Nie mam wlasnie mam tylko beteWiesz co wg obowiązującej ustawy 'za zyciem' jako ciężarna powinnaś się dostać w ciągu 7 dni do specjalisty na NFZ. Najlepiej jak pójdziesz do poradni na której najbardziej Ci zależy i jak nie będą Cię chcieli przyjąć to niech Ci wystawia zaświadczenie na piśmie ze Cie nie przyjmą w ciagu 7 dni i ze wiedzą ze jestes w ciąży (kartę ciąży już masz?). Daje 100% ze Cię przyjmą do7dni
reklama
martoosia04
Fanka BB :)
Ja to na fb nawet co jakiś czas czystki robię. Usuwam niepotrzebnych „znajomych” i zostawiam tylko tych, z którymi mam kontakt. Nawet polubione strony zaczynam odlubiać bo denerwują mnie te reklamy i beznadziejne obrazki.
U mnie wiedza moi rodzice i rodzenstwo i meza rodzice i brat i moja przyjaciolka. Nie moge sie doczekac jak powiem babci i bliskim ciociom, bo wiem ze sie uciesza tak bardzo jak my a ze dzidziuś bardzo wyczekany i wystarany to jest to dla nas wszystkich wielka radosc. Jutro pierwsza wizyta i sie okaże czy jest sie z czego cieszyc. Zoladek juz mam zacisniety ze stresu.
Dokładnie ja to samo , nawet nie chce mi sie polubiac jak mi wysylaja bo same zdjecia ciagle produktów i nic poza tymJa to na fb nawet co jakiś czas czystki robię. Usuwam niepotrzebnych „znajomych” i zostawiam tylko tych, z którymi mam kontakt. Nawet polubione strony zaczynam odlubiać bo denerwują mnie te reklamy i beznadziejne obrazki.
Ja w piątek kolejna wizyta, na ostatniej jeszcze serduszko nie biloU mnie wiedza moi rodzice i rodzenstwo i meza rodzice i brat i moja przyjaciolka. Nie moge sie doczekac jak powiem babci i bliskim ciociom, bo wiem ze sie uciesza tak bardzo jak my a ze dzidziuś bardzo wyczekany i wystarany to jest to dla nas wszystkich wielka radosc. Jutro pierwsza wizyta i sie okaże czy jest sie z czego cieszyc. Zoladek juz mam zacisniety ze stresu.
A w ktorym tc bylas na pierwszej wizycie? Mi jutro wychodzi 7+0 i jestem ciekawa co zobacze. Jak nic nie bedzie to za tydzien mam umowiona kolejna wizyte. Mam nadzieje, ze nie bedzie potrzebna to 150 zl zostanie w kieszeni.Ja w piątek kolejna wizyta, na ostatniej jeszcze serduszko nie bilo
Nieistotna
Grudniowa Mama'06 Terminator
Witam. Wróciłam właśnie z pierwszej wizyty, i efekt jest taki, że wiem, że nic nie wiem. Nawet nie ustalił terminu. Usg trwało sekundę, zobaczył kropkę, potwierdził i tyle. Dostałam zestaw podstawowych badań i mam wrócić za 3tyg. Prewencyjnie ze względu na wiek (36) dał mi luteinę, ale nie wiem czy jest w sumie taka potrzeba. Według om to 7tc (1.06) ale wiem, że owulację miałam 16.06 więc stwierdził że to 5tc. A na genetyczne mam iść w okolicy 11-12tc. Pytanie jednak którego liczonego ogólnie od om czy według usg?
i jeszcze pytanie? czy ktoś też ma takie problemy z bólem głowy? czuję się jakbym miała gigantycznego kaca od tygodnia, ciężko funkcjonować. Jak sobie radzić?
i jeszcze pytanie? czy ktoś też ma takie problemy z bólem głowy? czuję się jakbym miała gigantycznego kaca od tygodnia, ciężko funkcjonować. Jak sobie radzić?
No właśnie masakra z ta kasa ja juz bede miala trzecia to juz pojdzie 450zl a do tego bylam u jednego endo 100zl i jeszcze nic mi nie doradzil, teraz do Wrocławia znow do endo patrzylam cena 180zl porażka. Ja powiem ci,ze nie patrze na te tygodnie, bo ja mialam zapłodnienie 20 dni po miesiączce a 10 dni przed kolejna także u mnie mloda ciaza maks bedzie teraz 6 tydz. A ty kiedy miałaś ostatnia miesiączke?A w ktorym tc bylas na pierwszej wizycie? Mi jutro wychodzi 7+0 i jestem ciekawa co zobacze. Jak nic nie bedzie to za tydzien mam umowiona kolejna wizyte. Mam nadzieje, ze nie bedzie potrzebna to 150 zl zostanie w kieszeni.
Ja mialam tak na poczatek te bóle tragedia była. Ja wczesniej bylam na genetycznych liczonych wedlug om najlepiej umow sie na 12tydzien robia i tak do 13tyg i któregos dnia. A lekarz niezly ci sie trafil na nfz?Witam. Wróciłam właśnie z pierwszej wizyty, i efekt jest taki, że wiem, że nic nie wiem. Nawet nie ustalił terminu. Usg trwało sekundę, zobaczył kropkę, potwierdził i tyle. Dostałam zestaw podstawowych badań i mam wrócić za 3tyg. Prewencyjnie ze względu na wiek (36) dał mi luteinę, ale nie wiem czy jest w sumie taka potrzeba. Według om to 7tc (1.06) ale wiem, że owulację miałam 16.06 więc stwierdził że to 5tc. A na genetyczne mam iść w okolicy 11-12tc. Pytanie jednak którego liczonego ogólnie od om czy według usg?
reklama
Nieistotna
Grudniowa Mama'06 Terminator
Tak, poszłam do przyszpitalnej poradni, bo chcę chodzić w ramach nfz po skierowania. Prywatnie na usg pójdę dopiero później, no chyba, że owe genetyczne mnie uspokoją.Ja mialam tak na poczatek te bóle tragedia była. Ja wczesniej bylam na genetycznych liczonych wedlug om najlepiej umow sie na 12tydzien robia i tak do 13tyg i któregos dnia. A lekarz niezly ci sie trafil na nfz?
Podziel się: