aga6
Fanka BB :)
@tikatukatam juz napisala :-)Jaką masz wade wzroku?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@tikatukatam juz napisala :-)Jaką masz wade wzroku?
Mi omege kazali w drugim trym. Teraz kupie juz femibion 2 i tam jest. I chyba jod tez bo w "0" i "1" byłJa mam małą wadę wzroku, za to zwapnienia na dnie oka i odklejanie się siatkówki, więc nie powinnam rodzić. To powinien ocenić lekarz, nie każda wada wzroku kwalifikuje do CC.
Edit: dziewczynki, jecie jakieś multiwitaminy, suplementy?
Ja brałam tylko folik i tyle. Podobno powinno się jeść kwasy Omega, jod i inne pierwiastki, ale jest dużo preparatów i ciężko ocenić, co jest dobre i przyswajalne, a co syntetyczne i bezwartościowe.
Ja mam szafe jedna wielka komody dwie, szafe jedna mniejsza,ale tak ciezko sie pomiescic, wiec komode i szafke chce wymienic na taka wysoka z półkami samymiJa sie mieszcze w komodzie z ikei ze wszystkimi ciuchami xD (nie licząc kurtek)
No właśnie widziałam że potem napisała ale wtedy nie wiedziałam czy ktoś sie o to pytał bo trochę się wystraszyłam, bo mam wadę genetyczną i -5Aga gdzieś pisała, że grozi jej odklejenie siatkówki. Jeśli chodzi o takie zwykłe wady wzroku ( ja np. mam -2,5) to nie kwalifikują do cc.
No właśnie ja tez tylko folik, czekam aż się skończy i kupię coś lepszego... tylko jeszcze nie wiem coJa mam małą wadę wzroku, za to zwapnienia na dnie oka i odklejanie się siatkówki, więc nie powinnam rodzić. To powinien ocenić lekarz, nie każda wada wzroku kwalifikuje do CC.
Edit: dziewczynki, jecie jakieś multiwitaminy, suplementy?
Ja brałam tylko folik i tyle. Podobno powinno się jeść kwasy Omega, jod i inne pierwiastki, ale jest dużo preparatów i ciężko ocenić, co jest dobre i przyswajalne, a co syntetyczne i bezwartościowe.
Jesli cwiczylas przed ciaza i teraz nic sie nie dzieje, to z umiarem mozesz nadal cwiczyc.Ale za to jak jest wesoło.
No i mało czasu spędzamy w domu, często idziemy na rower, rolki czy basen. A właśnie, orientuje się ktoś, czy w ciąży można ćwiczyć? Rozciąganie, brzuszki, przysiady? Czy to może zaszkodzić?
Mnie tez bardzo bolała głowa i szyja to podobno od znieczulenia
Ale za to jak jest wesoło.
No i mało czasu spędzamy w domu, często idziemy na rower, rolki czy basen. A właśnie, orientuje się ktoś, czy w ciąży można ćwiczyć? Rozciąganie, brzuszki, przysiady? Czy to może zaszkodzić?