reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Ciaza urojona!
Boze, nie wiem czy mam sie smiac czy plakac :p
Ze tacy ludzie zostaja "szefami"..

A mnie sie przypomnial szef z naszego miasta, restaurator z rewolucji od Gessler, taki cwaniaczek nowobogacki, gdzie jeszcze slome w butach wlokl za soba, jak z powazna mina powiedzial, ze placi 3 zl za godzine i sami sie prosza pracownicy, zeby pracowac u niego dnie i noce, bo jakby nie chcieli, to przeciez 8 godz by wystarczylo, on ich nie zmusza :p
Yhy. A ja uważam, że zasługuję na szacunek. Dużo od siebie daję, ale nie można mną pomiatać. :) Nie pracuję bez umowy, "na próbę". Dzięki temu np. uniknęłam sytuacji jak moja koleżanka. Miesiąc pracowała za darmo, a pan nie zapłacił, bo "nie sprawdziła się"' :/ I za psie pieniądze też nie będę pracować. :p

reklama
No są i majówki juz [emoji3] fajnie bo to znaczy ze już jesteśmy dużo dalej. Nie przejmuj się ludźmi oni zawsze beda interesowali się czyimś życiem bardziej niż swoim.
Nie przejmuje się naprawdę. Ja z tych co mam twardy tyłek i miękkie serducho [emoji6] no i zawsze co myślę to mówię od razu i dobrze mi z tym. Ciężej mi było po kolejnych stratach bo traciłam swoje poczucie wartości - jak to kobieta i nie potrafi swoim dzieciom przyjść na świat...jednak to raczej takie normalne. Jednak z czasem pomoc męża i psycholog bardzo pomogły [emoji6]
A na jakim jesteś zwolnieniu, że nikt nie wie że to ciążowe? Umieją aż tak dotrzymać tajemnicy w kadrach?
Ciążowym,to duża firma produkcyjna więc zwykły pracownik nie dowie się co za kod mam na l4. Brygadzista wie mniej więcej o tym co przeszłam bo w ostatniej ciąży zaraz po teście chciałam urlop 2 tygodnie n o i teraz tak samo. Kilka razy powtarzałam i tym,że bardzo mi zależy aby to zostało w tajemnicy. Mam tylko nadzieję,że tak będzie a jeśli nie to niech sobie wszyscy gadają.

Kurde. Wlasnie dostalam sms od fryziera z przypomnieniem o jutrzejszej wizycie. A nie jestem pewna czy mogę farbowac włosy :-o zapisalam sie 3 miesiące temu bo za 2 tygodnie mam wesele. A siwizna już taka że wszyscy komentują. I teraz nie wiem co robić.

Witam się ;)
Dzisiaj dalej mam zawroty głowy i jeszcze dopadły mnie mdłości :( a do pracy trzeba iść :( mój pracodawca nie jest wyrozumiały i gdybym zadzwoniła ze nie przyjdę to odebrał by to jako wymówkę żeby nie przyjść do pracy.

Mój syno zasypia tak [emoji23][emoji23][emoji23] bardzo często kładzie się gdzies w kącie na zrobionym przez siebie posłaniu i idzie spać i uwaga: wczoraj zasnął o 16, dzisiaj obudził się po 6 [emoji33] każde dziecko jest inne, córka spala po 6h jak była mała i mogła nie spać od 6 do 22-23... Siła się nie dała zaciągnąć, a ja nie miałam czasu leżeć z nią po 2h i czytać bajek, sorrki... Ale potem dostawała jednodniowej gorączki, wysypiala się i dalej to samo
Syno lepszy do spania był [emoji4] spał więcej i dalej lubi sobie uciąć drzemki w ciągu dnia, chociaż ma ponad 4 lata, czasami jak dzisiaj prześpi 14h ciągiem, czasami obudzi się, zje i dalej idzie spać, a czasami szaleje do 24, najczęściej w weekend, kiedy nie musimy wcześnie wstawać

Ale serio podziwiam rodziców i dzieci, które idą spać o tej samej porze [emoji41] u nas by to nie przeszloZobacz załącznik 888674
U nas jest tak,ze ja gasimy swiatla, mowie do spania i kazdy idzie [emoji5] nie ma,ze ktoś siedzi dluzej, jestesmy zgodni [emoji23]

Jak bardzo niespotykanego? ;)
Czytalam o spisie imion rzadko nadawanych w zeszlym roku, gdzie byl Belzebub, Geralt, Kalasanty, Zelislaw czy Jeronimo Martins.
Nie idz ta droga! :D :D
Nie,az tak to nie, moze zle napisałam w sensie bardziej zagraniczne jakies [emoji5] nie polskie typowe ostatnio dalam Alan to na palcach u rak moge policzyc ile jest w mieście, pamietam jak teściowa nie mogla zalapac tego imienia i mówiła innym,ze ma na imie Alantan jak masc [emoji23]

Nie przejmuje się naprawdę. Ja z tych co mam twardy tyłek i miękkie serducho [emoji6] no i zawsze co myślę to mówię od razu i dobrze mi z tym. Ciężej mi było po kolejnych stratach bo traciłam swoje poczucie wartości - jak to kobieta i nie potrafi swoim dzieciom przyjść na świat...jednak to raczej takie normalne. Jednak z czasem pomoc męża i psycholog bardzo pomogły [emoji6]Ciążowym,to duża firma produkcyjna więc zwykły pracownik nie dowie się co za kod mam na l4. Brygadzista wie mniej więcej o tym co przeszłam bo w ostatniej ciąży zaraz po teście chciałam urlop 2 tygodnie n o i teraz tak samo. Kilka razy powtarzałam i tym,że bardzo mi zależy aby to zostało w tajemnicy. Mam tylko nadzieję,że tak będzie a jeśli nie to niech sobie wszyscy gadają.
Ja tez po pierwszej stracie chodziłam do psychiatry pol roku,ale tym razem juz miałam syna wiec wiedzialam,ze musze sie pozbierac i po macierzyńskim szlam do pracy nie chciałam chorobowego. U mnie tym razem tez nie rozglasniaja o ciazy, chyba sie ogarneli,ze u mnie to roznie moze byc i przestali plesc, bo szwagier nic jeszcze nie wie także sie nie roznioslo tak.

reklama
Nie,az tak to nie, moze zle napisałam w sensie bardziej zagraniczne jakies [emoji5] nie polskie typowe ostatnio dalam Alan to na palcach u rak moge policzyc ile jest w mieście, pamietam jak teściowa nie mogla zalapac tego imienia i mówiła innym,ze ma na imie Alantan jak masc [emoji23]
U mnie Alanow baardzo duzo :p

Do góry