reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Witam Was kobietki po weekendzie :)
Jakoś udało mi się przetrwać te dni w tej szkole,miałam 5 zaliczeń i już wiem że cztery mam do przodu,jedno jeszcze nie wiem. Jedno szczęście bo ruszać się nie mogę za bardzo i bynajmniej ominęły mnie poprawki :) teraz jeszcze 2 egzaminy do zaliczenia za 2 tygodnie i będzie wszystko :)
Ooo już 12 ! trzeba tabletki wziąść...

Asińska
jak Ci się mocno skróciła? mowił ci lekarz dokładnie ile??
I o jakim krążku mówisz?

Tulipanko
trzymam kciuki by córeczka przybrała jak najszybciej!

Agula też słyszałam, że Tantum Rosa jest dobrym preparatem,więc też zakupię.

Deizzi widzę, że myślisz już o chrzcie,mi to jeszcze ta myśl nie przeszła przez głowę do momentu jak przeczytałam Twój post... Wiem jedno,że chciałabym aby chrzest był jak najszybciej,też mniej więcej w tym czasie (kwietniu)

Martuska to masz wesoło w domu :)

Anka bardzo dobry pomysł z nauką sprzątania córeczki,też planuję tak do tego podejść ale zobaczymy jak mi to wyjdzie:) i wiem że nie chce pozwolic na to że zabawki są w każdym kącie, będzie miał swój pokój i tam będzie je trzymać a jak będzie chciał się pobawić gdzieś indziej to po każdej zakończonej zabawie sprzątanko :) pożyjemy zobaczymy,na szczęście z mężem mamy to samo zdanie.

Maryńka też nie chce mi się czasami wierzyć że to tak szybko minęło :D nie dawno test i radość była... heh.. to było piekne uczucie... No mnie zgaga dopadła w ten weekend też dwa razy,a wcześniej odczuwałam ja jedynie na początku ciąży. Mówią że włoski maluszkowi wtedy rosną jak my mamy zgagę...:)
Nie martw się ja też czasami zapominam i nie mogę się połapać w odpisywaniu wszystkim...

Pati
jest suwaczek przecież :) 31 tydzien... ?

betina nie puszczaj mężusia,trzymaj mocno :)

Królowo we wtorek też widziałam bliżej buźkę synusia w 3d,super uczucie :) mój mąż mówi że bruzdy ma za nim :) hehe zrobił nam normalnie sesję zdjęciową maluszka,tylko troche zasłaniał rączką jedną stronę buźki,ale itak było widać :)

reklama
dziewczynki ruszyły zapisy na warsztaty "bezpieczny maluch" pod tym linkiem można się zapisać , gdyby któraś chciała Formularz zgloszenia na warsztaty

Luty
20.02.2013 Kielce Hotel Łysogóry, ul. Sienkiewicza 78 21.02.2013 Radom Hotel Aviator Radom, ul. Malczewskiego 18 25.02.2013 Lublin Hotel Mercure Unia, al. Racławickie 12 26.02.2013 Rzeszów Icam House - Hotel, al. Rejtana 1 27.02.2013 Tarnów Hotel Tarnovia, ul. Kościuszki 10 28.02.2013 Kraków Hotel Galaxy, ul. Gęsia 22a

Marzec
05.03.2013 Warszawa Golden Floor, al. Jerozolimskie 123A 06.03.2013 Bydgoszcz City Hotel Bydgoszcz, ul. 3 Maja 6 07.03.2013 Gdańsk Hotel Scandic, ul. Podwale Grodzkie 9 11.03.2013 Łódź Hotel Grand, ul. Piotrowska 72 12.03.2013 Częstochowa Złote arkady, ul. Boya-Żeleńskiego 12 13.03.2013 Katowice Hotel Qubus, ul. Uniwersytecka 13 14.03.2013 Gliwice Qubus Hotel, ul. Dworcowa 27 15.03.2013 Opole Hotel Festival, ul. Oleska 86 19.03.2013 Legnica Hotel&Restaurant Arkadia, ul. Gliwicka 6 20.03.2013 Wrocław Hotel Park Plaza, ul. Drobnera 11 21.03.2013 Kalisz Hotel Europa, al. Wolności 5 22.03.2013 Skierniewice Centrum Konferencyjne Maraton, ul. Sobieskiego 20

Cześć mamuśki!

Podczytuję was regularnie ale wybaczcie-tak jak maryńka nie kojarzę co u kogo:eek:

Wczoraj mieliśmy spacerek po lesie całą rodzinką.Gabi drzemki nie chciała,za to juz usnęła nam po 20ej:szok: co w jej przypadku naprawdę wcześnie.Obudziła się dziś dwa razy o 24ej i o 5ej nad ranem-za każdym razem po cichutku przyszła do nas do sypialni i obudziła mnie słodkim buziakiem:laugh2: O północy poszedł z nią mąż i szybko usnęła u siebie a nad ranem już pozwoliłam jej wskoczyc do nas.Usnęła twardo do 8ej,za to ja...eh,mówię wam ciężko mi się spało.Właściwie to od 5ej rano nie zmróżyła oka-nawet myślałam zeby wstac i sobie pochodzic po domku,coś poczytac ale ciemno było a ja zlana potem.Bałam się że zmarznę.
Czy wy też tak macie??Ja z Gabrynią to do statniej chwili miałam na wszystko ochotę,brzuch tak mi nie ciążył.
A teraz-jeszcze miesiąc został(z hakiem) a ja już nie mam na nic siły.W nocy nie mogę spać,jak przerzucam się z boku na bok to ciężko mi brzuch przełożyć,za każdym razem się budzę...Nie moge później zasnąć,eh porażka:crazy: Sama nie wiem jak dam radę z gotowaniem i szykowaniem czegokolwiek dla rodzinki,bo przecież córka ma dopiero 3 latka-obiad świeży musi byc itd.Opadam z sił:shocked2:

Wczoraj pierwszy raz w życiu sama zrobiłam pączki.Przepis wrzucę w wolnej chwili na odpowiednim wątku.Wyszły super ale jeszcze muszę dopracować jak zrobić,żeby nie ciemniały mi tak szybko-temperature oleju muszę kontrolować;-)

Co do chrzcin,to my chrzilismy Gabi jak miała 9m-cy.To jest norma u nas w okolicy.Wiem,że np u mojej przyjaciółki prawosławnej muszą sie z chrztem wyrobic w ciągu 2 miesięcy od porodu.Moja siostra np ma synka 2letniego i jeszcze nie ochrzcili-mały albo im choruje albo nie ma taty(szwagier pracuje na kontrakcie za granicą,,przyjeżdza co kilka tyg)
My planujemy ochrzcic Alicję latem-myślę sierpień.

Dziś odpoczywam w pokoju córki-ona się bawi a ja leżakuję.Jestem niewyspana.Bola mnie oczy,eh już wam nie marudzę.

tulipanka-widzisz a u mnie odwrotnie,boje się że córa za duża będzie i mnie porozrywa.Gabi urodziłam sn,miała 3950 i dł 58cm(ciuszki u mnie od 62zaczynam układać) a z druga córcią tez może byc podobnie.Boję sie troche,bo przy dużych dzieciach może pojawić się krwotok(o mały włos mi się nie zaczął przy Gabi).
Trzymaj się dziewczyno i oby dzidzi urosło tak jak chcesz.

miłego dzionka wam zycze!

Hey kobietki .Mało brakowało a zostałabym mamą styczniową. W zeszłym tygodniu w środę zaczęłam rodzić. Wylądowałam w szpitalu z regularną akcją skurczową co 7-10 minut i szyjką skróconą na 2 cm. Poza tym zrobiło się rozwarcie na 2 palce:-( Lekarzom udało się zatrzymać poród. Leżałam 3 doby pod kroplówką a teraz jestem cały czas na lekach podtrzymujących i mogę tylko leżeć. A wszystko to wina przeciążenia. Nie miałam jak Wam dać znać bo z telefonu posty się nie wpisywały, także jak coś to niech któraś da mi swój numer to zawsze tego smsa napisze. Nie spodziewałam się, że tak może być. Pakujcie torby do szpitala i niech leżą w razie w. Oczywiście nie życzę nikomu takich przejść, trzymajcie wasze dzidzie w brzuszkach:tak: buziaki dla wszystkich i proszę uważajcie na siebie, bo ja miałam tyle szczęścia, że się udało zatrzymać. A i jeszcze anemia mi wyszła, masakra. poczytam co u was na spokojnie

Basiatoja ja chcę jak najszybciej też mieć to za sobą bo wychodzę z założenia że taki maluszek 1-2 miesiące prześpi mi w kościele całą mszę zresztą później mam obronę i wolałabym się jej poświęcić a nie organizacją chrztu.

Też w ogóle bym o chrzcie nie pomyślała gdyby nie mój mąż który stwierdził że tak by było najwygodniej i podczas kolędy poruszył ten temat z księdzem i tak już zostało.

Roksaa wysłałam Ci numer. Trzymaj się. Zmotywowałaś mnie do spakowania torby. Za chwilę się za to wezmę.

Męża muszę na strych wysłać. Musi poszukać mi ochraniaczy do łóżeczka, karuzeli, przewijaka, wanienki, rożków, ręczników z kapturkami...

roksa No mnie też kurcze troche przestraszyłaś,myślałam, że na torbe do szpitala jest jeszcze trochę czasu... Nie mam jeszcze kupione wszystkiego więc muszę listę zrobić...
A kiedy wyszłaś ze szpitala?? czy dalej tam jesteś tylko zdobyłaś dostęp do internetu?
Trzymaj się ciepło !!!

Dziewczyny jeśli chodzi o kosmetyki dla maluszka(np.oliwka,szampon,płyn do kapieli,mydełko...) to kupujecie raczej wszystkie jednej firmy ? czy różne??

roksa No mnie też kurcze troche przestraszyłaś,myślałam, że na torbe do szpitala jest jeszcze trochę czasu... Nie mam jeszcze kupione wszystkiego więc muszę listę zrobić...
A kiedy wyszłaś ze szpitala?? czy dalej tam jesteś tylko zdobyłaś dostęp do internetu?
Trzymaj się ciepło !!!

Dziewczyny jeśli chodzi o kosmetyki dla maluszka(np.oliwka,szampon,płyn do kapieli,mydełko...) to kupujecie raczej wszystkie jednej firmy ? czy różne??

Tak ja kupuje wszystko z ziajki slicznie kremowo pachnie ale mężowi zapach sie nie podoba. Wiec pewnie zmienimy pozniej na inna firmę bo to małżonek kapie

ja chcę kupić emulsję do kąpieli i szamponik Oilatum , to zachwalają moje koleżanki - ponoć wydajne i nie trzeba już smarować dziecka po samej kąpieli .
Do tego mam dla małej balsam, krem do pupy i sztyft do twarzy firmy Palmer's - uwielbiam te kosmetyki, dla siebie mam serię na czas ciąży - cuda nie kosmetyki :)

Teraz z serii głupich pytań :p
powiedzcie jak z pudrem :) ? Tego używa się przy każdym przewijaniu ? Nigdy jeszcze żadnego dziecka nie przewijałam :confused2:

Asińska jak Ci się mocno skróciła? mowił ci lekarz dokładnie ile??
I o jakim krążku mówisz?
Na tyle się skróciła że groził mi przewczesny poród, mały od początku fikał dośc nisko o ile dokladnie się skróciła nie wiem zapomniałam z tych szpitalnych emocji.A krążek to dokładnie Pessar Położniczy kiedyś zaszywało się szyjkę , teraz są krążki które zakłada się na szyjkę macicy.

reklama
Basiatoja super ze tak dobrze Ci poszlo na sesji! Gratuluje!Co do kosmetykow to radziłabym co najmniej 2 rozne firmy, bo jak jedna będzie uczulalato siegniesz po druga. A najlepiej neutralne oliwki i plyny na początek.Johnsona nie polecam, za bardzo perfumowany

Monisia ja tez tak mam niestety. Budze się o 5 albo 6wypoczeta, a pozniej jak zombie caly dzien. Tez mam zimne poty i dosc dosłowniewszystkiego, ale ja tak mialam tez w pierwszej ciazy. Tobie i tak mniej zostalo…damy rade

Roska masakra! Dobrze ze wszystko dobrze się skończyło! Lez terazi odpoczywaj, od biedy za 3 czy 4 tygodnie możesz rodzic bo dzidz będzie donoszony

Asinska super ze krazek trzyma, tez mam nadzieje ze dotrwaszdo terminu, czego bardzo Ci zycze. Fajnie ze ktg ok.

Agula ja tez tantum używałam, bialy jelen super tez jest. FajnieCi ze dzieciaki jada! Zazdroszcze, pobyczysz się troszke. Na pewno nie umrzeszz nudow, istnieje cala masa seriali i książek

Deizzi fajnie ze już zarezerwowana sala. Rozumiem ze ciezkoCi już wytrzymac… im bliżej konca tym gorzej, dasz rade! 3mam kciuki!

Marynka super ze do polski jedziesz i ze wszystko dladziecka zamówione. Gratuluje wygospodarowania przestrzeni dla dzidzia. Mój będziespal z pierworodna w pokoju, a ja z druga corka w sypialni. Trzeba wywalicczasem chlopa…

03.2013 hmmm hbs to na wirusowe zapalenie wątroby, wiec niewiem czy bolesne czy nie. Tu musze się jakos doprosic na paciorkowca, alejeszcze nie wiem kiedy. Milego zamawiania, ja tez zaszalałam w tym miesiącu :laugh2:

Asinka85 wspolczuje wymiotow i samopoczucia… pomaga ktosprzy malym? Ze mna tez nienajlepiej, raz mam super humor, innym razem mamochote udusic m. i porzucac szklankami… a tu jeszcze 2 miesiace…

Patrycja tez mam nadzieje ze piotrus dojdzie do siebieszybciutko… biedak tak się nameczy. Kochana duzo cierpliwości dla Ciebie! To normalneze człowiekowi czasem nerwy puszcza…

Anka raz nie zawsze, podziwiam ze wstałaś :-p

Krolowadramatu super ze malutka glowa w dole, bardzo ladniewazy. Gratuluje! I owocnego przygotowywania rzeczy dla niej!

Madzia super ze malemu już lepiej! Moja tez uwielbia nadworze siedzieć…

Zabka fajnie ze szafka gotowa, a co do pierogow do samachetnie bym zjadla! Dobrze ze babci nie powiedziałaś bo bys jeszcze patelniazarobila, wiec co znaczy przemilczec pewne fakty

kania zdrowka dla coreczki raz jeszcze!

Dziewczyny nie mam sil na siedzenie przy kompie, dlategochoc chetnie bym was nie zaniedbywala to pewnie mi się to nie uda. Plecy mniebola okrutnie, ale na gorze, nie przy kosci ogonowej. To pewnie od różnorakich pozycjido spania. Nocki mam do bani, ranki również. Maly potwor chce mnie wykończyć… atu jeszcze się mecz 2 miesiace…… eh…

Do góry