reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

noelka nie zostaniesz sama. ja tu jestem i nigdzie sie nie wybieram! ;-)

marynka mam to samo, raz spie 12 h jak zabita, a pozniej pare nocy totalnie do chrzanu... ciagle siku i wiercenie sie z boku na bok

natalia za miesiac to juz bedziesz super wczuta w nowa role i pieknie sobie poradzic. poczatki zawsze trudne, 3mam kciuki za ciebie!

kania duzo zdrowka dla dziewczynek! mam nadzieje ze szybko przejdzie, a Ty troszke odetchniesz. pomaga Ci ktos?

aleksp nocki super! oby tak zostalo :-p

a mnie polozna wczoraj pocieszyla ze brzuch mam wysoko i jej sie wydaje ze przenosze tak jak pierwsza ciaze... :confused2: tu czekaja 10 dni na wywolanie wiec super...

reklama
Cześć dziewczynki:)

Herbata nic się nie martw, przyjdzie czas na nas:) ja chciałam dopomóc przeznaczeniu i powykorzystywać w tym celu męża przez weekend to się wczoraj kaleka wywróciła na lodzie jak z pracy wyszła... i poobijał się niemiłosiernie... także z czułości to pozostanie smarowanie go ketonalem chyba:p

Truskaffka jak urodzisz w imieniny amelii to na pewno przeznaczenie;)

Kania zdrówka dla księżniczek!!! na razie nie wiem jak poradzę sobie z jednym także wielki podziw dla wszystkich "podwójnych mam" w tym Ciebie, że w ogóle znajdujesz chwilkę żeby zajrzeć!!!

Natalka dzięujemy za relację i trzymamy kciuki za dotarcie:) Sz. z wami w domku??

Patula, królowa, noelka - kilka nas jest jeszcze w dwupaku :) szkielo, marynka, herbata, truskaffka, basiatoja, basieniak, makunia, ewelinka jak ktoś mi się przypomni to dopisze:p oo zuzkon

Betina wyspana mama, szczęsliwa mama a przez to szczęśliwy bobas:p

Aleksp ja się boję że to ja będę źródłem nauki wszelakiego "dziadostwa"...:| najgorsze, że zdaję sobie z tego sprawę...

W Krk biało, ślisko, jaja jak berety:p moje dziecko strajkuje i chyba na wiosnę czeka bo nawet śluzu nie ma, nawet pół skurczu...

Truskaffka to chyba rzeczywiście przeznaczenie z tymi imionami :) mój mały też nie należy do spokojnych maluszków w brzuszku, a wieczór to jego ulubiona pora na rozpychanie się!

Herbata to chyba dobrze, że się nie spieszą z wywołaniem, mam wrażenie, że w Polsce to uwielbiają tą oksytocynę, a co z naturą?

Trytytka to się miał kiedy ten Twój mąż awarii dorobić, ale jak najważniejszego nie poobijał to czemu by go nie wykorzystać :D

Nimitii gratulacje:-D

Tydzień obfity w nowych obywateli świata:-):-):-)

A u mnie w domu właśnie błoga cisza...dzieci śpią a ja się walnełam przed kompem i nadrabiam:D Pomalutku wprowadzam nowości do diety i póki co mała nie jest na nic uczulona...uffff:-) Tak więc dziś szalejemy i razem z Gabim robimy kremówkę:-D

trytytko u mnie to samo... czyli nic! Ale narazie to dobrze...;)
Herbatko to jak czekaja 10 dni to super, widzisz ja po 5 dniach mam wywoływane...
truskafffko jak zakupilam ostatnie rzeczy dla synusia też odczułam ulgę,wiem co to znaczy:) z tymi imionami to faktycznie przeznaczenie :D

Zaczęłam się dziś martwić,że coś mnie złapało na końcówkę bo czułam się z rana nie za dobrze, jakby coś na mnie szło. Wypiłam wodę z cytrynką i chyba wezmę w razie czego wieczorem APAP. Chciałam jutro jechać na msze za babcie, ale chyba nie pojdę:( ten Mój mnie napewno nie puści... a szkoda bardzo chciałam.

Dziewczyny wyskoczył mi na środku brzucha rozstęp!! ;/ Tyle czasu było tak fajnie gładko, tak się cieszyłam a tu na koniec taka szrama! No ale trudno juz wyszła, bedę z nią walczyć jak urodzę, kupię coś w aptece i będę smarować :) chyba że macie jakis sposób żeby stosować już teraz? a swędzi mnie brzuch w tym miejscu i obok,mam nadzieję,że nie wyskoczy więcej:szok:

Noelka spoko loko będę Ci towarzyszyć z brzuszkiem...sama nie zostaniesz ;)
oo Szkiełko u mnie podobnie, szyjka straszyła straszyła, a teraz trzyma się długa zamknieta :-p
Aleksp No proszę jaki aniołek z Kornelki :D niech jej tak zostanie :D
jeszcze raz gratuluję i cieszę się że u was tak dobrze :D
Betina i bardzo dobrze :tak: wiadomo jakby były jakieś problemy z przybieraniem na wadze to trzeba malucha budzić, ale jak rośnie zdrowo, to i ty i maluch zadowolony że wstawać nie trzeba;-)
Natalia dogracie się :tak: stresu i pracy sporo przy takim maluchu, ale radości duuużooo więcej :tak:
Maryńka hehe ciekawe która ostatnia wyrzuci z siebie "marcowego" malucha ;)
Deizzi ale słodziak sobie smacznie śpi :-)
Kania zdrówka w dalszym ciągu dla dziewczyn
a ty po prostu super że z nami jesteś i czas znajdujesz na czytanie, dawaj znać co u was :)
Herbata ups..zobaczymy jak to się skończy, kiedy malutka wyjdzie, trzymam kciuki :)
Trytyka oo matko biedak poobijany, mój z kolei nagminnie kroi sobie palce:eek::-p
zobaczymy jak to będzie z tym...przeznaczeniem:eek:
Patula aaa niech szaleją te nasze maluchy w brzuchach...ich dni są policzone hahaha
ala super że dzieciaki śpią w tej samej porze:tak::-)
Basia a to franca z tego rozstępu, dziewczyny coś pewnie poradzą

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja oczywiście też z Wami czekam, i choćbym bardzo chciała to jak na razie nic się nie dzieje, tak więc poczekamy sobie trochę razem :tak:.
Jutro mam wizytę u gin, ciekawe, jak tam moja szyjka..ostatnio była jeszcze dość długa niestety... Mam nadzieję, że te ostatnie skurcze trochę na nią podziałały.

Nimitii, gratulacje!!! Nareszcie się doczekałaś Maluszka! Super :-).

makunia, Herbata, trytytka kochane jeszcze żadna z Was nie przenosiła, więc spokojnie czekajcie do terminów, potem można się dopiero stresować ;) hah teraz to mądrala jestem...
truskaffka to jak się wstrzelicie w 30 marca to bidulka będzie mieco połowę mniej prezentów ;)
ala masz jakis specjalny sposób na wprodazanie tych pokarmów? ja szczerze mówiąc jem wszystko ( w granicach rozsądku) i nic sie na razie nie dzieje.. Ale moze faktycznie jakaś większa systematyka by się tu przydała..
basiatoja jeden rozstęp to jeszcze nie tak źle

młody śpi a ja się delektuje świeżutkim ciastem drożdżowym (tym razem nie w moim wykonaniu ;) )
a mój synek uparcie obsikuje mnie przy niemal każdym przewijaniu - tak sie na widok mamy cieszy ;) (moja nadinterpretacja ;) )

Kaniu - powiedz mi, Ty karmisz tylko piersią czy dokarmiasz butelką? Niech maluszki szybko wracają do zdrowia:*

Truskaffka - mnie czekanie dobijało, wiec gratuluje cierpliwości:)

Herbata - wiem, wiem, ale musimy wpaść w "rytm". Jestem pod wrażeniem, bo Sz. wstaje w nocy bez marudzenia i pomaga:)

Trytytka - właśnie z nami w domu jest i powiem szczerze, że nie wiem co bym bez niego zrobiła:) a co do rozpuszczania dziecka - my naszego synka rozpuszczamy, nosimy i bujamy - trudno :) będziemy cierpieć potem:)

Mam dołka, bo pokarmu mi nie starcza i muszę małego dokarmiać butelką:( Jak tak dalej będzie, to pewnie za miesiąc w ogóle przestanę karmić piersią:( nie wiem co mam robić:(

Ostatnia edycja:
reklama
natalia nie poddawaj sie! dopiero laktacja sie rozkreca. nie podawaj modyfikowanego, tylko dawaj czesciej cyca. a jak faktycznie nic nie masz to w trakcie jak bedzie pil mm to sciagaj cokolwiek laktatorem. to bardzo pobudza laktacje, pij tez herbaty na pobudzenie. bawarka dobra! prawda jest taka ze maly ssak sciaga tyle ile potrzebuje i to on powinien Ci wszystko unormowac. dopiero sie rozkreca, wiec przystawiaj jak najczesciej, bo inaczej faktycznie zostaniesz butelkowa mama

Do góry