reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Jak Wiki była mała to nie sprzątala prawie wcale. Jedyne co to odkurzanie codziennie ( pies i młodej alergia na roztocza) zabawek nie ogarnąłem wcale jak patrzę na filmy z tego okresu to się zastanawiam jak ha tak mogłam..... zaczęłam sprzątać po 4 r.z młodej jak i ona zaczęła ogarniać mniejszy poziom brudzenia.
Też mam psa. Z długą sierścia. Ale chodzimy do fryzjera 3xw roku i na łyso ja wolimy to sprzątania już mniej. Ale bardzo lubię mieć czystki i poukładane wszystko....
Teraz niestety sily mniej...

reklama
@kampina do konca robilam w brzuch. I nie tylko prawa lewa strona a dookola calego pepka. Sa takie miejsca, gdzie mniej boli, bo mniej ukrwione. Teraz chyba tez do konca w brzuch. Tylko potem pamietam, ze czekalam gdzie sie mlody wypnie i robilam tam, gdzie go nie bylo [emoji1] a tak szczerze, to nie jestes wstanie ukluc dziecka, bo warstwa skory jest dosc gruba. Poza tym to zastrzyki podskorne i krotka igla[/QUOTE]

Dzięki za wskazówki, jakoś ciężej mi się wbija niż kilka tygodni temu. Właśnie zrobiłam zastrzyk i położyłam się z książka :)

Ja już po. Mały dobrze się ma. Tętno 171. Oczywiście z podniecenia zapomniałam poprosić o zdjęcie. Ale 3.09 mam prenatalne więc pewnie wszystko będzie. No i zapytałam czy mam robić ten test Pappa to powiedział że on najpierw robi usg prenatalne i jak coś wychodzi źle to wtedy dopiero wyniki krwi. Zwolnienie dał mi bez problemu.
Och, przysnełam, przepraszam. @iskierka2610 , mi lekarz powiedział, że właśnie pappa robi się jak usg ok. Że usg nie wszystko wyłapie, a część chorych dzieci nie ma markerów chorób na usg. :( Nie chcę straszyć, dziele się tylko informacjami. Jak na usg wychodzi coś źle, wtedy zaleca się amniopunkcje, nie pappa. A czasem usg i pappa w tysiącach, a dzidzia ZD po porodzie. Nie uwierzę, że wszystko ok.dopóki nie zobacze, nie przytule.

Nie umiem multicytować, stąd taki chaos w odpowiedziach. Przepraszam. :)

Ostatnia edycja:
U nas już nie robią Testu Pappa tylko odrazu nifty, oczywiście odpłatnie jak ktoś chce... i tez nie ma usg prenatalnego także z jednej strony trochę lipa... po 11 tyg będę szła na Nifty.

U nas już nie robią Testu Pappa tylko odrazu nifty, oczywiście odpłatnie jak ktoś chce... i tez nie ma usg prenatalnego także z jednej strony trochę lipa... po 11 tyg będę szła na Nifty.
Nifty to dokładniejsza od pappa statystyka. :( Jestem na forum zakątek 21 na fb i tam min. 5 dzieci wynik negatywny, a chore. W większości się zgadza. Nie wiem co bym zrobiła, bo amnipunkcja to zbyt duże ryzyko utraty dziecka :( 1:100, i najczęściej dzieci zdrowe. :(

Dziewczyny, u mnie w pracy nie ma mowy o pomalowanych paznokciach. Teraz jak jestem na Zwolnieniu i ładnie mi podrosly chciałam pomalować. I tak myślę chyba zwykłym lakierem, hybryda raczej nie wskazana nie ? Bo przecież to promieniowanie ?

reklama
Do góry