reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
@Ilona31 gratulacje

Ja wg aplikacji jutro wchodzę w drugi trymestr [emoji6] dzisiaj 13+7, jutro 14 [emoji16]

Która to dzisiaj ze mną wizytuje??? Będę trzymać kciuki, ja zaraz się zbieram i coraz większe nerwy mnie zżerają [emoji15] nie wiem dlaczego my kobiety się tak tym denerwujemy, serio...
A w szczególności, że czasami czuję takie smyranie, ale to jak się wieczorem położę po całym dniu to tak Smyrnie mnie [emoji23]

reklama
@aga6 ja coś podobnego dla N miałam, zwykłą biała sukieneczka, czapeczka i buciki, tylko moje dziewczę miało 6 miesięcy, no może 5 [emoji6] i było cieplutko, ale zwykła sukieneczka, bez jakiś tiulow i innych dodatków

@Ilona31 gratulacje

Ja wg aplikacji jutro wchodzę w drugi trymestr [emoji6] dzisiaj 13+7, jutro 14 [emoji16]

Która to dzisiaj ze mną wizytuje??? Będę trzymać kciuki, ja zaraz się zbieram i coraz większe nerwy mnie zżerają [emoji15] nie wiem dlaczego my kobiety się tak tym denerwujemy, serio...
A w szczególności, że czasami czuję takie smyranie, ale to jak się wieczorem położę po całym dniu to tak Smyrnie mnie [emoji23]

Ja wizytuję dzisiaj! :D
Ale Ty już jesteś w 2 trymestrze, bo już kończysz 14tc. :)

Witajcie :D
Chętnie dołączę, jestem Ilona mam 31 lat i to moja druga ciąża, mam synka Franka ze stycznia 2017 r., tylko podczytywałam, bo chciałam poczekać do prenatalnych, które miałam wczoraj i wszystko jest ok więc jestem spokojniejsza, mój termin OM 22 marca, pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :D
Witam i gratulacje :-) ja mam synka z marca 2017 A termin na 21.03

Wczoraj byłam z małym w cyrku. W czasie przerwy wyszliśmy na zewnątrz i od razu rzuciła mi się w oczy dziewczyna w zaawansowanej ciąży z papierosem w ręku. W czasie 15 min z 3 papierosy wypaliła. W sumie jej sprawa ale jak widzę to mi jest głupio za nią. Mogła się chociaż schować jak już nie może się powstrzymać. Do końca dnia o tym myślałam.

Ostatnia edycja:
Witajcie :D
Chętnie dołączę, jestem Ilona mam 31 lat i to moja druga ciąża, mam synka Franka ze stycznia 2017 r., tylko podczytywałam, bo chciałam poczekać do prenatalnych, które miałam wczoraj i wszystko jest ok więc jestem spokojniejsza, mój termin OM 22 marca, pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :D
Witaj.
Widze, ze mamy zbliżone terminy bo ja 21 marca. Gratulacje i ciesze sie ze wszystko dobrze. U nas prenatalne w poniedziałek.
Tez mam synka z 2017 tyle ze maluch bo z listopada.

Wczoraj był 14+3 :) oj powiem Ci że facet super wszystko nam pokazał, w ogóle taki człowiek że nie da się przy nim stresować, cały czas zartowalismy, podejście świetne do pacjentek, zdjęcia mi zrobił nawet udało mu się znaleźć rączkę i też zrobił zdjęcie rączki, no widać że kocha to co robi i wcale nie bierze dużo pieniędzy, a sprzęt ma dobry , bo robi też zdjęcia w 3d. Próbował zrobić mojej małej ale mówi że niestety jest już za duża i jak pokazał jakby to wyglądało to mówił że nam takiego zdjęcia nie da bo wygląda jak kosmita xD i w sumie miał rację xD wziął ode mnie 140 zł i nie namawiał na kolejne wizyty u niego! Co też mnie zaskoczyło, powiedział, że jeśli chcemy dokładniejsze usg to teraz możemy przyjść w między 20 a 22 tygodniem to już będzie dużo więcej widać, no polecam na prawdę, jakby któraś chciała chodzić do niego nazywa się Gbiorczyk :)
Już też kiedyś słyszałam o nim już dobre opinie najważniejsze że jesteś zadowolona z wizyty. No i dzięki za info:)

Witam i gratulacje :-) ja mam synka z marca 2017 A termin na 21.03

Wczoraj byłam z małym w cyrku. W czasie przerwy wyszliśmy na zewnątrz i od razu rzuciła mi się w oczy dziewczyna w zaawansowanej ciąży z papierosem w ręku. W czasie 15 min z 3 papierosy wypaliła. W sumie jej sprawa ale jak widzę to mi jest głupio za nią. Mogła się chociaż schować jak już nie może się powstrzymać. Do końca dnia o tym myślałam.

O szkodliwosci palenia i spozywania alkoholu w ciazy jest juz tak duza badan, artykulow i kampanii, a i tak znajdzie sie zawsze jakas ''madra'' matka, ktora sobie nic z tego nie robi - niestety nie mamy na to wplywu, szkoda jest tylko tego dziecka. ktore juz na starcie, dzieki takiemu zachowaniu matki, bedzie mialo pod gorke...

O ile w przypadku tzw. patologii ciezko jest o przyjecie argumentow specjalistow i lekarzy w tej kwestii, to bardziej mnie dziwi sytuacja, w ktorej babcie, czy ciocie ciezarnej kobiety, ktora nalezycie dba o siebie, nadal sa zdania, ze jedno piwko, czy lampka wina w ciazy nie zaszkodzi, wrecz jest w porzadku, jesli tylko ciezarna ma na to ochote.

Ja szczerze mowiac mialam ogromny dylemat nawet przy piwie bezalkoholowym.
Bedac nad morzem mialam naszla mnie ochota na piwo. Zanim zdecydowalam sie w ogole siegnac po jakies, wczesniej naczytalam sie mnostwo o tym, czy piwo bezalkoholowe na prawde nie zawera alhoholu - okazuje sie, ze wiekszosc piw bezalkoholowych zawiera mniej niz 0,5% alkoholu. Znalazlam tez nowego niebieskiego Lecha Free 0.00% - producent zapewnia ze jest calkowicie 0.00% - przekonalo mnie to i zdecydowalam sie na jedno - smakowalo nieziemsko! ;)
Przy tej okazji odkrylam tez, ze Lech ma dwie wersje piwa Free - zielone, z mala dawka alkoholu i wlasnie to niebieskie, ktore zgodnie z informacjami na etykiecie jest calkowicie 0.00% - moze komus sie to info przyda ;)

Od tego czasu w ogole nie mam ochoty na alkohol, choc wczesniej bardzo lubilam od czasu do czasu wypic sobie dobre czerwone wino w fajnym towarzystwie, czy tez goracego grzanca na stoku. Mysle, ze kazda kobieta jest w stanie odmowic sobie alkoholu na czas ciazy i nie ma tutaj usprawiedliwienia dla zadnego piwka, czy kieliszka... Poza tym, producenci piw (slyszalam rowniez o winach bezalkoholowych ale nie mialam z nimi do czynienia) wychodza na przeciw osobom nie mogacym pic alkoholu i te male piwka 0,33 ml 0.00% moga zaspokoic ''smaka'' i nie zaszkodzic - oczywiscie tez sporadycznie :)

reklama
@aga6 ja coś podobnego dla N miałam, zwykłą biała sukieneczka, czapeczka i buciki, tylko moje dziewczę miało 6 miesięcy, no może 5 [emoji6] i było cieplutko, ale zwykła sukieneczka, bez jakiś tiulow i innych dodatków

Bardziej mi chodzi o kolor, ze nie biala xD
I tak juz nas wyklinaja ze w tym wieku robimy i ze w listopadzie.. w takim smutnym miesiacu -.- i ze w sobote a nie niedziele. Ludziom nie dogodzisz ;-)

Do góry