reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
U mnie też tak było a przynajmniej rodzina tak pomyśli. Na wakacjach już byliśmy, parę dni przed wyjazdem zrobiłam test. Planujemy jeszcze na weekend nad morze. Ale w sierpniu. A teraz sinice w morzu i zakaz kąpieli. Moja gin nie pozwalała się opalać, teraz to mi wisi, brzucha i tak nie wystawiam bo mi wstyd za to nogi ręce dekolt mam opalone i nadal korzystam ze słoneczka.
To jak my w sierpniu

reklama
A powiem wam jako ciekawostke, ktora przekazal nam na studiach pewien profesor na zajeciach medycznych.
U kobiet pod wplywem pozytywnych emocji, euforii i beztroskiego czasu wyjazdu na urlop czy wakacje dochodzic ma dosc czesto do spontanicznej owulacji ;)
Stad przywozenie "pamiatek" z wyjazdow :)

A powiem wam jako ciekawostke, ktora przekazal nam na studiach pewien profesor na zajeciach medycznych.
U kobiet pod wplywem pozytywnych emocji, euforii i beztroskiego czasu wyjazdu na urlop czy wakacje dochodzic ma dosc czesto do spontanicznej owulacji ;)
No ja dla tego chcialam sprobowac we wakacje i sie udalo od razu [emoji846] az bylam w szoku, oby tylko ciaza sie trzymala.

to miłych odpoczynków dla Was [emoji5]
Hmmm co do opalania, widzę, ze każdy ma inna opinie... teraz jestem w kropce.
Ja podzielam zdanie Adeline jesli chodzi o opalanie, ze wszystko z umiarem ;)
Jedz nad morze, baw sie dobrze, spaceruj w bikinii, posiedz na kocyku. Tylko darowalabym sobie wielogodzinne wystawianie na ekspozycje slonca, bo slonce w umiarze jak najbardziej jest potrzebne :)

Laski odzywam się po długim czasie. Jestem po kilku usg i jak może pamiętacie moje kontrolne bety bardzo marne... W zeszłym tyg we wt na usg było bijące serduszko i wiek 5t6dz. W tym tyg w pon kontrola serduszko jakby dużo wolniejsze i wiek 6t1dz...takze slabiutki przyrost. W kolejny pon decydujące usg. Nie wiem co dalej. To już będzie 2 strata w ciągu 6 miesięcy. Nie mam dzieci... Pragniemy z mężem tego dzidziusia... Nie mogę już patrzeć na ciężarne, reklamy z dzidziusiami...
Wiem co czujesz przechodziłam to juz kiedyś, trzymam kciuki za malenstwo

Bardzo ciekawa teoria ...i chyba się z nią zgodzę :-D:-D

@aga6 niby między 11 a 14 tyg się to robi więc moim zdaniem ok - jeśli nie ma innego terminu.

Dziewczyny - kiedy i jakie objawy już wam się zaczęły?
Ok.3-4tydzien cyklu
Zauważyłam jeszcze przed testem ze nie wiem co bym chciała zjesc, ogolnie to do mnie nie podobne :D
Biust i śluz był inny.
Tzn ja sluzu ogolnie nie miewam A sie pojawił wiec dla mnie to było dziwne.

W poprzedniej ciąży ok 8 tygodnia i 11 straciłam przytomność i to jeszcze w kościele... dobrze ze maż zdazył mnie zĺapać. Masakra. Pozniej juz bylo ok. Teraz jak na razie nic sie nie dzieje. Ogólnoe jestem słaba ale nie zeby mdleć.
O rety!
Dobrze ze mąż był...

U mnie chyba wyszły mazury [emoji23][emoji23] i podpisuje się pod tym bo ogólnie lekarze mówili że nie mam owulacji.

Więc będzie Mazureczka albo Chłop z Mazur [emoji41]

Laski odzywam się po długim czasie. Jestem po kilku usg i jak może pamiętacie moje kontrolne bety bardzo marne... W zeszłym tyg we wt na usg było bijące serduszko i wiek 5t6dz. W tym tyg w pon kontrola serduszko jakby dużo wolniejsze i wiek 6t1dz...takze slabiutki przyrost. W kolejny pon decydujące usg. Nie wiem co dalej. To już będzie 2 strata w ciągu 6 miesięcy. Nie mam dzieci... Pragniemy z mężem tego dzidziusia... Nie mogę już patrzeć na ciężarne, reklamy z dzidziusiami...
Mocno ściskam kciuki. Dostajesz jakies leki? Leżysz?

reklama
Ok.3-4tydzien cyklu
Zauważyłam jeszcze przed testem ze nie wiem co bym chciała zjesc, ogolnie to do mnie nie podobne :D
Biust i śluz był inny.
Tzn ja sluzu ogolnie nie miewam A sie pojawił wiec dla mnie to było dziwne.

O rety!
Dobrze ze mąż był...

U mnie chyba wyszły mazury [emoji23][emoji23] i podpisuje się pod tym bo ogólnie lekarze mówili że nie mam owulacji.

Więc będzie Mazureczka albo Chłop z Mazur [emoji41]
U mnie bedzie Chlop może ,bo w takiej miejscowości bylam [emoji23]

Do góry