reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ja tam bym nie popadala w paranoje ;-) tzn nie popadlam.. po prostu zjadlam i nawet o tym nie myslalam xP
Ja w poprzedniej ciazy od poczatku przez jakies 4 tygodnie obzeralam sie szynkami parmenskimi i innymi podobnymi wedzonymi na zimno, a pozniej mialam stresa jak sobie uswiadomilam, ze nie powinnam. Dobry lekarz mnie uspokoil, ze te szynki wszystkie badane i z wieprzowiny i nie powinnam sie martwic. Zrobilam badania na toxo i juz sie nie martwilam :D

Kaylla ale oblatana jestes w tych tematach
Dokształcałam się, żeby mi się najbardziej opłaciło na L4:)
Witaj ! Miło mi :)
Czy lekarz zlecił wam oznaczenie grupy krwi teraz już ? Na pierwszej wizycie pierwsze co, dostałam skierowanie do pracowni serologicznej na oznaczenie grupy krwi
Tak, to jest jedno z pierwszych badań do wykonania w ciąży. Lekarz musi wiedzieć, czy masz Rh+ czy Rh-, bo w przypadku Rh- może wystąpić ryzyko konfliktu serologicznego.
Ja jestem dawcą krwi więc chyba wystarczy wpis z legitymacji?

Musisz chyba miec oryginal badan, sam wpis w karcie ciazy to malo. Chyba ze masz jakas ksiazeczke dawcy to noś ją ze sobą razem z kartą ciazy ;-)
Tak jak aga pisze - wpis to raczej za mało, grupę krwi zawsze chcą mieć w oryginale, bo później w szpitalu muszą mieć pewność, jaką masz grupę krwi na wypadek np. konieczności transfuzji. Jak ja byłam w szpitalu w pierwszej ciąży, to mi to badanie zabrali i dołączyli do karty pacjenta, odzyskałam przy wypisie.

reklama
Do góry