reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

No z wody to i mi zimno jak wychodzę i mam ochotę się zbeczeć, a co dopiero taki maluch :D Chociaż wczoraj wykąpałam i spokojnie na ręczniczek hyc, spokój był, wycierałam główkę to sobie coś tam gugała :-D Ale dałam ciała z ubieraniem, bo modelka 57cm miała, a ja wiele ciuszków na 56 i dziady za małe są :eek:

reklama
Piszecie o aktywnosci maluszkow ja musze przyznac ze Ethan moze nie spi 2-3h/dobe oczywiscie odliczam karmienia :) Jak dla mnie on ciagle spi.
Uwielbia spac w samochodzie, kocha muzyke bo jak wylaczam to zaczyna kwekac:-D Powolutku bierze sie za gaworzenie, tak fajnie mu to idzie ze maz nawet nagaral sobie filmik :)
U nas kapiele bez placzu chociaz wczoraj biedaczek mi sie rozplakal bo byl mega glodny i po kapieli wypil mi butelke w 5 minut:szok:Gdzie normalnie karmie 15-20 minut

u nas jakiś względny rytm dnia już się kształtuje :)

mała wstaje ok.9ej, przewijanie, karmienie (przysypianie, budzenie, jedzenie :p i tak z godzinę :-D) potem sobie leży z nami, rozgląda się, czasem w kołysce karuzele poogląda, muzyki posłucha i ok. 11 pada, śpi do ok 14, i znów przewijanie, karmienie, aktywność i pada ok. 16, wstaje ok 19 i znów hehe przewijanie, karmienie, kąpiel, troche z nami posiedzi, na koniec dojada i ok 21:30 zaczyna się dla niej nocka

Hejo :) Miałam zaliczenie i raczej zdałam :) Aczkolwiek na wyniki do 15 muszę czekac :) Ignać zaczął "mówić" po swojemu. Umie "aaa", "eee" i nowy nabytek "agggg" i "geee"

Cześć dziewczyny. U nas też normuje się w miare rytm. Aczkolwiek Alex lubi o 18:00 grasowac i nie spać tak do 22:00najlepiej. Ale ostatnio za dnia spi ładnie. Nie wiem czy to jest związane z tym że nie ma nas w domu i on śpi w dużym łóżku w sypialni mojej mamy czy mu to już tak zostanie. Mam nadzieję że mu tak zostanie już. Jutro wracamy do domu opiekę nad bratanicami przejmie ich mama dzis przylatuje z Anglii.

Ania kurcze jestem na kom od środy i nie mogę Zobaczyć zdjecia Ethana:((( a taka jestem jego ciekawa!

Deizzi a od kiedy taki dzidziol gaworzy?

Alfa Laurunia jest taka piekna ze napatrzec sie nie mogę :))

Witam!!
Mam nadzieję, że o mnie nie zapomniałyście... Nie pisałam, nie zaglądałam, bo byłyśmy z Ninką w szpitalu :-( trafiłyśmy w zeszły piątek, bo Mała wymiotowała i traciła na wadze. Mając 2 tyg.nie osiągnęła swojej wagi urodzeniowej. Do tego doszły zaropiałe paznokcie u nóg (obydwa duże palce, efekt wrośniętych od ur.paznokci) oraz złe wyniki z moczu (liczne bakterie i białko). Także Święta praktycznie spędziłyśmy w szpitalu, na szczęście dostałyśmy przepustkę na ndz.i pon. We wtorek z powrotem do szpitala, porobili badania i czekaliśmy na posiew z moczu, bo ro były najważniejsze. Na szczęście wszystkie wyniki super. Mała przybrała na wadze - przy wyjściu miała 4460g, więc wypuścili Nas w środę do domu. Mamy się stawić 10.04.jeszcze do szpitala na jedno badanie i kontrolę wagi.
A co aktywności dziennej, to u Nas już zaczyna się rytuał, a największy wieczorem. Kąpiel o 19, potem je i po 20 już śpi. Budzi się zazwyczaj koło 2, a potem koło 5. Dzisiaj zrobiła wyjątek, bo pierwszą pobudkę od 20 zrobiła o 3.30, a następną o 7.30 :szok: Tymcio jeszcze śpi, bo coś wojował koło 4.
Maryńka kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&

asinka ciesze sie ze z mala juz lepiej:)
u nas maly budzi sie codziennie po 5 rano. po nim wstaje tata do pracy:)w nocy spi ciagiem 5-6 godzin:)w dzien tez juz ma dluzsze zabawy.czasami 1,5 godziny lezy sobie grzecznie:) a gaworzyc tez juz zaczal:)podobnie jak u ciebie Deizzy;-)

Cześć dziewczyny. U nas też normuje się w miare rytm. Aczkolwiek Alex lubi o 18:00 grasowac i nie spać tak do 22:00najlepiej. Ale ostatnio za dnia spi ładnie. Nie wiem czy to jest związane z tym że nie ma nas w domu i on śpi w dużym łóżku w sypialni mojej mamy czy mu to już tak zostanie. Mam nadzieję że mu tak zostanie już. Jutro wracamy do domu opiekę nad bratanicami przejmie ich mama dzis przylatuje z Anglii.

Ania kurcze jestem na kom od środy i nie mogę Zobaczyć zdjecia Ethana:((( a taka jestem jego ciekawa!

Deizzi a od kiedy taki dzidziol gaworzy?

Alfa Laurunia jest taka piekna ze napatrzec sie nie mogę :))

Wydaje mi sie że tak po miesiącu od narodzin. Choć sprawa indywidualna :) Dzisiaj doszło jeszcze "accchh". Spaliśmy dzisiaj do 10.10 :szok: od wczoraj mam gorączkę i boli mnie wszystko.

Kupiłam dzisiaj w końcu mate edukacyjną bo Ignaś zaczyna wodzić wzrokiem już. Najfajniej patrzy na delfinki przy karuzeli i każdego odprowadza kawałe i przesakuje wzrokiem na następnego. Zdecydowałam się na Mate Fishera. jak przyjdzie to zrobie zdjęcie. Teraz wychodzimy na spacer :)

reklama
Dzień dobry

do nas dziś dziadki zjeżdżają oglądać wnuczkę :)
nocka dziś cięższa niż zwykle...cztery kupszptale były :baffled:

Asinka biedne wy... :( ale dobrze że już lepiej, trzymajcie się, dzielne z was dziewczyny :)
Deizzi zdrówka

fajnie że dzieciaki już gaworzyć zaczynają:-)
miłej soboty :)

Do góry