Deizzi kochany ten Twój synio:-)
Klociatka bardzo dobrze, że jutro wizyta, trzymam kciuki żeby dobrze się skończyło z tym ciśnieniem.
Ala ty serio mówisz z tym czekaniem do 18-go? Od 6 do 18 jest 12 dni, u nas w szpitalu nie trzymają aż tyle, góra 10 dni i to jeśli wszystko w porządku. Ja mam termin na 6.03 ale lekarz od początku mi mówi, żebym się nie łudziła że dotrwam, więc o 18 mogę pomarzyć. Wiecie co, strasznie nie sprawiedliwe z tym macierzyńskim, normalnie brak słów na funkcjonowanie tego państwa
Betina wyślij mi trochę tych ruskich, ja już nie mam siły robić, a u mnie wszyscy uwielbiają ruskie domowej roboty;-)
Co do przepuszczania w kolejce, to mi w ciąży zdarzyło się raz, w przychodni jak byłam z synkiem. Wysiedziałam się ponad dwie godziny i dziewczyna, która była 3 osoby przede mną chciała mi ustąpić miejsca, ale podziękowałam i powiedziałam, że skoro się wysiedziałam tyle to poczekam jeszcze te 3 osoby. Niby jest napisane, że kobiety w ciąży bez kolejki, ale ja jakoś nie potrafię się upomnieć. Liczyłam, że ludzie sami się domyślą, a tu dupa. Częściej mi się zdarza, że ktoś próbuje się wryć przede mną, ale nie pozwalam na to i mój wzrok zabija w tym momencie hehe
Ja jak pracowałam w markecie na kasie i widziałam kobietę w ciąży to podchodziłam i mówiłam na którą kasę ma podejść i obsługiwałam bez kolejki. Tak robiłam zawsze:-)