reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
@m_m91 mi nawet słowo "ciąża" przechodzi ciężko przez gardło jednak musimy myśleć pozytywnie dla tych brzdąców w brzuszku. Szczęśliwa mama to szczęśliwe bobo.

@monia_55 moje ataki podobnie wyglądają, to jest chwila i nagle wszystko mnie przytłacza, że w sklepie za dużo ludzi, że korek na ulicy, że ludzie nie mają o czymś pojęcia a gadają,a tak naprawdę to emocje kotłujące się w środku . Wtedy ten okropny ból w klatce piersiowej, ochota krzyku, nerwy, płacz i okropne problemy z oddychaniem...odpukać od jakiegoś czasu cisza.

reklama
@m_m91 mi nawet słowo "ciąża" przechodzi ciężko przez gardło jednak musimy myśleć pozytywnie dla tych brzdąców w brzuszku. Szczęśliwa mama to szczęśliwe bobo.

@monia_55 moje ataki podobnie wyglądają, to jest chwila i nagle wszystko mnie przytłacza, że w sklepie za dużo ludzi, że korek na ulicy, że ludzie nie mają o czymś pojęcia a gadają,a tak naprawdę to emocje kotłujące się w środku . Wtedy ten okropny ból w klatce piersiowej, ochota krzyku, nerwy, płacz i okropne problemy z oddychaniem...odpukać od jakiegoś czasu cisza.
Ja mialam kiedys takie ataki ,ze wpadalam w hiperwentylacje tracilam kontrole nad cialem, i wysypka na calym ciele

Hej dawno mnie tu nie było, jestem na urlopie jutro zjezdzamy z gór, ale od poniedziałku po wizycie jedziemy dalej się urlopowac nad morzem :)

Gratuluję udanych wizyt! :)

Zarazem bardzo mi przykro , że niektóre dziewczyny utraciły maleństwo :(

Ja czuję się bardzo dobrze tylko dokucza mi bol kregoslupa i promieniuje do nogi.. dolny odcinek kręgosłupa mam krzywy jako dziecko miałam wadę postawy dość poważna, miałam mieć operacje na kręgosłup ale zmniejszyłam wadę dzięki ćwiczeniom, niestety nie do końca. . Martwię się czy nie będę musiała mieć przez to cesarki. W poniedziałek porozmawiam z moja ginekolog i pewnie będę musiała iść do ortopedy

Witaj! Ja miałam pierwszą betę 37, kolejna 168 więc bardzo podobnie do Ciebie :) a pierwsza wizyta to był 7+4 i już serduszko biło :)

Rzeczywiscie podobnie, a ja juz sie balam czy nie za duzy przyrost. To myślisz ze jak pojde 15 do lekarza to bedzie okej ? Bo juz sie zastanawialam nad prywatną wizytą :) juz nie moge sie doczekac :)

Ja bardzo długo walczyłam z atakami paniki. Takimi że oddychać nie mogłam... przez pół roku co chwilę latała na izbę przyjęć. Bylo bardzo ciężko. Po cp się bardzo wystraszyłam bo to było w UK i generalnie różne skutki uboczne miałam po metotrexacie i po laparoskopii a nikt mnie nie uprzedził i siedziałam sama paniczn7e się bojąc (mąż do pracy chodxil).
Dobrze że masz terapeutke koło siebie. Korzystaj. I weź leki. To jest straszne i trudno z tym walczyć. Mi się dalej zdarzają.... trzymam kciuki żebyś dała rade

Dała mi większą dawkę Zoloftu i Jeszcze jeden lek, taki który działa zaraz po wzięciu jak mnie złapie tak mocno. Jest mi tak strasznie gorąco, pocę się, ręce mi się trzęsą, szczękościsk, brak koncentracji, boli tak, że bardzo ciężko mi się oddycha. Mogłabym wymieniać dalej. Czy ciąża potęguje u ciebie panic atackc czy jeszcze nie zauważyłaś zmian?

Hej dawno mnie tu nie było, jestem na urlopie jutro zjezdzamy z gór, ale od poniedziałku po wizycie jedziemy dalej się urlopowac nad morzem :)

Ja czuję się bardzo dobrze tylko dokucza mi bol kregoslupa i promieniuje do nogi.. dolny odcinek kręgosłupa mam krzywy jako dziecko miałam wadę postawy dość poważna, miałam mieć operacje na kręgosłup ale zmniejszyłam wadę dzięki ćwiczeniom, niestety nie do końca. . Martwię się czy nie będę musiała mieć przez to cesarki. W poniedziałek porozmawiam z moja ginekolog i pewnie będę musiała iść do ortopedy
Mi lekarz powiedział,ze krzywy kręgosłup nie wyskresla z rodzenia sn

Dała mi większą dawkę Zoloftu i Jeszcze jeden lek, taki który działa zaraz po wzięciu jak mnie złapie tak mocno. Jest mi tak strasznie gorąco, pocę się, ręce mi się trzęsą, szczękościsk, brak koncentracji, boli tak, że bardzo ciężko mi się oddycha. Mogłabym wymieniać dalej. Czy ciąża potęguje u ciebie panic atackc czy jeszcze nie zauważyłaś zmian?

Moje ataki paniki zmienił charakter odkąd mam córkę. Przed urodzeniem Wiki bardzo koncentrowalam się na sobie. Teraz niestety na niej. Są sytuacje które powodują że odruchowo robi mi się gorąco i słabo i panikuje. Na szczęście jest ich mało-głównie wtedy gdy z nią coś się dzieje a ja nie rozumiem co ( dotyczy to tylko kaszlu boli głowy i brzucha i czasem wysyłki-tzn ona kaszle a mi się robi słabo i panikuje e ona zaraz umrze- nie wiem czemu Tak, bo jak faktycznie jest chora to ja się trzymam). Nasililo mi się ostatnio Ale to dlatego że ona jest już bardziej samodzielna i mniej czasu że mną spędza. Jestem po terapii bo nie chce żeby ona odczuwalna te moje leki ( Niestety odczuwa trochę i jak np kaszle to zaraz mi mówi dlaczego i że jest ok ). Leków narazie nie biorę. Ciaza jeszcze też jakoś specjalnie nie wpływa.

Trzymam kciuki żeby udało Ci się pozbierać. Takie ataki zazwyczaj zaczynają się w trudnych momentach życia. Najważniejsze że masz wsparcie i leki.

Sliim polecam wizytę u dobrego osteopaty on Ci pomoże z bólem.

Dobrze, ze się odezwalas, juz miałam Cie wywoływać ;) czekamy na wieści z wizyty!

reklama
Mi lekarz powiedział,ze krzywy kręgosłup nie wyskresla z rodzenia sn
Trochę mnie uspokoiłaś, wolałabym rodzic sn :)
Sliim polecam wizytę u dobrego osteopaty on Ci pomoże z bólem.
Oo dziękuję chyba spróbuje :)
Dobrze, ze się odezwalas, juz miałam Cie wywoływać ;) czekamy na wieści z wizyty!
Na urlopie ciężko znaleźć czas , żeby tu wpaść i ciężko nadrobić to co pisalyscie :p podejrzewam , że bardzo dużo mnie ominęło ale jak zobaczyłam, że mam do nadrobienia około 150 stron to sie poddalam :D

Do góry