reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dziewczyny nawiazując do duphastonu czy luteiny . Moja lekarka mówiła ze jeśli zarodek złe się rozwija to ani duphaston ani luteina nie pomoże . A jeśli chodzi o chore dzieci które się rodzą to znam kobiety które od początku do końca ciąży nie brały wspomagaczy i nie były w zagrożonych ciążach . Ciąża która jest nieprawidłowa to nic nie pomoże , wystąpi poronienie albo obumarcie płodu .

Ja aktualnie jestem na etapie brania duphastonu . Zaczął się 6 tydzień A moja gin nie daje szansy , test jak i beta z dnia spodziewanej miesiączki pozytywne , widoczny pęcherzyk w 4 tyg . Ciałko żółte między 4-5 tyg . Wszystko książkowe a nagle coś się zatrzymało . Jeśli 12.7 ( początek 7 tyg) zarodek nie urośnie to maja mnie wysłać na patologie ciąży gdzie wywołają poronienie jeśli do tego czasu sama nie poronie ;(

No niestety zdarza się tak często i każda z nas musi się z tym liczyć. Ale na szczęście u Ciebie jeszcze nic nie jest przesądzone więc trzymamy kciuki. Może nie jest tak, że wszystko się zatrzymało a tylko spowolniło, bo początek u Ciebie był zaskakująco szybki. Nikt by się nie spodziewał widocznego pęcherzyka w 4tc.

Ja nadal jestem w 4tc. Mam wrażenie, że już od 3 tygodni! I wciąż jestem przed terminem @! Plamienia od wczorajszego poranka nie powtórzyły się na razie. Może coś z tego będzie. :)

Dziewczyny nawiazując do duphastonu czy luteiny . Moja lekarka mówiła ze jeśli zarodek złe się rozwija to ani duphaston ani luteina nie pomoże . A jeśli chodzi o chore dzieci które się rodzą to znam kobiety które od początku do końca ciąży nie brały wspomagaczy i nie były w zagrożonych ciążach . Ciąża która jest nieprawidłowa to nic nie pomoże , wystąpi poronienie albo obumarcie płodu .

Ja aktualnie jestem na etapie brania duphastonu . Zaczął się 6 tydzień A moja gin nie daje szansy , test jak i beta z dnia spodziewanej miesiączki pozytywne , widoczny pęcherzyk w 4 tyg . Ciałko żółte między 4-5 tyg . Wszystko książkowe a nagle coś się zatrzymało . Jeśli 12.7 ( początek 7 tyg) zarodek nie urośnie to maja mnie wysłać na patologie ciąży gdzie wywołają poronienie jeśli do tego czasu sama nie poronie ;(
Ann co do pierwszej części jest właśnie tak jak napisałaś.

Co do drugiej trzymam za Ciebie kciuki. 12.07 sa moje urodziny mam nadzieję ze to będzie szczęśliwy dzień również dla mnie.

Ja tez slyszalam ze jesli cos ma byc nie tak to nawet zadne tabletki nie pomogą natura zdecyduje sama .
Witam nowe mamusie :)

To są oba zdjęcia , jedno z początku 4 tyg a drugie niecały 5 tydz

Załączniki

• 48EC54A4-7888-4D78-B23D-84BB51C5E8E9.jpeg
    48EC54A4-7888-4D78-B23D-84BB51C5E8E9.jpeg
    198,1 KB · Wyświetleń: 83
  • 115954A3-1336-41F1-A417-5E967E4C3A2C.jpeg
    115954A3-1336-41F1-A417-5E967E4C3A2C.jpeg
    72,8 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Ostatnia miesiączka była 26.5 a termin niby na 3.3.2019
A nie wiesz kiedy moglas zajsc w ciaze. Widzisz u mnie jest tak,ze 2 tygodnie temu doszlo do pierwszego stosunku bez zabezpiecznia, gdyby nie to ze znam dokładny dzien to bym juz szalala, bo na usg nic nie widac,ale beta potwierdza wczesna ciaze. Nie martw sie moze poprostu ciaza tez jest mloda i ma czas na to by sie rozwinac.

Do góry