reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ja mam małą wadę wzroku, za to zwapnienia na dnie oka i odklejanie się siatkówki, więc nie powinnam rodzić. To powinien ocenić lekarz, nie każda wada wzroku kwalifikuje do CC.

Edit: dziewczynki, jecie jakieś multiwitaminy, suplementy?
Ja brałam tylko folik i tyle. Podobno powinno się jeść kwasy Omega, jod i inne pierwiastki, ale jest dużo preparatów i ciężko ocenić, co jest dobre i przyswajalne, a co syntetyczne i bezwartościowe.
Mi omege kazali w drugim trym. Teraz kupie juz femibion 2 i tam jest. I chyba jod tez bo w "0" i "1" był
I magnez jeszcze biore

aga6 dziękuję. :) Dostałam od położnej pastylki Pregna, chyba pójdę w tym kierunku.
Dzieci "ogarnięte", kolacja zjedzona i wszyscy pomyci. Zaraz idę z psem, a jutro raniutko wieeelka wyprawa do Miasta. Będą badania prenatalne. Ależ się boję, żeby wyszło ok. Brrrr.

Ja mam małą wadę wzroku, za to zwapnienia na dnie oka i odklejanie się siatkówki, więc nie powinnam rodzić. To powinien ocenić lekarz, nie każda wada wzroku kwalifikuje do CC.

Edit: dziewczynki, jecie jakieś multiwitaminy, suplementy?
Ja brałam tylko folik i tyle. Podobno powinno się jeść kwasy Omega, jod i inne pierwiastki, ale jest dużo preparatów i ciężko ocenić, co jest dobre i przyswajalne, a co syntetyczne i bezwartościowe.
No właśnie ja tez tylko folik, czekam aż się skończy i kupię coś lepszego... tylko jeszcze nie wiem co

Ale za to jak jest wesoło.
No i mało czasu spędzamy w domu, często idziemy na rower, rolki czy basen. A właśnie, orientuje się ktoś, czy w ciąży można ćwiczyć? Rozciąganie, brzuszki, przysiady? Czy to może zaszkodzić?
Jesli cwiczylas przed ciaza i teraz nic sie nie dzieje, to z umiarem mozesz nadal cwiczyc.

Jesli liczy sie bieganie, podskakiwanie, kucanie i operowanie ciezarami w zwiazku z dziecmi, to ja tez cwicze i to duzo i czesto :D
Choc wole ten specjalny program cwiczen z mezem :D

Papillonek, w jakim wieku masz dzieciaczki? :)

Mnie tez bardzo bolała głowa i szyja to podobno od znieczulenia

Ja mialam cc bo synek byl duzy a to pierwszy porod. I tak usg pokazalo 4100 kg, a jak sie urodzil to zdziwienie bo az 4680 :o nie wiem co by bylo jakby jednak zdecydowali ze dam rade bo zdaniem jednego z lekarzyze bylo to pod znakiem zapytania czy robic cc. Mnie bolala silnie glowa , wydaje mi sie ze za wcześnie zaczeli mnie.podnosic.

reklama
Ale za to jak jest wesoło.
No i mało czasu spędzamy w domu, często idziemy na rower, rolki czy basen. A właśnie, orientuje się ktoś, czy w ciąży można ćwiczyć? Rozciąganie, brzuszki, przysiady? Czy to może zaszkodzić?

Jeśli nie masz przeciwwskazań od lekarza to można ćwiczyć, a nawet jest to wskazane, ale nie przemęczaj się zbytnio- ćwicz w granicy rozsądku i tak, żeby sprawiało Ci to przyjemność. :) Wiadomo; nie sporty ekstremalne, i nie takie, gdzie jesteś narażona na duże "wstrząsy". Aerobik w wodzie-polecam, bo sama jestem instruktorką! :-D Ale porozmawiaj z prowadzącym, že jesteś w ciąży, bo to zależy jak prowadzi swoje zajęcia. Nordic walking, pływanie, spacerki, joga jak najbardziej :-)

Do góry