reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Moja mama co ładniejsze zabawki po mojej siostrze zachowała bo jej było szkoda (jest 9 lat ode mnie młodsza). Teraz jak się doczekała wnuków to powyciągała i się super bawią.
Ja też sądzę, że długo nie sprzedamy tych klocków jeśli w ogóle kiedyś to nastąpi, ale z maniakiem Lego i jego zachowywanie pudełek nie wygram :D
Szkoda to zabawa w kazdym wieku na jego nie minie moda, jeszcze wnuki sie pobawia [emoji23] a tak jak zawsze ktos przyjdzie z dzieckiem nawet jak dzieci wyrosna to coś jest do zabawy

reklama
@Papillonek1980 wysoki polysk to mialam, jak sie wprowadzalam. Przy malym to... ah, nie nadazam. Tez mam psa... i lenia nieziemskiego ostatnio

@Jaasna o tym ostatnim... porod... to narazie nie chce myslec

@Adeline89 pozycze ci psa i kota na tydzien, to wszystkiego ci sie ode chce i przestaniesz widziec slady [emoji2]

@iskierka2610 wspaniale wiadomosci

@kampina do konca robilam w brzuch. I nie tylko prawa lewa strona a dookola calego pepka. Sa takie miejsca, gdzie mniej boli, bo mniej ukrwione. Teraz chyba tez do konca w brzuch. Tylko potem pamietam, ze czekalam gdzie sie mlody wypnie i robilam tam, gdzie go nie bylo [emoji1] a tak szczerze, to nie jestes wstanie ukluc dziecka, bo warstwa skory jest dosc gruba. Poza tym to zastrzyki podskorne i krotka igla

@Papillonek1980 wysoki polysk to mialam, jak sie wprowadzalam. Przy malym to... ah, nie nadazam. Tez mam psa... i lenia nieziemskiego ostatnio

@Jaasna o tym ostatnim... porod... to narazie nie chce myslec

@Adeline89 pozycze ci psa i kota na tydzien, to wszystkiego ci sie ode chce i przestaniesz widziec slady [emoji2]

@iskierka2610 wspaniale wiadomosci

@kampina do konca robilam w brzuch. I nie tylko prawa lewa strona a dookola calego pepka. Sa takie miejsca, gdzie mniej boli, bo mniej ukrwione. Teraz chyba tez do konca w brzuch. Tylko potem pamietam, ze czekalam gdzie sie mlody wypnie i robilam tam, gdzie go nie bylo [emoji1] a tak szczerze, to nie jestes wstanie ukluc dziecka, bo warstwa skory jest dosc gruba. Poza tym to zastrzyki podskorne i krotka igla
Mialam kiedys psa w domu ,teraz mam dwa na dworze, jak byl w domu labrador to codzien odkurzalam ,a jak mylam podlogi to on grzecznie lezal w kacie i czekal az wyschna, jak z dworu przychodzil to wiedzial,ze łapki musze mu wytrzec [emoji5] nie bylo, zle ,nie wiem jak z kotem

@Adeline89 to tak jak bys miala wyliniala sxczotke, ktora codziennie wszedxie gubi wlosy. Moj pies tez grxevznie lexy jak sprzatam, ale codziennie tej sietsci i piachu. Nie chce mi sie latem myc lap. A teraz ciagle inna pogoda, to viagle gubi siersc. Wvzesniej codziennie odkurzalam. Ale teraz... i jesxcze wozek... nie, wybacz calymi dniami jestem sama, a przy tym kreawieniu wole uwazac. Wystarczy, ze Natusia nosze.
A ciebie podziwiam

@Adeline89 to tak jak bys miala wyliniala sxczotke, ktora codziennie wszedxie gubi wlosy. Moj pies tez grxevznie lexy jak sprzatam, ale codziennie tej sietsci i piachu. Nie chce mi sie latem myc lap. A teraz ciagle inna pogoda, to viagle gubi siersc. Wvzesniej codziennie odkurzalam. Ale teraz... i jesxcze wozek... nie, wybacz calymi dniami jestem sama, a przy tym kreawieniu wole uwazac. Wystarczy, ze Natusia nosze.
A ciebie podziwiam
No to jasne, ja nie mialam dziecka wtedy to moglam latac i ogarniac [emoji5] teraz mam dwa psy na dworze jeden bernenski pies pasterski suczka takze siersci od groma by bylo w domu [emoji23] drugi foksterier zmieszany z posokowcem pies. Na samym podworku po nich trzeba co rusz zagrabiac dziury ,albo po tym mlodym smieci sprzatac ,bo jeszcze nie rozumie [emoji23] psy sa fajne,ale obowiazek niestety jest dlatego ja do domu juz bym nie chciala, tak jak w pracy to na dworze biegają od rana, nocą maja kojce i spia.

reklama
A jak u Was z kawa?

Wszystkie odstawilyscie kawe z kofeina na rzecz tej zbozowej? Dla mnie ta zbozowka to masakra... Nie jestem w stanie tego pic :baffled:

Moja ginekolog powiedziala mi, ze na jedna zwykla kawe dziennie moge sobie pozwolic - taka jedna w pracy to dla mnie jak zbawienie,w weekend staram sie nie pic w ogole, choc czasem musze.
Ja w sumie kawy nie odstawiłam, ale ostatnio bardzo mało jej piję, bo po prostu mi nie wchodzi:/
No tylko nifity tez moze wyjść błędny i on nie rozwieje wszystkiego jak amino. Ja nie robię tez pappa bo moj lekarz stwierdził ze przy mojej panice o wszystko stanowczo odradza
Wiadomo, że żadne badania (nawet amniopunkcja) nie dają 100% pewności, ale dla mnie chociaż te 90%, które daje Pappa to już bardzo dużo, a 99% przy nifty to już w ogóle.
Boże, dostałam smsa. Popłakałam się ze szczęścia. Mam się zgłosić po odbiór wyników. To taki nasz tajny kod z lekarzem. Sms oznacza że wszystko jest ok., telefon z umówieniem na konsultacji i wizytę, coś poszło nie tak. Jestem taka szczęśliwa!!!
To lepsze niż wygrana w Totka!!! Zdrowa Niunia!!! Nawet płeć nie ma takiego znaczenia jak to, żeby było zdrowe! Hurrrraaaaa!!!!:yes:
Pięknie:)
Ja już po. Mały dobrze się ma. Tętno 171. Oczywiście z podniecenia zapomniałam poprosić o zdjęcie. Ale 3.09 mam prenatalne więc pewnie wszystko będzie. No i zapytałam czy mam robić ten test Pappa to powiedział że on najpierw robi usg prenatalne i jak coś wychodzi źle to wtedy dopiero wyniki krwi. Zwolnienie dał mi bez problemu.
Super:)

Ja dzisiaj nawet miałam całkiem niezłą nockę, ale w pracy kocioł i urwanie głowy. Wróciłam do domu tak padnięta, że zasypiałam na stojąco. Nawet się na chwilkę położyłam, ale zaraz teściowa przyprowadziła mi córkę, więc trzeba było wstać. I teraz staram się dotrwać do wieczora.

Do góry