reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Witam sie i ja

Moja ostatnia @ byla 16.06 i juz wiem ze jestem w ciazy od tygodnia , dwa testy pozytywne.
To nasze 3cie dziecko i moja wyobraznia póki co tego nie ogarnia...
witamy :D nasze też to będzie 3 dziecko, też tego nie ogarniamy ale powoli się przyzwyczajamy do sytuacji. Postanowiliśmy nawet nic nikomu nie mówić tak długo jak się da.

reklama
Ja nosilam do 18tygodnia. Pierwsze slysze ,ze nimfty jest na nfz. Amniopunkcja to tak. Ja przechodzilam w tamtym roku te procedury i nie chce, tyle stresu ile miałam a nic to nie pomogło, nie zawsze da sie pomoc niestety, a takie przypadki kiedy pomoga sa zwykle rzadkie.
Tak mnie poinformowała pani przez telefon (może była jakaś nowa) nie będę się kłocić, dowiem się jak pojadę.
Jest to decyzja indywidualna czy ktoś robi czy nie. Ja się zdecydowałam, wyjdzie coś źle wolę wiedzieć,a jeżeli miałoby się okazać że to tylko błąd statystyczny i będzie ok to jeszcze lepiej. Z śmiertelnie chorym dzieckiem też jechałam do porodu a jednak wierzyłam w cud, że w trójkę wrócimy razem do domu. Tak jak pisałam decyzja indywidulana.

Miłego dnia wszystkim !!!!

Nie szkoda ci pieniędzy, ja przechodzilam ten tamat w tamtym roku, siedziałam na forach i z tego co kobiety które miały robione nie zawsze im sie pokrylo z tym jakie dziecko urodziły.

Ja z kolei nie wyobrazam sobie zyc cala ciaze w niepewnosci czy dziecko jest zdrowe czy chore. Nie wiem co bym zrobila gdyby okazalo sie chore, mam nadzieje ze nie bede musiala sie tego dowiedziec, ale jednak musze wiedziec. Wiadomo ze 100%pewnosci zadno badanie nie daje, zwlaszcza nieinwazyjne, ale chyba 90 w przypadku pappy czy 99 w przypadku nifty to bardzi duzo jak dla mnie.

Wszędzie nawet na stronach masz,ze nie jestna nfz, amnio jest, i jeszcze jakies jedno badanie w 10tygodniu podobne do amnio ktore proponował mi lekarz, ale niestety ja sie nie zgodze, bo jest to tez ryzykoZobacz załącznik 878662
w drugiej ciązy mi lekarka mówiła że się nie kwalifikuje bo za młoda jestem, i skoro wszystko ok na usg to nie ma co robić. teraz to się zastanawiam ( choć zanim się zdecyduje to będę musiałą się dokształcić bo w tej kwestii jestem całkowicie zielona) teraz nie pamiętam czy mówiła że od 30stki się robi czy 35?

Hej dziewczyny.witam nowe mamusie[emoji4]faktycznie dużo mam w trzeciej ciąży[emoji4]A w jakim wieku sa wasze pociechy?duża różnica wieku będzie?
U nas też deszcz i paskudna pogoda.właśnie jedziemy na Soline na domku.pogoda fest[emoji53]miłego dnia
aktualnie syn ma 9 a córka 2.5 roku :) No nie planowaliśmy kolejnego to i będzie duża różnica pomiędzy najstarszym a najmłodszym.

w drugiej ciązy mi lekarka mówiła że się nie kwalifikuje bo za młoda jestem, i skoro wszystko ok na usg to nie ma co robić. teraz to się zastanawiam ( choć zanim się zdecyduje to będę musiałą się dokształcić bo w tej kwestii jestem całkowicie zielona) teraz nie pamiętam czy mówiła że od 30stki się robi czy 35?
Od 35, ale prenatalne badania i test papa, chyba,ze mialas wcześniej jakies poronienia to mozesz zalatwic to na nfz. Jednak o nifty nigdzie nie slyszalam zeby było na nfz

Tak mnie poinformowała pani przez telefon (może była jakaś nowa) nie będę się kłocić, dowiem się jak pojadę.
Jest to decyzja indywidualna czy ktoś robi czy nie. Ja się zdecydowałam, wyjdzie coś źle wolę wiedzieć,a jeżeli miałoby się okazać że to tylko błąd statystyczny i będzie ok to jeszcze lepiej. Z śmiertelnie chorym dzieckiem też jechałam do porodu a jednak wierzyłam w cud, że w trójkę wrócimy razem do domu. Tak jak pisałam decyzja indywidulana.

Miłego dnia wszystkim !!!!
Jak sie dowiesz daj znać tak z ciekawości,ja wszystko w tamtym roku miałam darmowe,ale właśnie nifty proponowali mi za 2,5 tys. Zycze nam wszystkim zeby wyszło wszystko dobrze, bo zadna kobieta nie zasluguje na złe wieści związane z jej dzieckiem. Wzajemnie miłego dnia.

reklama
Do góry