Szczebiotka
Fanka BB :)
Ulkan ja się z Tobą całkowicie zgadzam, jak przyjechaliśmy do uk, to brałam pracę poniżej swoich kwalifikacji byle coś robić i mieć trochę własnego grosza, choć wiadomo że to wciągane było w większości do budżetu. Jednak teraz sprawa nie taka prosta, po pierwsze ze względu na pracę męża przeprowadzamy się praktycznie co roku, po drugie on pracuje w takim systemie, że nie ma opcji by zajmował się dzieckiem jak ja jestem w pracy więc musiałabym zatrudnić kogoś do opieki i prawie cała moja pensja szła by na opłacenie niani, nie wspominając o tym, że ciągnęła bym 2etaty bo przecież o dom też trzeba dbać a mąż nawet jakby chciał pomóc to czasu tak mało spędza, że wolę aby to był czas rodzinny. Gdybym jeszcze miała szansę na coś co da mi satysfakcję to może bym to rozważyła ale w obecnej chwili to była by praca tylko dla pieniędzy z czego płacilabym większość obcej osobie by wychowywała mi dziecko.
Najgorsze, że to nie rozwiązało by niczego bo nawet nie tyle o pieniądze chodzi co ważność tego co się robi, jeśli wiesz o co mi chodzi.
W każdym razie mąż poszedł po rozum do głowy i już jest ok tak więc popołudnie i wieczór przyjemnie nam minął a teraz już w ogóle relaksik bo Synek w łóżeczku a ja zaraz sobie arbuza podjem:-)
Miłego wieczorka Kobietki
Najgorsze, że to nie rozwiązało by niczego bo nawet nie tyle o pieniądze chodzi co ważność tego co się robi, jeśli wiesz o co mi chodzi.
W każdym razie mąż poszedł po rozum do głowy i już jest ok tak więc popołudnie i wieczór przyjemnie nam minął a teraz już w ogóle relaksik bo Synek w łóżeczku a ja zaraz sobie arbuza podjem:-)
Miłego wieczorka Kobietki