reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

makunia oj fotki ze ślubu koniecznie. tzn ze jedziecie gdzies od razu w podróż poślubną?
Kania paszteciki drożdżowe z mięsem (mięso sama miele razem z bułką, jajkiem, cebulką podduszoną). proste a dobre :) Tylko z barszczem poszłam na łatwizne bo kupiłam w kartonie. Mojemu mężowi tez sie podobna taka bardziej domowa strona żony. nie znał mnie jeszcze od tej strony (ja siebie tez nie ;) )

reklama
czesc

Dziweczyny nic nie czytalam bo jakos nie moge znalezc czasu
Zabawa Andrzejkowa byla bardzo udana. Sama nie wierze ze wytanczylam sie do rana, wrocilismy krotko przed 4:-) Nogi mnie bolaly a cialo chcialo sie ruszac wiec dawalam czadu do ranka, az moju maz byl w szoku i co chwilke pytal jak sie czuje :D
W niedziele pojechalismy z Laura na sale zabaw i do Dusseldorfu na swiateczny markt, targ. Wrocilismy okolo 20:30 i mialam juz dosc. Polozylam Laure i sama wskoczylm pod prysznic o 22 juz bylam gotowa:rofl2:
Nic dziwego bo rano wstalam po 10:20 wiec organizm potrzebowalo snu.
Dzis wstalam o 7:30 zawiozlam Laure, posiedzialam przy papiuerkowych sprawach, zakupy na obiad, masazyk, po Laure i obiadek. Po obiadku kawka z sernikiem.
Narysowalam Laurze choinke i ja zdobi wiec mam chwilke. Wczesniej zrobilysmy Aniolka z wycinanek wiec troche czasu jej poswiecilam:happy:
Masaze mam w pozycji siedzacej, jutro idziemy na spotkanie w sprawie domu i pewnie wszytsko sie okarze.
Dom ktory ostatnio ogladalismy to rudera wiec wrocilismy do pierwszego :) Czas pokarze. Jak sie nie uda go kupic bedziemy zmieniac mieszkanie.
Dzis juz padam na twarz, oczy zamykaja sie a ja mam jeszcze sterte prasowania:eek:
Jutro od rana musze sie przejechac do dwoch lekarzy wiec znow dzien wypelniony, napewno do 14:30 nie zadaze zagladnac

Czesc Kobietki

Dzisiaj moja kolej, zeby sie wykrecic od czytania i odpowiadania na posty (wybaczcie). Malutki kompletnie sie rozchorowal, caly weekend spedzil na moich rekach, w sobote plakal od polnocy do 6 rano:eek: Zeby + przeziebienie = goraczka i zielony odcien skory na twarzy rodzicow. Dodatkowo, uczulil sie na bialko (kurze, mleka krowiego - prawdopodobnie) i juz kompletnie nie wiem, co mu dawac do jedzenia (w sumie i tak praktycznie nic nie je...). Dzisiaj bylismy u lekarza, dostalismy jakies leki i zobaczymy.

Pozdrawiam

Szczebiotko, Kaniu dziękuję :* Tak właśnie sobie myślę, że to pewnie dziecię tak się ułoży a innym razem macica się przygotowuje. Ale ostatnio mam to częściej (albo zwyczajnie zwracam na to bardziej uwagę) i wolałam się upewnić :)))

kociatka współczuję choroby synka. Widzę, że wiele z Dziewczyn teraz się z tym zmaga. Trzymam kciuki by szybko przeszło.

Witam :)
Wiecie co znowu mi laptop padł normalnie myślałam, że mnie coś strzeli, ale dzisiaj informatyk wymienił nam cały dysk twardy, więc miejmy nadzieję, że teraz podziała..a nie :confused2:
Dzisiaj byłam na glukozie.. jak tylko wróciłam do domu wszystko zwymiotowałam inaczej bym się chyba pół dnia męczyła :eek:
Dobra idę Was nadrabiać. :rofl2:

anka26 to dobra zawodniczka jestes, ale tez wychodze z założenia że póki możemy trzeba korzystac. A dom zmieniacie dlaczego? szukacie czegos większego?
kociatka zdrówka dla urwisa
kiniusia az tak zle z ta glukoza? dobrze w takim razie ze wytrzymałas do pobrania krwi, bo musiala bys sie meczyc jeszcze raz

cześć dziewczynki, ja kiedyś pisałam wiem jest tutaj troche nie swojo z Wami bo tak sie znacie ja wiecej czasu spedzam gdzie indziej ale postaram sie byc tutaj z Wami tez troszeczke.
W końcu dowiedziałam sie jaka istotka kryje sie w brzuchu- będe miała synka, po stracie w tym roku mojego aniołka Wiktorka modliłam się do Boga aby to był chłopczyk, i jest super ciesze sie bardzo..
Dla Was wszystkich milion buziaków i dla każdego brzuszka zdrówka.

Anka to widze ze zapieprz na pelnych obrotach masz. Powodzeniajutro u lekarzy. Fajnie ze się wybawiłaś, ja bym nie dala rady do rana. Mnie odrazu brzuch się stawia. A prasowania to się Nawet nie tykam

Betina to fajnie ze Ci się tak chce gotowac, ale wykorzystajciaze na rozne eksperymenty kuchenne bo pozniej może nie być czasu.

Kociatka masakra! Biedny ten Twój synek, mam nadzieje zeszybko mu minie… a jak się uczulil? Tak sam z siebie??

Kiniusia wspolczuje glukozy… mam nadzieje ze już lepiej się czujesz

Ewask bardzo mi przykro ze spotkala Cie taka tragedia. Mam nadziejeze ta ciaza przyniesie Ci wiele radości a dzidzius urodzi się zdrowy. Odwiedzajnas czesciej jeśli możesz.

Szczebiotka to pogratulowac ze się od smoczka odzwyczaja. A sadzaszgo już na nocnik? Zazdroszcze choinki. My mamy sztuczna w tym roku, ale mala już zdążyła ja lekkozdemolowac.

Basieniak wspolczuje przejść z usypianiem. U nas pewnie odrazu skończyło by się rykiem, dlatego nie mam zamiaru wyjmowac szczebelkow.

Ala Gabryś sliczny! Dobrze ze katar go ominął.

Krolowadramatu brzuch często twardnieje nie tylko odskurczy, ale również dlatego ze dziecko się rusza. Widocznie w prawej czesci manozki czy główkę i dlatego to miejsce Ci twardnieje czesciej. Mi stawia się calyod razu wiec nie rozróżniam gdzie dokladnie, ale ma to związek z szaleństwami malej.Rzadko kiedy tak sam z siebie

Makunia powodzenia u lekarza!! Moje kurtki tez się robia jużza ciasne. Kurde już niedługo zona będziesz. Trema pewnie??

Kania fajnie ze tak szybciutko zaczela Ci malutka mowic, akiedy w ogole tworzyla jakiekolwiek zdania? Widze ze masz córeczkę rowny rokstarsza od mojej wiec możesz mi podac miesiąc, heh. A … od kiedy chodzi dozlobka?

Ewelina zazdroszcze talentu do jezykow. Ja się ucze/ nieucze. Do szkoly nie chodze, bo z mala jestem, teraz znow ciaza wiec nie wiemkiedy się wybiore. Oczywiście duzo rozumiem, w sklepie czy cos się dogadam, alewiadomo… gramatyka lezy.

Zabka nie tylko Ty masz lenia. Wypoczywaj poki możesz. Heh

Daga dobrze ze już Ci lepiej. A bierzesz jakis antybiotyk? Jasię ratuje Panadolem przy silnym bolu glowy, nawet czasem trzema. Ale tobaaardzo rzadko. Szybkiego powrotu do zdrowia zycze! A moja tez nie chce coskopac taty… chyba mu Tylek pokazuje, raz tylko poczul raczki ??

Dziewczyny ja dzis caly dzien sama z maruderem, wiec ledwona oczy widze. Marze o herbatce i kolacji. Spadam spac za chwile. Mam nadziejeze wszystkie dobrze się czujecie. Spokojnej nocy!

Herbata nie biore zadnych antybiotykow bo w sumie to tylko katar od 2 dni mi przeszkadza i gardlo czasami troche drapie ale juz mniej. Zadnej temperatury ani nawet bolu glowy nie mam wiec nie chce sie faszerowac lekami. Lecze sie takimi domowymi sposobami: czosnek, mleko z maslem i miodem, duzo cytryny i miodu i cukierki i gumy mietowe mi pomagaja odetkac nos. Moj Ł wlasnie rozczarowany ze teraz jak przyjechal na niedziele to corcia sie wypiela i nie kopala mnie po brzuchu zeby on mogl poczuc. Bo zawsze jak przyjezdzal to tylko czekal az mu powiedzialam ze sie obudzila i odrazu przykladal rece zeby poczuc kopniaki.
Lece sie myc, pozniej herbatka jeszcze goraca z cytrynka, jak mi sie nos nie odetka to inhalacje jeszcze zrobie i lulu bo jutro musze wczesnie wstac i leciec na glukoze. Ciekawe jak mi pojdzie z tym piciem tego. Jak kupilam ta glukoze to sie zalamalam ze tego tak duzo. Wydawalo mi sie ze 75g to jakos tak mniej wizualnie a to takie duze opakowanie :( no nic uciekam, zajrze jutro to wypowiem sie jak mi poszlo. Dobranoc

reklama
EWASK wspaniale, że będzie chłopiec. Straty nie wynagrodzi, ale na pewno trochę ukoi ból. Niech zdrowo rośnie :) Pisz częściej :)

Herbata pewnie i o ruchy chodzi ale ja wciąż czuję słabo, nie codziennie. Mam łożysko na przedniej ścianie więc pewnie ono amortyzuje ruchy bo na usg widzę jak się rusza ale nie czuję tego. Czasem tylko mocniej fika, już się cieszę, że tak będzie wciąż, ale później znów kilka dni cisza. Zależy pewnie od ułożenia.

Właśnie zobaczyłam, że sierpniówki 2013 tworzą już grupę :szok: jak ten czas szybko leci - przed nami tylko grudzień, styczeń i luty!

Ostatnia edycja:
Do góry