reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Mi tez sie bardzo podoba olaf ! Albo Nikodem :)
Niki tez syn mówił, bo jego kolega tak ma [emoji5] w ostateczności imie bedzie sie wybierac kolo 8 miesiaca, bo maz wtedy bedzie chcial o tym rozmawiac, on jest plochy i lekliwy ,boi sie każdego tematu,ze jak cos sie robi ,czy kupi to sie stanie, pamiętam jak siostra mi jakis ciuszek dala w tamtym roku to myslalam,ze ja zabije wzrokiem [emoji23] stresuje sie,ze zaburzy to co dobre

reklama
Witam,

Na dziś mam wpisaną tylko jedną wizytę chociaż gdzieś tu się przewijały chyba jakieś dzisiejsze.

16.08.- @judytka777

Powodzeni!
Jeszcze ja mam dziś, na 17.15, ale taka mało ważną :) Myślę że pogadam sobie z doktorkiem, da mi listę badań, założy kartę ciązy i tyle :)

@Adeline89 mi jest łatwiej przeżywać moje ewentualne nieszczęścia i porażki jeśli nikt o nich nie wie. Nienawidzę litości i współczucia - a tym bardziej takich sztucznych - pracuję tu dopiero 5 miesięcy i średnio mam ochotę się zaprzyjaźniać z ludźmi (to miała być praca taka żeby dojść do siebie psychicznie po poprzednich nieudanych i stresujących pracach - w ostatniej mi szefowa powiedziała że mnie zwalnia na 3 h przed pójściem moim do szpitala - o którym wiedziała, a zwolniła mnie bo kwestionowałam jej nielogiczne decyzje i nie pozwalałam na siebie zwalać winy za rzeczy które ona zawaliła)

Jeszcze ja mam dziś, na 17.15, ale taka mało ważną :) Myślę że pogadam sobie z doktorkiem, da mi listę badań, założy kartę ciązy i tyle :)

@Adeline89 mi jest łatwiej przeżywać moje ewentualne nieszczęścia i porażki jeśli nikt o nich nie wie. Nienawidzę litości i współczucia - a tym bardziej takich sztucznych - pracuję tu dopiero 5 miesięcy i średnio mam ochotę się zaprzyjaźniać z ludźmi (to miała być praca taka żeby dojść do siebie psychicznie po poprzednich nieudanych i stresujących pracach - w ostatniej mi szefowa powiedziała że mnie zwalnia na 3 h przed pójściem moim do szpitala - o którym wiedziała, a zwolniła mnie bo kwestionowałam jej nielogiczne decyzje i nie pozwalałam na siebie zwalać winy za rzeczy które ona zawaliła)
Ja tez sie nie koleguje z ludzmi spracy dla mnie to tylko znane twarze, w zyciu bym sie nie zwierzyla, jeden tylko na drugiego gada. Dzisiaj ma wpasc znajoma z pracy co ze mna robic z zaproszeniem dla syna na urodziny, i najwiecej na zwiady, ale nic sie nie dowie, powiem,ze fantazja ich ponosi z ciaza [emoji23] a niech sie głowi.

Moja śpi w swoim łóżeczku od urodzenia. Nigdy nie spała z nami. Ewentualnie jak chora była.Tak to jest żywa ale grzeczna potrafi przeprosić jak coś zle zrobi. Nie robi histerii w sklepach. W domu jak próbowała swoich sił niereagowalam wstawała zaraz zorientowała sie że to nic nie daje i tak sie nie zachowuje. Jest tylko problem z tym spaniem. Kąpie sie bajka. I potem nie chce zasnąć. I od czasu do czasu ma etapy budzenia sie z krzykiem płaczem w nocy. To jest sporadyczne raz na 3 miesiące. Podejrzewam wtedy że jest przebodźcowana bo zazwyczaj jest to po spotkaniach rodzinnych. Ogolnie ciężko jest jej sie wyciszyc przed snem. Dziwi mnie tylko fakt że potrafiła sama zasypiac. I nagle jej sie to zmienia.

Powodzenia przede wszystkim na dzisiejszych wizytach. My śniadanko.
@KAROLA_223 co to za szef urojona ciąża? Nienormalny.

Niedawno zakładany był nasz wątek, a już kwietniówki są i widziałam,że i majówki się czają [emoji6] jakoś niby czas się wlecze jednak leci...dziś zaczynamy 13 tydzień według pierwszego terminu porodu, szooook [emoji33]

U mnie w pracy może i się domyślają czemu mnie nie ma jednak ode mnie się nie dowiedzą. Tak wiele kosztował mnie powrót do pracy kiedy wszyscy wiedzieli, że byłam w drugiej ciąży, gdyby nie moja pani psychiatra to nie wiem kiedy by to nastąpiło, a i tak co chwilę przedłużałam L4. To jest moje życie, moje uczucia i moje decyzje czy komuś powiem czy nie. Nawey rodzina co mieszka w naszej kamienicy nie wie chociaż widzą,że do pracy nie jeżdżę. Może i też się domyślają - nie interesuje mnie to w ogóle.

Miłego dnia wszystkim !!!

Niedawno zakładany był nasz wątek, a już kwietniówki są i widziałam,że i majówki się czają [emoji6] jakoś niby czas się wlecze jednak leci...dziś zaczynamy 13 tydzień według pierwszego terminu porodu, szooook [emoji33]

U mnie w pracy może i się domyślają czemu mnie nie ma jednak ode mnie się nie dowiedzą. Tak wiele kosztował mnie powrót do pracy kiedy wszyscy wiedzieli, że byłam w drugiej ciąży, gdyby nie moja pani psychiatra to nie wiem kiedy by to nastąpiło, a i tak co chwilę przedłużałam L4. To jest moje życie, moje uczucia i moje decyzje czy komuś powiem czy nie. Nawey rodzina co mieszka w naszej kamienicy nie wie chociaż widzą,że do pracy nie jeżdżę. Może i też się domyślają - nie interesuje mnie to w ogóle.

No są i majówki juz [emoji3] fajnie bo to znaczy ze już jesteśmy dużo dalej. Nie przejmuj się ludźmi oni zawsze beda interesowali się czyimś życiem bardziej niż swoim.

Dokładnie niech sie interesuja swoim życiem, jak ktoś miałby ochote to by powiedział.

reklama

A na jakim jesteś zwolnieniu, że nikt nie wie że to ciążowe? Umieją aż tak dotrzymać tajemnicy w kadrach?

Do góry