reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
O tak na temat chrzcin to ja się też nasluchalam..kamil był chrzczony jak miał skończone 4 miesiące, powód nasz był taki, że zależało mi na obecności mojej babci, która ma już swoje lata a mieszka za granicą i dopiero w takim terminie dała radę przyjechać.. Ale mojej teściowej nie szło przegadać, bo jej zdaniem jak to w domu poganina trzymać tyle czasu :eek: :laugh2: i mimo, iż wyraźnie prosiłam by nie wieszać mi na wózku, żadnych czerwonych wstążek, kokardek to i tak zrobiła po swojemu.. No porażka
Ciekawe co z drugim będzie za cyrk.

reklama
nie udaało mi sie ostatnio zrobic tego badania moczu obrjawy wydawoalo sie ze ustąpiły a dzis znów powróciły. Wiec wybrałam się do mojego gina po poradę i powedział że mam brać uroFuraginum ze to powinno pomóc. W aptece pani mi jeszcze poleciła żebym brała do tego wit C i dużo pić

Nie wiem kiedy jest najlepszy moment na chrzciny... malutkie dzieci płaczą bo głośno w kościele starsze rozrabiają lub się denerwują. Ehhh... najpierw trzeba urodzić potem się będę zastanawiać;)

Chrzciny robiłam na 6 i na 12 mcy. O ile półroczniak to prosta sprawa, o tyle roczniak to wyzwanie. :) Fakt, wygląda cudnie w.mini garniturze i pod krawatkiem, ale jest zbyt mobilny. Mój nie spał, a na słowa ksiedza :"przyjmuję Cię do wspólnoty Kościoła", zareagował głośnym: yyyyy???? - na zasadzie, nie możliwe :D

Haha, jakbym rodzinę męża słyszała, juz planują chrzciny naszego dziecka, najlepiej żeby miało 2 miesiące, i 100 gości na imprezie ;) ja jestem za tym, żeby takich maluszków nie ciągać po kościołach i tłumach ludzi, ale im nie przetłumaczysz, u mnie w rodzinie robi sie imprezę na max 20 osób i nikt sie nie wtrąca jak i kiedy rodzice ja robią, a tam wszystko wg szablonu.
A ubranka wybrałaś fajne :)
U nas 20 osob z nami i 3 dzieci bedzie ;-)
Nie wiem kiedy jest najlepszy moment na chrzciny... malutkie dzieci płaczą bo głośno w kościele starsze rozrabiają lub się denerwują. Ehhh... najpierw trzeba urodzić potem się będę zastanawiać;)
U nas msza 25/30min w sobote to mozw da rade :d

reklama
Szczerze... z chrzcin synka nie wiele pamiętam bo się denerwowałam, ale na pewno trwały dłużej niż pół godziny.... Chyba z godzinę... bardzo mi się dłużyło, synek miał kilka miesięcy i bardzo marudził...
Pół godziny byłoby idealnie!

Do góry