reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
W pierwszej ciąży miałam rozbieżność 10dni między terminem om a pierwszego usg. W sumie urodziłam 8 dni po terminie om, a 2 przed usg. Ale przez cc bo się Młoda nie obróciła. W sumie nie wiem ile bym przechodziła czekając na akcję porodową.
Czyli tak czy siak, termin porodu bylby blizszy temu z usg niz om.
Dlatego wlasnie wazne sa dokladne ustalenia tp, a nie na lapu capu dla kazdego +7 dni.
Martoosia ty jeszcze wykres robilas i nawet mozna okreslic u Ciebie czas prawdopodobnej owulacji, co tez jest pomocne dla lekarza.
Choc kazda z nas przypuszcza kiedy owuluje, lekarze nie wierza nam raczej na slowo :p

reklama
Dziwnie po endokrynologach a te pizd... co zapisuja w dupie maja to, ze ja w ciąży jestem i mowia ze niestety mam gdzie indziej szukać ,bo nie maja miejsca mówiłam,ze u mnie kołchoz

Czyli tak czy siak, termin porodu bylby blizszy temu z usg niz om.
Dlatego wlasnie wazne sa dokladne ustalenia tp, a nie na lapu capu dla kazdego +7 dni.
Martoosia ty jeszcze wykres robilas i nawet mozna okreslic u Ciebie czas prawdopodobnej owulacji, co tez jest pomocne dla lekarza.
Choc kazda z nas przypuszcza kiedy owuluje, lekarze nie wierza nam raczej na slowo :p

Ja to często nawet czuję dokładnie i tak mnie jajnik boli, że muszę zażyć tabletkę...
Tym razem powinno być w miarę równo, ale zobaczymy...

Ja też od razu powiedziałam A [emoji6] a ten do mnie: no dziwiłem się co Ty tam w tej łazience tak długo robisz [emoji16]

U nas pierwsza ciąża to wpadka na tabletkach anty [emoji6] drugie i trzecie planowane i w sumie w 2gim i 1szym cyklu

@Adeline89 umiesz liczyć, licz na siebie boshe, w jakim miejscu Ty żyjesz, gdzie jest takie podejście lekarzy, miałaś poronienia i to powinno przyspieszyć Twoje szansę dostania się do lekarza !!!

Dziwnie po endokrynologach a te pizd... co zapisuja w dupie maja to, ze ja w ciąży jestem i mowia ze niestety mam gdzie indziej szukać ,bo nie maja miejsca mówiłam,ze u mnie kołchoz
Adeline, a moze sposobem wezmies tych olewatorow?
Moja szwagierka tez tak miala, ze ja wszyscy olali i wiesz co zrobila: poszla na ip, powiedziala ze jest w ciazy i zle sie czuje (co bylo nieprawda), wiec musieli ja przyjac na oddzial, zrobic badania i dobrac leczenie.

reklama
No to licząc tą metodą, wychodzi tp 26.03, ale z OM w apkach średnio 30.03 [emoji848]

Od razu po pojawieniu się dwóch kresek mówiłyście mężom? Ja myślę czy by nie zrobić jakieś niespodzianki [emoji848][emoji848][emoji848]

Ja czekałam tydzień z tą informacją dla męża :-) dowiedział się w dniu swoich urodzin :-) poza nim informacja nadal jest tajna dla całej reszty :-)

Do góry