reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Najszybciej z pracy ploty ida tym bardziej,ze pracuje w wielkim zakladzie, wiec jak tylko sprawdza l4 to od razu bedzie wiadomo, tam robi moj szwagier wiec jak mu powiedza wtedy wyjdzie prawda na jaw

U mnie w pracy też jest kilka osób z rodziny, dalszej , ale jednak... Także rodzicom i siostrze powiemy na krotko przed tym jak poinformuje szefa. Czekałabym dłużej ale przykro by było gdyby mama dowiedziała się o mojej ciąży od kogoś innego, bo w pracy to od razu się rozniesie. Najchętniej to czekałabym do 16-18 tygodnia, ale się nie da :-)

My pewnie tak jak w zeszłej ciąży, jak potwierdzi się na usg i będzie biło serduszko to powiemy najbliższej rodzinie, z zastrzeżeniem żeby do 3go miesiąca nie rozgłaszli na prawo i lewo.
A w pracy... Nie wiem ile wytrzymam ☺️ ale wrzesień, najpóźniej październik chciałabym już iść na L4.

U mnie w pracy też jest kilka osób z rodziny, dalszej , ale jednak... Także rodzicom i siostrze powiemy na krotko przed tym jak poinformuje szefa. Czekałabym dłużej ale przykro by było gdyby mama dowiedziała się o mojej ciąży od kogoś innego, bo w pracy to od razu się rozniesie. Najchętniej to czekałabym do 16-18 tygodnia, ale się nie da :-)
No właśnie ja tez bym z mila checia dopoki brzuch nie urośnie nie mówiła, w ogóle nie uznaje nawet wstawiania takich wiesci na fb, moja znajoma ledwo test zrobiła i już na fb, spodziewa sie dziecka...

Dziwnie po endokrynologach a te pizd... co zapisuja w dupie maja to, ze ja w ciąży jestem i mowia ze niestety mam gdzie indziej szukać ,bo nie maja miejsca mówiłam,ze u mnie kołchoz
Wiesz co wg obowiązującej ustawy 'za zyciem' jako ciężarna powinnaś się dostać w ciągu 7 dni do specjalisty na NFZ. Najlepiej jak pójdziesz do poradni na której najbardziej Ci zależy i jak nie będą Cię chcieli przyjąć to niech Ci wystawia zaświadczenie na piśmie ze Cie nie przyjmą w ciagu 7 dni i ze wiedzą ze jestes w ciąży (kartę ciąży już masz?). Daje 100% ze Cię przyjmą do7dni :)

reklama
No właśnie ja tez bym z mila checia dopoki brzuch nie urośnie nie mówiła, w ogóle nie uznaje nawet wstawiania takich wiesci na fb, moja znajoma ledwo test zrobiła i już na fb, spodziewa sie dziecka...
Za wstawianiem takich wieści na fb tez nie jestem. Jestem tego zdania że to nasz prywatna sprawa nie muszą o tym wiedzieć ludzie którzy są bo są w znajomych a nawet się z nimi kontaktu nie ma

Do góry