Ja wstepnie sie umowilam na prenatalne ale jeszcze mam dzwonic zeby dodagac dokladny termin. W pierwszej ciazy moj doktor nic nie wspomnial, ze cos takiego mozna w ogole zrobic i sam chcial zrobic, nie majac do tego odpowiednich papierków. Na szczescie sa internety i wszystkiego sama sie dowiedzialam i znalazlam doktora z certyfikatami.Żaden lekarz nic mi nie mówił o prenatalnych. Jedynie o usg miedzy 11 a 13 tyg ale zwykłym usg.
Zapisujecie sie na usg prenatalne ? Zapisalyscie sie juz ?
reklama
Kosmowka przemienia sie w lozysko ro praktycznie to samoTeż go widzę na tel. A nawet swojego nie mogę ustawić tak by był widoczny!
Do razu pomyślałam że pewnie dziewucha! Gratki wielkie! A co do kosmówki to u siebie nic nie widzę, kurcze 3 ciąża a dopiero teraz słyszę o tej kosmowce ach człowiek uczy się całe życie!
Witam w klubie! Córa jęczała całą noc ale nagle dostała katar, nie mogła oddychać. Przez nos i ryki, piski, jęki!
I dziewczyny bardzo współczuję Wam tych przeżyć z wymiotowaniem! Z tego co piszecie tak nie da się żyć, a tu praca dom! Trzymajcie się i oby szybko przeszło.
Ja naszczescie w żadnej ciazy nie wymiotowalam i apetyt bylNudności i wymioty to na szczęście dobry objaw ciąży oby minęły po 3 miesiącu. U mnie pojawiły się na początku drugiego i teraz delikatnie minęły, już się lekko przyzwyczaiłam do takiego stanu ciągłych nudności i stanu .
Współczuję wymiotów bo to bardzo męczące, 5 kilo dużo...., mi spadło pół kilo
kwasek
Fanka BB :)
Ja chciałam ale w jednym szpitalu powiedzieli że nie ma miejsca no i nie mam 35 lat a do drugiego w ogóle się nie dodzwoniłam :/Żaden lekarz nic mi nie mówił o prenatalnych. Jedynie o usg miedzy 11 a 13 tyg ale zwykłym usg.
Zapisujecie sie na usg prenatalne ? Zapisalyscie sie juz ?
Kosmowka to lozyskoJa tez pierwszy raz slysze o kosmówce [emoji14] na zdjeciu jej nie widze ale na usg wczoraj doktor pokazywal i widzialam bardzo dokladnie
Teraz wiem, juz wszystko wyczytalamKosmowka to lozysko
mala-rybka
Fanka BB :)
Udanych wizyt życzę [emoji8] ja już w pt jadę zobaczyć brzdąca [emoji16] jutro zacznę Tupac ze szczęścia
reklama
Ile masz lat? Ja w pierwszej ciąży nawet nie słyszałam o tych Ty badaniach i nie robiłam.Ja wstepnie sie umowilam na prenatalne ale jeszcze mam dzwonic zeby dodagac dokladny termin. W pierwszej ciazy moj doktor nic nie wspomnial, ze cos takiego mozna w ogole zrobic i sam chcial zrobic, nie majac do tego odpowiednich papierków. Na szczescie sa internety i wszystkiego sama sie dowiedzialam i znalazlam doktora z certyfikatami.
Podziel się: