reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Bry...
Marcia zatem sprawnego pobierania krwi :-)
Królowa Dramatu ja miałam robioną zaraz na pierwszej wizycie.
Witaj Sylwcia :-)
Kociatka
słyszałam z opowiadań znajomych ze w wodzie jest lepiej rodzić, szkoda że u Nas w szpitalu nie ma takiej opcji :-)
Basieniak widzę, że Ty też swoje przeszłaś po porodzie :-(
Natalia to super, że dr taki pewny płci, gratuluję i cieszę się że wszystko jest w porządku.

Agula taką samą piłam także też polecam po porodzie :-) A śpiączka jak najbardziej normalna :-)
Póki co miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry!

U nas cudna pogoda, blekitne niebo, sloneczko i lekki wiaterek. Maly jak zwykle na powietrzu (ah, ta wies!).

Natalia, bedziesz chciala mimo tego wszystkiego, w 9 miesiacu bedziesz marzyc, zeby dziecko zeszlo z Twojej watroby, dalo luz zoladkowi i pozwolilo Ci wreszcie wziac gleboki wdech:-D Kochana, Twoj brzuch zalezy od ulozenia dziecka, a nie tego, ile jesz. Ja tez mam wielki, taki na 6 miesiac. I co? Tak mi dzieci sie ukladaja, przynajmniej nie mam zaparc i mniejszy ucisk na wszystkie narzady. I gratuluje zdrowego syneczka:-)

Agula, spiaczka pewnie przez ta pogode:tak: Masaz olejkiem rewelacja, jak maly probowal wychodzic nikt mnie nie cial. Ok 37 tc zaczyna sie takie masaze, zeby wczesniej nie wywolac porodu. W Europie Zach (mieszkalam kilka lat) to standard, zacheca sie do tego kobiety i naciecia sa rzadkoscia. Bardzo polecam porod w wodzie, naprawde pomaga i idzie szybko.

Patrycja, moze kefirek pomoze? Zawsze mozesz wziac Espumisan, nie wchlania sie i jest 100% bezpieczny. Masz do tego zaparcia czy tylko wzdecia?

Ulkan, tez znam kilka takich przypadkow gdzie sn poszlo fajnie i bez problemu. Dlatego zawsze warto probowac. Przyznam szczerze, ze gdyby nie nieprzewidziane komplikacje (wyjatkowo wredne okrecenie dziecka pepowina), tez urodzilabym w miare szybko i pewnie ominalby mnie ten najgorszy bol.

Basieniak, nieciekawie sie Twoje cc skonczylo... Powiklania moga byc rozne, moja kumpela (ta od cc na zyczenie) miala problemy z kregoslupem. Mnie bolal brzuch przez kilka miesiecy, na szczescie wszystko sie unormowalo. Ale lekarze pracowali pod presja czasu, na macicy w silnym skurczu, wiec mieli trudne zadanie. I z ich rozmow wydawalo mi sie, ze nie wszystko im tak idealnie poszlo:baffled: Najwazniesze ze przeszlo.

Kania
, polecam w wodzie! Idzie duzo szybciej i zawsze troche mniej boli. Jak musialam wylezc z tej wody i wejsc na fotel (strasznie spadalo tetno i polozna bala sie mnie trzymac juz potem w wannie) to bylo zdecydowanie gorzej:baffled:

Ostatnia edycja:
Szczebiotka, pewnie to burza hormonów, jeśli mnie dopadnie, to nie wiem jak zniesie to mąż, bo już 9m-cy męczył się z moją wywołaną menopauzą...

Patrycja, a to właśnie nie była depresja z tym płakaniem? Bo ja sobie tak to wyobrażam... płacze i histeria..:-):-)heheheheh
Jeśli to skurcze macicy, z powodu rozciągania, to można no spe połykać...

natalia, gratuluję zdrowego robaczka.... i zazdroszcze chłopaczka... też bym chciała, ale jeszcze nie wiem co będzie.

A ja mam od 3 dni jakoś tak dziwnie, bo czuję takie łaskotanie w dole brzucha....Nie cały dzień, ale tak parę (1,2 razy w ciągu dnia) Kurde - jakby to był 15 tydzień, to bym wiedziała, że to ruchy a teraz nie wiem co o tym myśleć. Pierwszą ciążę wyczułam dokładnie w 16 tyg., ale 13 to chyba za wcześnie na takie doznania....

hejka.
na temat porodu sie nie wypowiem bo nie doswiadczylam tego jak na razie. a rozne opinie slyszalam. wiecie co dretwieja mi rece:dry:nie wiem od czego.tez mam glupie sny.ostatnio mnie zombi gonilo:errr:a nie ogladalam zadnych horrorow.i moge spac caly dzien:dry:ja tez ostatnio poczulam dziwne laskotanie tuz pod pepkiem.ale chyba za wczas na malucha.nie wiem.

Witajcie!! Jestem TU 1-szy raz. Jestem w 12 tygodniu ciąży. Nie mam na szczęście żadnych objawów, no może jestem troszkę zmęczona i senna. Termin porodu mam na 11 marca.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie i oby minęły nam te miesiące szczęśliwie!

Ja właśnie czuję nisko, tak na wysokości 2/3 kości biodrowej, tylko bardziej na środku. Poczekam jeszcze parę dni to się okaże, 6 września mam usg więc może wtedy coś już będzie wiadomo;)

Karo -lina to termi dokładnie taki jak u mnie! Witamy;)

Agula to był Bródnowski... powikłanie jak powikłanie ale fakt, że mogli mnie później zbadać... No ale i tak tam wrócę ale tylko dlatego, że tym razem mój lekarz obiecał mi, że osobiście zrobi mi tą cesarkę...
Agula, Królowa kurcze no w środę pewnie z mężem wybierzemy się do kina a małą zostawimy dziadkom więc raczej późno wrócimy... A we wtorek to nie a co chyba z tym zebraniem kombinować bo może się przedłużyć... a ja też za długo nie mogę... No i nie wiem... Mogę wstępnie czwartek zaproponować choć nie wiem jak ten mój przyszły tydzień się ułoży ze względu na ten urlop męża...

reklama
Ulkan domyślam się, ze to bardzo przyjemnie uczucie :-)
Żabka Ty też łaskotanie czujesz? Fajowo :-)
Witaj Karol-ina :-)
Kociatka w tym szpitalu nie ma takiej opcji, no chyba że wyląduje gdzie indziej :-)

Do góry