reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Cześć porannie

Ja tu wcinam z Wami śniadanie dopiero. Wróciłam z rozowżenia dzieci i ostatniego na szczęście zastrzyku dziecka mojej kuzynki. Bidulek ma 2 latka ale i tak jest bardzo dzielny.

Kociatka dziękuje Ci bardzo, będę wdzięczna. Zapytaj położną one też coś powinny wiedzieć w końcu to one poród odbierają i powinny być w tej matrii lepiej z wyszkolone. Przed 18 grudniem postaram Ci się jeszcze przypomnieć:-p
Wiem, że terzeba mieć warunki spełnione, ja jeszcze badania na paciorkowca nie miałam robionego, ale mam nadzieję, że nie mam tego mikroba. Na ułożenie może coś będzie można poradzić, na razie i tak za wcześnie, żeby powiedzieć.
Witamy się czwartkowo...

Jutro jadę do pracy się dowiedzieć jak z moją umową...pierwotnie mieli mi dać na stałe ale jak będzie to się okaże;-) Coś czuję, że po 6 latach się rozstaniemy

Ala my mamy taki patent w rodzinie na prezenty, że popostu sie losujemy i każdy kupuje jednej dorosłej osobie. Każdy dostaje prezent, każdy wydaje na jedną osobę i każdy głowi sie tylko raz co kupić;-). Dzieci dostają od chrzestnych , dziadków i rodziców.

Jeśli chodzi o pracę to bądź dobrej myśli. Ja rok będzie w grudniu jak zaczęłam pracować i licze, że umowa zostanie mi przedłużona (mam teoretyczne do marca i obiecują, że przedłużą), jak nie to będę miała wyzwanie, żeby szukać czegoś nowego, ale raczej powinni mnie chcieć zostawić:-p

No a tak wogóle to cos cicho z rana?

reklama
Ja szaleje na Allegro. Juz zgarnelam cieple bluzy dla malenstwa, po 7 i 9 zlotych (plus 5 zl wysylka). Licytuje jeszcze kilka innych. Bylam wczoraj w Mothercare i taka ocieplana bluza dla malenstwa 100 zl, kombinezon 120 - 200 zl. Zwykle kupowalam nowe rzeczy, i starszakowi nadal kupuje (bo on juz zdziera), ale taki maluch zalozy ze 2 razy i tyle... Sama widze, ze malutkie rzeczy po synku mam w idealnym stanie (w wiekszosci), wiec to troche sporo utopionej kasy. Ciekawa jestem, jakie te rzeczy beda w realu - najwyzej cos wyrzuce jesli nie bedzie mi pasowalo. Wszystko licytuje markowe (Mothercare, Mamas&Papas), wiec powinno wygladac po takim noworodku jak nowe. Powiem Wam, jak przyjda;-)

witam i ja :)
Za oknem sloneczko a ja jakas spiaca jestem. Tak jakbym byla w 1 trymestrze:baffled:
Laura dzis ma sport wiec popoludnie juz zaplanowane :)
Czekam na meza a w miedzy czasie wpadlam na bb, taki nalog.
Z rana zaprowadzilam Laure do przedszkola, potem musialam jechac do ortopedy bo mialam zle zwonienie wypisane. Juz oddalam pracodawcy wiec nie ma paniki.
Synus sie rozpycha, dopiero zjadlam sniadanko:baffled:
Kociatka widze u ciebie udane zakupki:tak:
Martuska fajny patent na prezenty swiateczne:tak:
MI brakuje pomyslu na prezenty a musze kupic dla 6 dzieci

Fajnie Kociatka, ja to kompletnie nie obeznana jestem w temacie allegro i licytowań. Nie mam konta i jakoś brak mi motywacji, a fajnie by było coś upolować w niskiej cenie, a w dobrym stanie.

Kociatka, a czemu ty nie udzielasz się na forum o Ujastku? Twoje zdanie by sie tam liczyło;-):tak: Watek nei jest tak obszerny, żeby nei można było go objąć. https://www.babyboom.pl/forum/krakow-f195/porod-w-szpitalu-ujastek-34457/index185.html#post9235404
Ja tam ciągle szukam info dla siebie ale tyle dziewczyn rodzi przez CC i nie ma takich wymagań co do pozycji lub porodu do wody, że czasem to wątpię czy urodzę tak jak bym chciała. W uk przynajmiej nei obawiałam się niemiłego i niewspółpracującego personelu, bo każdy był nastawiony pro-pacjentka, a tu wciąż te położne rządzić chcą.

Kociata widzę, że ty też allegrowa dusza:)) Ja właśnie polowałam dla Gabrysia i kupiłam kilka świetnych rzeczy:-):-) Dla maleństwa jakoś się jeszcze nie rozkręciłam mam dopiero jedną niepełną szufladę

Aniu dla dzieci to coś łatwiej wymyśleć myśle. Jak już pojdziesz do sklepu i pochodzisz trochę w spokoju to coś Ci się nasunie. Zawsze można kupić książkę:-p

Biorę się za coś, bo czas mi ucieka, a za godzinę po pierwsze dziecko muszę juz jechać.
Chyba wstawię pranie i posprzątam w Marysinych ciuchach, już z części wyrosła i trzeba przebrać trochę.

Martuska w sumie dla siostrzenicy mam juz pomysl bo chciala zestaw sprzatajacy :) Ma 2 lata wiec lubi latac z mopem i zmiotka :)
Laurze nie wiem co zakupic najlepiej jak bym ja wziela ze soba do sklepu :-D Siostrzeniec ma 9 lat wiec tu mam najwiekszy problem:baffled:
Kociatka dobra jestes!!! Male ciuszki zazwyczaj sa jak nowe wiec pewnie bedziesz zadowolona :)

ala u nas na szczescie tez sie dogadalismy ze dorosli prezentow nie dostaja. Tylko dla rodziców cos musz wymyslic.
kociatka fajnie ze do ordynatora chodzisz, beda Cie traktowac jak księżniczke na porodówce ;) Ja sie ciągle wacham czy nie zmienic na koniec lek. ale chyba pozostane wierna swojemu. choc ma wiele wad (naprawde wiele ;) ) to jednak nasz synek jest tez po czesci jego cudem
A co do allegro to ja juz troche poszalałam z rzeczami dla synka. W większości sie nie zawiodłam - za bardzo przystępna cene mam wiele ciuszków w dobrym stanie. Zdarzyły sie tez takie ktore od razu wyrzucilam ale to za grosze dosłownie..
Teraz wygralam dwie aukcje z kombinezonem. Liczylam ze wygram jedna z nich. Po co mi dwa ;) Ale oba sliczne wiec moze sie przydadza..
anka26 moj zazwyczaj po jedzonku sie rozpycha. a jak jeszcze mama sie polozy, zrobi mu wiecej miejsca to szaleje ;)

ja sie znowu na kilka dni zegnam bo wyjezdzamy. eh ten pkp na nas zarobi ;) ale w weekend powinnam juz dorwac internet : ) udanego dnia!!!

reklama
Jakoś od wczoraj zbieram się żeby odpisać i nie wiem czemu ale jakoś mi się nie chce;)
Ja już po wizycie, maluszek ok, szyjka też całkiem nieźle, waga 530g więc jak i w pierwszej ciąży patrząc na wagę trmin się przybliża coraz bardziej ale i tak zostaje ten pierwszy;) Po prostu rośnie szybciej co akurat jest bardzo dobre biorąc pod uwagę to, że najpóźniej na przełomie 37/38tc zostanie wyciągnięty z brzuszka:) No i tak jak się spodziewałam - będzie chłopak... Koleżanki już zbierają ubranka więc z zakupami poczekam aż zobaczę co mam;) Ciągle trochę boję się tego chłopaka i w sumie nie do końca wiem czemu ale będzie dobrze:)

Do góry