reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Dziewczynki powiedzcie mi (wiem, że to niedyskretne pytanie) a jak jest u was z sexem teraz ? :zawstydzona/y:
Bo ochotę to ja i mam ale jakoś odważyć się nie mogę, boję się , że się dzidzia z łożyskiem odklei i taki będzie finał igraszek . Mąż to już w ogóle jakoś tak nie bardzo. Stwierdził, że nie chce dzidzi krzywdy zrobić. Oboje wiemy, że krzywdy nie da się zrobić , przeciwwskazań nie ma , ale jakoś nam tak .... niezręcznie. Nie możemy się przełamać w tym temacie ;-)
Pozostaje nam na razie inna forma pieszczot :zawstydzona/y::-)

reklama
Nomi u mnie pożycie też jakoś ostatnio nie istnieje, ale głównie dlatego że wieczorem jestem nie do życia:( a rano wcześnie wstaje... i bida w tym temacie, ale nie powiem ochotę mam dużą. Tylko mam problem z ewentualnymi wzdęciami i zaparciami. Piję activie codziennie, jem błonnik i jabłka i nie powiem - poprawiło się.

A co do porodu to będę się martwić później:D

Dzięki Patrycja ;)
Artykuł szkaluje te urządzenia, ale wiadomo, że jeżeli ktoś używa ze zdrowym rozsądkiem to mogą być przydatne. Więc dalej moja opinia pozostaje neutralna, choć chyba bardziej jednak na nie. Nic poczekam, aż mój mąż wróci i podejmiemy wspólnie decyzję. ;)
A co tu dzisiaj taka cisza? U mnie pogoda okropna, pół dnia przespałam :p

Ostatnia edycja:
Natalia, zgodnie z zasada, ze "ludzie sie dziela na tych, co kochaja koty, i na tych, ktorzy jeszcze o tym nie wiedza" zarazilam go miloscia do tych futrzakow. Pierwszego dal mi w prezencie wlasnie moj maz, na 30-te urdoziny. Drugiego kupilam rok pozniej, zeby nie bylo pierwszemu samotno gdy nie ma nas dlugo w domu. Byla to swietna decyzja, teraz bez problemu zostawiamy je same na weekendy i kotki sa szczesliwe. Synusie sa pieszczochy mamusine, zobaczysz jak bedzie fajnie:-)

Krolowa
, monitor oddechu mam i polecam! Spi sie troche spokojniej, choc zdarzaja sie falszywe alarmy (na szczescie rzadko). Warto kupic Angelcare w niania elektroniczna - teraz uzywamy juz tylko w domu na wsi wlasnie ze wzgledu na nianie.

Kania, szkoda:crazy:

Kiniusia, sama zastanawialam sie nad takim detektorem. Nawet poczytalam kilka artykulow na ten temat. Zagrozenie zwiazane z uzywaniem takiego urzadzenia jest takie, ze mozna pomylic swoje tetno z tetnem dziecka. Ponadto, w Wielkiej Brytanii byly przypadki, ze kobiety nie reagowaly na brak ruchow lub istotne zmiany w aktywnosci, no bo tetno bylo... I konczylo sie tragedia:baffled: Nie wiem, drogie to troche, ponoc nie ma sensu kupowania tych najtanszych. Zobacze, czy kupie.

Ulkan
, ja tez czulam ruchy wczoraj. Baardzo delikatne, ale jednak.

Patrycja, kefirek, rozpieczone jabluszko, duzo wody mineralnej. Wzdecia to niestety jeden z "urokow" stanu odmiennego:dry:

Kociatka a no trochę drogie, dlatego zastanawiam się nad używanym, bo tych za 100 zł to nie opłaca się kupować. Ja dla uspokojenia siebie chciałabym takie urządzenie, z drugiej strony jak dzidzia się źle ułoży to może być ciężko ze znalezieniem tętna i wtedy będzie dopiero histeria, nie wiem, nie wiem...

reklama
ala zazdroszcze pierwszych ruchów. u mnie pierwsza ciąża wiec pewnie jeszcze troche poczekam zanim poczuje bąbla

NomiMalone u nas mimo ze lek nas postraszył seksem (uważam ze troche przesadził) to dajemy rade...troche delikatniej ot co :)

Do góry