reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
No szok z majowkami [emoji7] ale dobrze, niech się dzieci rodzą [emoji5] ja już ,zastanawiam się co chwila co u Juniora... jeszcze tyle dni do prenatalnego.... [emoji58]

reklama
O wlanie wszyscy piszą o tym ze nie można się podnosić po cc a tutaj nic na ten temat nie mówią i ja od początku byłam w pozycji półleżącej i się podnosiłem i żadnych bóli głowy nie miałam. Tak się zaczęłam zastanawiać od czego to zależy.
Chyba nie od pionizacji, ja ogólnie mam skłonności do migreny i jestem bardziej narażona na na bóle głowy [emoji849] niestety, taki urok

No niby tak, w razie "W" trudno potem odkręcać...

ALE jak coś się stanie, w pracy, to nigdy potem bym sobie tego nie darowała.
Będąc młodą osóbką wydawało mi się, że muszę być wiecznie lojalna, zawsze dyspozycyjna, nawet kosztem rodziny. I co to dało? Przy chorobie/zwolnieniu nikt się nie patyczkuje, tylko wymienia pracownika na lepszy model, sprawniejszy (sieciówka). Więc po co się zarzynać? Rodzinę ma się na zawsze, dzieci najważniejsze, a praca nie ta to inna.
Szkoda, że tak późno to zrozumiałam. Pracuje fizycznie, ciężko. Od początku ciąży uważam na siebie, a jak zaczął boleć mnie brzuch i plamiłam powiedziałam dość. Nie stracę dziecka z powodu pracy. No i jestem w domku, mam czas i ogarnąć chatę i ugotować i spędzić czas z dzieciakami. Jest świetnie. Polecam. :)

Gdybym miała ciężką i stresującą pracę, albo fizyczną - to bym się wcale nie zastanawiała nad zwolnieniem. Tyle, że ja siedzę za biurkiem i zarządzam projektami. I do tego obecnie bardzo lajtowo...

Ale ja tez mialam mega dreszcze i zimne poty. Pamietam ze smsa nie moglam wyslac bo tel z rak wypadal. A pozniej jak szlam spac wieczorami to dobry miesiac mnie telepało xP
Te zimne poty i dreszcze, zwlaszcza w nocy, to skutek regulowania sie gospodarki hormonalnej w organizmie - u niektorych trwa tyle co polog, u innych nawet do kilku miesiecy.

I nie ma to nic wspolnego z cesarka i znieczuleniem, kazda kobieta po porodzie to przechodzi z roznym natezeniem :)
Takze pierworodki pamietajcie ;)

Ja zrobilam test ciazowy, pozniej bete powtórzyłam trzy razy i wzielam z wolnienie od rodzinnego do wizyty u lekarza. Mam ciężką prace, gdybyśmy we dwie byly na zmiane byloby okej ale u mnie jestesmy pojedynczo nie chcialam ryzykowac przezucajac co chwila 20 kg skrzynki. Stres rowniez dochodzi. Jak poszlaam na zwolnienie i kolezanka zapytala szefa jak bedziemy pracowac bezemnie to odpowiedzial zeby czekac bo moze mam urojoną ciąże :o
Ciaza urojona!
Boze, nie wiem czy mam sie smiac czy plakac :p
Ze tacy ludzie zostaja "szefami"..

A mnie sie przypomnial szef z naszego miasta, restaurator z rewolucji od Gessler, taki cwaniaczek nowobogacki, gdzie jeszcze slome w butach wlokl za soba, jak z powazna mina powiedzial, ze placi 3 zl za godzine i sami sie prosza pracownicy, zeby pracowac u niego dnie i noce, bo jakby nie chcieli, to przeciez 8 godz by wystarczylo, on ich nie zmusza :p

Mój syno zasypia tak [emoji23][emoji23][emoji23] bardzo często kładzie się gdzies w kącie na zrobionym przez siebie posłaniu i idzie spać i uwaga: wczoraj zasnął o 16, dzisiaj obudził się po 6 [emoji33] każde dziecko jest inne, córka spala po 6h jak była mała i mogła nie spać od 6 do 22-23... Siła się nie dała zaciągnąć, a ja nie miałam czasu leżeć z nią po 2h i czytać bajek, sorrki... Ale potem dostawała jednodniowej gorączki, wysypiala się i dalej to samo
Syno lepszy do spania był [emoji4] spał więcej i dalej lubi sobie uciąć drzemki w ciągu dnia, chociaż ma ponad 4 lata, czasami jak dzisiaj prześpi 14h ciągiem, czasami obudzi się, zje i dalej idzie spać, a czasami szaleje do 24, najczęściej w weekend, kiedy nie musimy wcześnie wstawać

Ale serio podziwiam rodziców i dzieci, które idą spać o tej samej porze [emoji41] u nas by to nie przeszlo
IMG-20180815-WA0018.jpg

Załączniki

• IMG-20180815-WA0018.jpg
    IMG-20180815-WA0018.jpg
    58,1 KB · Wyświetleń: 176
Mój syno zasypia tak [emoji23][emoji23][emoji23] bardzo często kładzie się gdzies w kącie na zrobionym przez siebie posłaniu i idzie spać i uwaga: wczoraj zasnął o 16, dzisiaj obudził się po 6 [emoji33] każde dziecko jest inne, córka spala po 6h jak była mała i mogła nie spać od 6 do 22-23... Siła się nie dała zaciągnąć, a ja nie miałam czasu leżeć z nią po 2h i czytać bajek, sorrki... Ale potem dostawała jednodniowej gorączki, wysypiala się i dalej to samo
Syno lepszy do spania był [emoji4] spał więcej i dalej lubi sobie uciąć drzemki w ciągu dnia, chociaż ma ponad 4 lata, czasami jak dzisiaj prześpi 14h ciągiem, czasami obudzi się, zje i dalej idzie spać, a czasami szaleje do 24, najczęściej w weekend, kiedy nie musimy wcześnie wstawać

Ale serio podziwiam rodziców i dzieci, które idą spać o tej samej porze [emoji41] u nas by to nie przeszloZobacz załącznik 888674

Widać, że chłopak lubi spać ;) 14 h!! szok

reklama
Mnie sie podoba Amelka i Jagoda, dla chlopca dawalam Alan i Marcel,a teraz brak pomyslu, Olaf synowi sie podoba, ja bym chciała coś niespotykanego dac [emoji23]
Jak bardzo niespotykanego? ;)
Czytalam o spisie imion rzadko nadawanych w zeszlym roku, gdzie byl Belzebub, Geralt, Kalasanty, Zelislaw czy Jeronimo Martins.
Nie idz ta droga! :D :D

Do góry