@Konwalijka89 bardzo mi przykro, ze tak sie dzieje. Zrob badania na zespol antyfosfolipidowy i trabofilie, bo tu moze tkwic przyczyna twoich strat
reklama
aga6
Fanka BB :)
Znacie jakąś strone gdzie mozna sprawdzic aktualny stan czystosci wody w rzece? Za dwa tyg bede jechala na dzialke nad rzekę Bug i Liwiec (ktoras z Was chyba pisala ze jedzie nad Bug;-)) i mam 16nasto miesieczna corke i nie wiem czy moge pozwolic sie jej pluskać xP
jagoda87
@Konwalijka89 trzymam kciuki żeby okazało się ze wszystko jest Ok z maluchem!
Liwiec to czysta rzeka. Na upartego możesz chyba zadzwonić do sanepiduZnacie jakąś strone gdzie mozna sprawdzic aktualny stan czystosci wody w rzece? Za dwa tyg bede jechala na dzialke nad rzekę Bug i Liwiec (ktoras z Was chyba pisala ze jedzie nad Bug;-)) i mam 16nasto miesieczna corke i nie wiem czy moge pozwolic sie jej pluskać xP
kwasek
Też mam głupie myśli bo mdłości przeszły, cycki też przestały bolec. Ale jutro się dowiem co i jak.Uparłam się, by Was nadrobić od wczoraj. Więc ja mam pierwszą wizytę za 2 dni! Wreszcie! To będzie 6t3d. A w niedzielę mamy 1 rocznicę ślubu, robimy grilla dla rodziny i liczę, że to będzie dobry moment, by poinformować rodziców.
Tylko żeby w piątek było wszystko ok... też się czasem zastanawiam, czy tam nadal wszystko dobrze się rozwija, bo kompletnie nic nie czuję. Zadnych objawów...
aga6
Pamietam ze jakis czas temu bylo ostrzezenie zeby sie nie kąpaćLiwiec to czysta rzeka. Na upartego możesz chyba zadzwonić do sanepidu
Konwalijka89
Zaangażowana w BB
29...Ile masz lat ? Ja jestem po cp i pierwszym poronieniu i moja gin wysyła mnie na patologie ciąży na diagnostykę
Z badań to myślimy na pewno o immunologii czyli z antyfosfolipidowy, przeciwciała ana, myślimy o kariotypie naszym, trombofilii, nie chce myśleć nawet o badaniu genetycznym płodu bo jak sobie pomyślę to mnie ciarki przechodzą...
Jeśli chodzi o fundusze to już trudno, jakoś zdobędziemy pieniążki. Poproszę o jak najwięcej badań moja lekarke. Myślę że nie będzie problemu...
A mialyscie ew jakieś badania przeciw łożysku?
Pierwsze poronienie w 6/7 tyg. Poronienie samoistne. Nie badalismy wtedy nic. Tylko wiedziałam że mam hashimoto i hiperprolaktynemie. Potem miałam chwilę zwiększony euthyrox, ale cały czas utrzymują się zwiększone przeciwciała anty Tg. I mam tsh powyżej normy zawsze przy normie ft3 ft4. Brałam bromergon i ładnie wyrównał prolaktyna. A teraz .. No ogarnia mnie strach co dalej. Aktualnie 7t 5dz wg Om. Ale dziewczyny to się czuje ze nic z tego nie będzie. Serduszko powinno bić coraz szybciej a dużo zwolnił...
Konwalijka89
Zaangażowana w BB
No właśnie tak myślę że tutaj immunologia to przyczyną... Bo już sama mam Chorobe autoimmunologiczna.@Konwalijka89 bardzo mi przykro, ze tak sie dzieje. Zrob badania na zespol antyfosfolipidowy i trabofilie, bo tu moze tkwic przyczyna twoich strat
reklama
@Konwalijka89 aps, trabofilia to problemy z krzepliwoscia krwi, a nie immunologia. Masz haszimoto to powinnas brac steryd. Rozwoj tej ciazy wskazuje na problem z krzepliwoscia lub genetyka. Na ganetyke nic nie poradzisz. Na problemy z krzepliwoscia dostaniesz heparyne i urodzisz zdrowe dziecko. Jestem po 2 poronieniach i pelnej diagnostyce poronnej. Mam m in problem zakrzepowy i w podobny sposob stracilam 2 ciaze. Krew gestnieje, tworza sie skrzepy i dziecku zostaje odciety doplyw tlenu i pozywienia. Powoli niestety umiera. Bez diagnostyki nie podchodzilabym do kolejnej ciazy. Po 2 stratach przysluguje ci na nfz wizyta u genetyka z m i badanie kariotypow oraz mutacji mhtfr, vlaiden, pai, przeciw protrabinie. Skierowanie mozna wziac od rodzinnego. Gin moze cie wyslac do immunologa, ale oni zrobia ci okrojone badanie. Chcesz poznac pelna liste badan, to wejdz na watek ciaza po poronieniu, poronienia nawykowe leczenie immunologiczne, ciaze zakonczone sukcesem. Tam sa historie dziewczyn, ktorym sie udalo, lekarze zajmujacy sie poronieniami. Jest ich niewielu w polsce. Lista badan, leki jakie bralysmy. Przykro mi, ze skreslam twoje malenstwo. Szanse ma malenka, ale ma, wiec wierzyc trzeba do konca. Gdyby jednak sie nie udalo... wiesz juz co mozesz zrobic. Ja tez walcze o moje malenstwo i nie wiem, czy sie uda
Podziel się: