A u mnie dolegliwosci ciazowe sie zaczely ukazywać co raz bardziej,piersi nabrzmiale, sutki bola, rano mało sie nie porzygalam i te ciagniecie w pachwinach tez to macie takie jakby od jajnikow, obracam sie z boku na bok, a tu ciagnie. Jeszcze nie wstalam z lozka mogłabym przespać cały dzień
reklama
Jaasna
Fanka BB :)
+7 dni powinno byc tylko, gdy Twoje cykle maja 28 dni.A dziewczyny, jak Wy obliczałyście sobie termin porodu? Standardowo +7 dni od OM minus 3 miesiące, czy macie inny sposób?
Jesli cykl ma 30 dni, to dodajrsz +9 dni, a jak masz 25 dni to +5 dni.
Ale zauwazylam, ze lekarze czesto ida na latwizne i dla kazdej dodaja +7 dni a pozniej jest duza rozbieznosc pomiedzy ich terminem porodu, a tym pierwszym usg genetycznym, gdzie tp wydaje sie najbardziej zblizony.
A dokladne dane maja znaczenie, np. Po przenoszeniu ciazy.
Ja na kalkulatorze z netu patrzylam i wpisywalam tak dzień ostatniej miesiaczki zeby tam w parametrach wyszlo mi ten dzień zapłodnienia co miałam faktycznie no i mam niby na 18 marcaA dziewczyny, jak Wy obliczałyście sobie termin porodu? Standardowo +7 dni od OM minus 3 miesiące, czy macie inny sposób?
Jivka
Moderator
My wszystkie 4 ciaze zmajstrowalismy za pierwszym podejsciem
Maz zartuje, ze powinnismy otworzyc biznes ze sprzedaza spermy i jajeczek, haha
Wow! Co za płodność! Dziwię się że nigdy nie wpadliśmy w sumie
A dziewczyny, jak Wy obliczałyście sobie termin porodu? Standardowo +7 dni od OM minus 3 miesiące, czy macie inny sposób?
Ja mam aplikację flo w telefonie i ona mi tak ustaliła, wcześniej wyliczała owulację m.in.
No u mnie wyjdzie + 20 od ostatniej miesiączki [emoji23] takze nie wiem co mi wylicza+7 dni powinno byc tylko, gdy Twoje cykle maja 28 dni.
Ale zauwazylam, ze lekarze czesto ida na latwizne i dla kazdej dodaja +7 dni a pozniej jest duza rozbieznosc pomiedzy ich terminem porodu, a tym pierwszym usg genetycznym, gdzie tp wydaje sie najbardziej zblizony.
Jivka
Moderator
+7 dni powinno byc tylko, gdy Twoje cykle maja 28 dni.
W pierwszej ciąży miałam rozbieżność 10dni między terminem om a pierwszego usg. W sumie urodziłam 8 dni po terminie om, a 2 przed usg. Ale przez cc bo się Młoda nie obróciła. W sumie nie wiem ile bym przechodziła czekając na akcję porodową.
martoosia04
Ja mam średnio cykle po 32 dni. I te rozbieżności w terminach są takie średnio fajne.
Jaasna
Przy tak duzej rozbieznosci, powinni sie mocno zasugerowac usg genetycznym.No u mnie wyjdzie + 20 od ostatniej miesiączki [emoji23] takze nie wiem co mi wylicza
Tak samo i ginekolog tez tak liczy dopóki usg nie jest zrobioneA dziewczyny, jak Wy obliczałyście sobie termin porodu? Standardowo +7 dni od OM minus 3 miesiące, czy macie inny sposób?
reklama
martoosia04
Tak samo i ginekolog tez tak liczy dopóki usg nie jest zrobione
No to licząc tą metodą, wychodzi tp 26.03, ale z OM w apkach średnio 30.03 [emoji848]
Od razu po pojawieniu się dwóch kresek mówiłyście mężom? Ja myślę czy by nie zrobić jakieś niespodzianki [emoji848][emoji848][emoji848]
Podziel się: