reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

ja z doskoku, melduje ze zyje. ledwo, ale zyje... nocki takie sobie, mala spi bardzo ladnie, ale ciagle sie kreci i jej sen jest megaaktywny... cos jak z pierwsza, ehhhhh

reklama
szczebiotka oby Ninka dala troszke odetchnac mamie, cos wiem o bolach brzuszka ;)
anka26 obiad na 19 os? toz to prawie weselicho ;)
makunia moze faktycznie po prostu byla przemeczona nadmiarem atrakcji i musiala odreagowac
Alfa a moze chodzi o rodzaj pieluch jakich uzywasz? u nas tez pupka byla delikatnie zaczerwieniona, ale zaczelismy zmieniac pieluchy przy kazdym bączku nawet + sudokrem i po kilku dniach bylo juz lepiej
mikowata zrób sobie liste zebys o nic nie zapomniala zapytac, mysle ze lekarze sa do tego przyzwyczajeni ;)
Krolowa moj kregosłup tez daje sie we znaki, nic dziwnego, nie dosc ze nagle nie ma brzucha z przodu to jeszcze ladnych pare kilo dźwigamy teraz..CO do mleka to ja mroże porcie po 100-120 ml i to jest wystarczajace na raz
noelka czekamy na relacje z porodu!
ala ja tez sie juz cwiczen nie moge doczekac. zerkne sobie na ta chodakowska ;) ale wizyte kontrolna u gina mam dopiero za 2 tyg..
Ewelinka oszczędzaj sie kochana jak tylko mozesz, oby taki krwotok sie nie powtorzyl

my znowu dzisiaj gościnnie. ile to jeszcze osob bedzie chcialo poznac naszego synka.. ;)
z mężem nawet czas, energię (i chęci ;) ) znaleźliśmy wkońcu na przytulanie.. A wieczorem domowa pizza i jakis film..
a dzien na spacer dzis byl przepiekny!

chrzcimy za 2 tyg a musze jeszcze jakis ciuch sobie na ta okazje kupic, co by syn sie mnie nie wstydzil ;)

hejka

coś mnie dziś kręgosłup boli.. :/
młody po kontroli u pediatry, wszystko oki, jutro wędruje do przedszkola, a pojutrze jadą na wycieczkę..ten to się umie wbić w odpowiednim momencie :p
a z młodą idziemy na oględziny w piątek, w czwartek z kolei mamy zaklepaną położną :)

wczoraj odpadł nam pępek :-) od dwóch dni trzymał się na takiej niteczce aż w końcu puścił :-)

Anka tfu tfu.. od tamtej kupsztalowej nocki spokój, dziś jedna w nocy się trafiła :)
tak się zastanawiam, czy może musli małej zaszkodziło wtedy, mieszanka płatków owsianych, otrębów, suszonych owoców...może za dużo tego było:nerd:
u nas Mati ładnie się sam bawi-zwłaszcza teraz jak cały tydzień z nami w domu- jak mała buszuje, ale jak śpi to się łasi do mnie dopominając o wspólną zabawę...teraz też jednym okiem z wami, a drugim robimy zadania z książeczki :p
Szczebiotka biedne jesteście..oby kolki szybko odpuściły
i brawa dla Szczepka, zuch chłopak :)
MAkunia i niech tak zostanie:tak: słodkiego snu dla Gabi :)
Alfa może wietrzcie pupkę małej, u mnie młoda miała krostki i czerwoną pupę jak smarowałam nivea baby na odparzenia, teraz nie smaruję niczym, od czasu do czasu sudocremem i jest oki
Deizzi zdrówka, powodzenia w walce z cyckiem..i pamiętaj, jak się nie uda, to nic złego się nie stanie ;) nic na siłę ;)
do jakiego rozmiaru zmniejszyć zdjęcie?
Mikowata pewnie mały ma trądzik niemowlecy, u mnie Matik miał
Królowa ja miałam taki stres przy pierwszym synku, to takie nieustające napięcie jak zostaliśmy sami, co będzie jak się obudzi...chyba trzeba po prostu przez to przejść i mówić sobie spokojnie że damy radę!
na pocieszenie powiem, że przy drugim jest już łatwiej, macierzyństwo sprawia więcej frajdy, doświadczenie i wiek robią swoje ;)
trzymaj się :)
Noelka Witamy was :) buziaki :)
Ala pięknie śpi córa :tak:
Kania i jak po szczepieniu
fajnie, chrzciny będziecie mieli za sobą ;) my chyba na koniec maja początek czerwca cosik zaplanujemy
hehe proszę jakie aniołki w towarzystwie :-p
Żabka super sobie z synkiem radzicie :D
Patula każda z nas ma raz mniej raz więcej czasu, musimy sobie na spokojnie wszystko z dzieciakami i domem ustawić, a potem z górki hahaha
Ewelinka ehhh nie oszczędza was los ostatnio, ale po każdej burzy wychodzi słońce, życze żeby wam świeciło jak najdłużej ;)

Nie trzeba zmniejszać wystarczy że dodasz jako załącznik tak zeby było małe w poście.

szczebiotka oby Ninka dala troszke odetchnac mamie, cos wiem o bolach brzuszka ;)
anka26 obiad na 19 os? toz to prawie weselicho ;)
makunia moze faktycznie po prostu byla przemeczona nadmiarem atrakcji i musiala odreagowac
Alfa a moze chodzi o rodzaj pieluch jakich uzywasz? u nas tez pupka byla delikatnie zaczerwieniona, ale zaczelismy zmieniac pieluchy przy kazdym bączku nawet + sudokrem i po kilku dniach bylo juz lepiej
mikowata zrób sobie liste zebys o nic nie zapomniala zapytac, mysle ze lekarze sa do tego przyzwyczajeni ;)
Krolowa moj kregosłup tez daje sie we znaki, nic dziwnego, nie dosc ze nagle nie ma brzucha z przodu to jeszcze ladnych pare kilo dźwigamy teraz..CO do mleka to ja mroże porcie po 100-120 ml i to jest wystarczajace na raz
noelka czekamy na relacje z porodu!
ala ja tez sie juz cwiczen nie moge doczekac. zerkne sobie na ta chodakowska ;) ale wizyte kontrolna u gina mam dopiero za 2 tyg..
Ewelinka oszczędzaj sie kochana jak tylko mozesz, oby taki krwotok sie nie powtorzyl

my znowu dzisiaj gościnnie. ile to jeszcze osob bedzie chcialo poznac naszego synka.. ;)
z mężem nawet czas, energię (i chęci ;) ) znaleźliśmy wkońcu na przytulanie.. A wieczorem domowa pizza i jakis film..
a dzien na spacer dzis byl przepiekny!

chrzcimy za 2 tyg a musze jeszcze jakis ciuch sobie na ta okazje kupic, co by syn sie mnie nie wstydzil ;)

Widzę że jesteśmy na tym samym pozoiomie :) my też dopiero (w końcu) zaczęliśmy przytulanie. Chęci były wcześniej ale z czasem i możliwością nieplanowanej ciąży już dużo gorzej...

Witam się tylko, żeby powiedzieć, że mamy forum przeniesione do działu 'Dzieci urodzone w 2013 roku'
U mnie dalej szpital w domu, tym razem z Tymkiem :-( wymioty, biegunka i gorączka, podejrzewan, że przyniosłam ze szpitala wirusa, bo mnie najpierw dopadło, teraz Tymka. Oby Ninki nie dopadło...

trytytka - jaki masz monitor oddechu ? My mamy Tommee Tippee, już nie raz się włączył alarm ... na szczęście są tą fałszywe alarmy. Kwestia ustawienia tej płytki, jeśli masz taki sam to napiszę więcej na temat ustawiania :) daj znać

Ja kiedys pisalam na watku wyprawkowym ze te monitory to tylko stras robia, moja zanjoma po kilku akcjach wywalila go i miala spokojne noce. Wspolczuje tych sytuacji bo wtedy serce zamiera

Ja kiedys pisalam na watku wyprawkowym ze te monitory to tylko stras robia, moja zanjoma po kilku akcjach wywalila go i miala spokojne noce. Wspolczuje tych sytuacji bo wtedy serce zamiera

Popieram! To samo pisałam. Wszyscy których znam a to mieli nie zachwalają. Zbędny gadżet i zarabianie na rodzicach którzy się boją o swoje dzieci.

anka - już też byłam o krok od wywalenia przez okno tego urządzenia ;) ale w końcu udało się ustawić to tak że teraz odpukać bardzo rzadko mi serducho zamiera ;-)

Dzisiejszy dzień ja kontra butelka wygrałam. Ufff... Do 16 było super jadł ładnie ode mnie. O 16 zaczął marudzić przy jedzeniu ale znalazłam sposób że jak go karmie gdy leży mi na brzuch to wtedy ładnie je. Zjadł ale nie spał. O 18 głodny i powtórka z rozrywi znowu sie udało z taką dziwaczną pozą do karmienia. Znowu nie zasnął. O 20 po kąpieli już zjadł w normalnej pozycji. Minus jest tego taki że mogę się pożegnać ze spaniem do 4-5 rano :) bo już zdążył się raz obudzić więc pewnie w nocy jeszcze kilka pobudek będzie. Wyssał ze mnie chyba wszystko bo się płaska robie :)

reklama
03.2013 ja mam angelcare i ogolnie jestem bardzo zadowolona ze kupilam to urzadzonko. Kijowo ja w tym lozeczku wczoraj polozylam i chyba dlatego sie wlaczyl, wole falszywe alarmy niz zeby sie nie wlaczyl jak faktycznie bedzie potrzeba.

asinka oby Ninke ominelo, zdrowka dla Tymka!

Do góry