reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dziewczyny jak u was było ze zwolnieniem lekarskim w ciąży? Lekrze je chętnie wypisują czy raczej marudzą? Koleżanka mi mówiła że jak sie idzie prywatnie ro od razu i napewno da l4 a jak z kasy to jeden kiedyś mówił że ciąża to nie choroba i nie wpisze.

I jak z pierwszymi badaniami? Bo ta koleżanka szła prywatnie do lekarza i potem prywatnie na badania i za te pierwsze placiła około 400zl... :o no a jakby nie było to to dużo pieniędzy

Dzień dobry[emoji4]właśnie biorę się za obiad.narobie kotletów na 2 dni bo taki upał ze nie idzie stać w kuchni bo w mieszkaniu temperatura podczas gotowania rosnieee[emoji47]
Jak samopoczucie dziewczyny?mam straszne wyczuty węch i wymiotuje czesto[emoji21]
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny.
Przykro mi z powodu strat[emoji17]
Miłego dnia

Dziewczyny jak u was było ze zwolnieniem lekarskim w ciąży? Lekrze je chętnie wypisują czy raczej marudzą? Koleżanka mi mówiła że jak sie idzie prywatnie ro od razu i napewno da l4 a jak z kasy to jeden kiedyś mówił że ciąża to nie choroba i nie wpisze.

I jak z pierwszymi badaniami? Bo ta koleżanka szła prywatnie do lekarza i potem prywatnie na badania i za te pierwsze placiła około 400zl... :o no a jakby nie było to to dużo pieniędzy
Ja chodzę prywatnie to l4 bez problemu

Mi w lux medzie ani na nfz nie chcieli dac l4.. dobrze ze poszlam prywatnie i od razu dostalam (to w puerwszej ciazy bylo) bo okazalo sie ze jakies tam komplikacje i gdybym w pracy podzwigala troche to kiepsko mogloby sie to skonczyc.
A teraz poszlam na zwolnienie dwa tygodnie po tym jak wyszly 2 kreski na tescie.

No i te pierwsze badania tyle kosztują.. warto isc chociaz na jedna wizyte na nfz zeby dali Ci na nie skierowanie zeby nie placic.
Mozesz tez ciaze prowadzic w dwoch miejscach i miec dwie karty ciazy ;-) to Twoj wybor

Dzień dobry[emoji4]właśnie biorę się za obiad.narobie kotletów na 2 dni bo taki upał ze nie idzie stać w kuchni bo w mieszkaniu temperatura podczas gotowania rosnieee[emoji47]
Jak samopoczucie dziewczyny?mam straszne wyczuty węch i wymiotuje czesto[emoji21]
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny.
Przykro mi z powodu strat[emoji17]
Miłego dnia
Ja dzis do mojej babci wprosilam sie na obiado-kolacje ;-) mieszka blisko mnie ale nie w tym betonie, ma segment i ogrodek <3 córcia pobiega a ja odpoczne ;-) no i jak cos ma klime w domu <3 zyc nie umierac.

Na zapachy i ja jestem wrazliwa. Mam problem zeby worek ze smieciami z kubła wyciagnac.. a nie wspomne juz o zmienianiu pieluchy corce..

Ja dzis do mojej babci wprosilam sie na obiado-kolacje ;-) mieszka blisko mnie ale nie w tym betonie, ma segment i ogrodek <3 córcia pobiega a ja odpoczne ;-) no i jak cos ma klime w domu <3 zyc nie umierac.

Na zapachy i ja jestem wrazliwa. Mam problem zeby worek ze smieciami z kubła wyciagnac.. a nie wspomne juz o zmienianiu pieluchy corce..
Moj jak wypije piwo to nie pocaluje go już tak mnie odrzuca ten zapach [emoji23]

reklama
Dziewczyny jak piwo to karmi zurawionowe pychotka, albo łomża grejfrutowa jak lemoniada smakuje. Wszystko oczywiscie bezalkoholowe.
Ja Was doczytuje ale brak czasu na pisanie. Od wtorku urlopuje na dzialce nad jeziorkiem I na zmiane albo jeziorko albo basen. Zobaczymy jak dlugo tu wytrzymam ale do 15 sierpnia mam urlop to mam nadzieje ze wszystkie upaly juz mina.

Do góry