reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Witam sie i ja

Moja ostatnia @ byla 16.06 i juz wiem ze jestem w ciazy od tygodnia , dwa testy pozytywne.
To nasze 3cie dziecko i moja wyobraznia póki co tego nie ogarnia...

Jasne, możesz już wiedzieć, jeśli masz krótsze cykle niż ja. Ja mam ok. 32 dniowe więc na @ teoretycznie jeszcze trzy dni czekam.

reklama
Niektore wady można zacząć leczyć jeszcze kiedy dziecko się nie urodziło.
No niby tak mowia,ale jakos bardzo malo tych przypadkow wsrod tylu osób co znam w zadnych wypadku nic nie zrobiono. Zresztą chyba bardzo malo jest takich jakie robia jedyna jaka slyszalam to w tv balonik do płuc, wiadomo,ze to tez jest ryzyko.

Ja test PAPPA robilam tylko raz i dxiekuje bardzo, nigdy wiecej [emoji14]
USG mialam dobre a test, ktory jest loteria mi wszystko schrzanil i wylam przez 2 tygodnie, az po spotkaniu z genetykiem i dokladnej analizie pani doktor sama stwierdzila, ze wszystko jest w porzadku, a to tylko test wyliczany komputerowo :p
Daj spokój z tymi testami to jest w ogóle jakaś pomyłka,ze je robią

Ja badania prenatalne na pewno bede robic, inna opcja nawet nie wchodzi w gre. Zastanawiam sie tylko czy usg i pappa (tak jak w pierwszej ciazy) czy zamiast pappy zrobic nifty. Jeszcze mam troche czasu na myslenie.
Nie szkoda ci pieniędzy, ja przechodzilam ten tamat w tamtym roku, siedziałam na forach i z tego co kobiety które miały robione nie zawsze im sie pokrylo z tym jakie dziecko urodziły.

Hej dziewczyny.witam nowe mamusie[emoji4]faktycznie dużo mam w trzeciej ciąży[emoji4]A w jakim wieku sa wasze pociechy?duża różnica wieku będzie?
U nas też deszcz i paskudna pogoda.właśnie jedziemy na Soline na domku.pogoda fest[emoji53]miłego dnia
Ja mam syna 7 lat, juz tyle czasu czeka na rodzeństwo, teraz to moja 6 ciąża ostatnia próba, oby udana

Ja sie zastanawiam czy robić, jesli usg bedzie ok, nie chce chyba sie stresowac prenatalnymi, bo test papa i tak bede miala zly, a moze byc tak,ze zaczna mierzyc i wymyślać, zeby mnie na nimfy namawiac i po co mi to, usunac tak dziecka nie usunę. Z synem nie miałam i dzięki Bogu oszczedzilo mi to stres
I pape i nifty mam na nfz razem z usg,a potem spotkanie z genetykiem. Robię bo tak jak któraś pisała można już zrobić operację w brzuchu (znam przypadki,gdzie gdziecko w brzuchu miało dwie operacje robione). U mnie też wyniki nic nie zmienią bo nie usunę ciąży ! Nosiłam kilka miesięcy śniertelnie chore dziecko to i jeśli to by było chore to też zostanie ze mną do końca !!!

I pape i nifty mam na nfz razem z usg,a potem spotkanie z genetykiem. Robię bo tak jak któraś pisała można już zrobić operację w brzuchu (znam przypadki,gdzie gdziecko w brzuchu miało dwie operacje robione). U mnie też wyniki nic nie zmienią bo nie usunę ciąży ! Nosiłam kilka miesięcy śniertelnie chore dziecko to i jeśli to by było chore to też zostanie ze mną do końca !!!
Ja nosilam do 18tygodnia. Pierwsze slysze ,ze nimfty jest na nfz. Amniopunkcja to tak. Ja przechodzilam w tamtym roku te procedury i nie chce, tyle stresu ile miałam a nic to nie pomogło, nie zawsze da sie pomoc niestety, a takie przypadki kiedy pomoga sa zwykle rzadkie.

Wszędzie nawet na stronach masz,ze nie jestna nfz, amnio jest, i jeszcze jakies jedno badanie w 10tygodniu podobne do amnio ktore proponował mi lekarz, ale niestety ja sie nie zgodze, bo jest to tez ryzyko
Screenshot_20180718-091724.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180718-091724.jpg
    Screenshot_20180718-091724.jpg
    86 KB · Wyświetleń: 248
reklama
Do góry