reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
@doolusia poczekaj na 3trymestr [emoji1] wtedy wychodzac z ubikacji od razu bedziesz do niej wracac

@papilonek1980 a skad ten lekarz wie, ze byly wady genetyczne? To, ze nsjczesciej jest to przyczyna poronien w 1 trymestrze nie znaczy, ze tak zawsze sie dzieje. Bez badan genetycznych lekarz nie moze sie tak wypowiadac. U mnie wczesne poronienia wywoluje problem zakrzepowy, s nie wady genetyczne. Moje dzieci bez lekow nigdy by sie nie urodzily. W jednym ma racje ten lekarz, TO W ZADEN SPOSOB NIE BYLS TWOJA WINA, ze dzieci odeszly. I naprawde nie masz sie co obwiniac.

@paulina.blachut np seria lekow dla kobiet w ciazy prena.len. Tylko to tez naturalne leki. A probowalas syrop z cebuli? A do nosa irygacje z soli morskiej.

@Rose.mart brak objawow tez bywa objawem. Jesli czujesz sie nieswojo zawsze mozesz sprawdzic czy wszystko w porzadku

reklama
Ja wczoraj miałam usg prenatalne i będzie dziewczyneczka. Wcelowana dwa dni przed Owulacją. U mnie ta metoda się sprawdziła. Oczywiście lekarz mógł się pomylić (chociaż jeszcze się nie pomylił ;) ), ale sama widziałam "wyrostek płciowy" i ewidentnie Mała Księżniczka. 12 tydz. 1 dzień wg. O.M., wg. USG dzidzia większa. :tak:

@doolusia poczekaj na 3trymestr [emoji1] wtedy wychodzac z ubikacji od razu bedziesz do niej wracac

@papilonek1980 a skad ten lekarz wie, ze byly wady genetyczne? To, ze nsjczesciej jest to przyczyna poronien w 1 trymestrze nie znaczy, ze tak zawsze sie dzieje. Bez badan genetycznych lekarz nie moze sie tak wypowiadac. U mnie wczesne poronienia wywoluje problem zakrzepowy, s nie wady genetyczne. Moje dzieci bez lekow nigdy by sie nie urodzily. W jednym ma racje ten lekarz, TO W ZADEN SPOSOB NIE BYLS TWOJA WINA, ze dzieci odeszly. I naprawde nie masz sie co obwiniac.

@paulina.blachut np seria lekow dla kobiet w ciazy prena.len. Tylko to tez naturalne leki. A probowalas syrop z cebuli? A do nosa irygacje z soli morskiej.

@Rose.mart brak objawow tez bywa objawem. Jesli czujesz sie nieswojo zawsze mozesz sprawdzic czy wszystko w porzadku
Moim zdaniem lekarze nadużywaja tych powodów najlatwiej im powiedzieć ze dziecko miałoby wady i tyle.

@nata$za88 progesteron jest bardzo trudno w ciele zbadac, poniewaz jest wytwarzany skokowo, troche jak sinusoida i jedno badanie w zasadzie nic nie wnosi, bo nie wiadomo, czy to byla jego najnizsza, czy najwyzsza wartosc. Zeby dobrze zbadsc progesteron trzeba isc do szpitala i zrobic kilka badan w ciagu jednego dnia, z czego wyciaga sie srednia. Albo przez kilka dni doslownie o tej samej godzinie z minutami go badac i wyciagnac srednia. Niedomoge lutealna latwiej sprawdzic przed ciaza niz w trakcie. Tak wiec podanie progesteronu czesto jest na wyrost. No chyba, ze zaczyna pobolewac brxuch na wczesnym etapie ciazy i bol narasta oraz zaczynaja sie plamienia brazowe. To wszystko sa objawy niskiego progesteronu. Poxa tym jak juz pisalam najpozniej do 14tc lozysko przejmuje gunkcje wytwarzania progesteronu i juz raczej nie ma z nim problemu. Potem progesteron stosuke sie na inne dolegliwosci. Ale juz nie duphaston, a jego naturalna gorme luteine lub lutinusa. Tak wiec mslo kto poxniej bads progesteron

reklama
Ja wczoraj miałam usg prenatalne i będzie dziewczyneczka. Wcelowana dwa dni przed Owulacją. U mnie ta metoda się sprawdziła. Oczywiście lekarz mógł się pomylić (chociaż jeszcze się nie pomylił ;) ), ale sama widziałam "wyrostek płciowy" i ewidentnie Mała Księżniczka. 12 tydz. 1 dzień wg. O.M., wg. USG dzidzia większa. :tak:
Ależ zazdroszczę córki :laugh2:- mówi to mama dwóch synów ... u mnie ciąża to hmmmm relax przedwakacyjny....

Do góry