reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Hej witam ponownie!
Tak się zabieram do tych domowych porządków,że od rana kręcę się po domu jak mucha w smole i niczego konstruktywnego nie zrobiłam.:sorry: Aha,no zrobiłam cosik-chciałam sprawdzić jedną z metod "perfekcyjnej pani domu" i obłozyłam wszystkie krany u mnie w domku watą nasączoną octem spirytusowym 10%.Zostawiłam na 20-25min i wiecie co-to działa:szok: :-):-) Zero kamienia na bateriach,tanim kosztem bez potrzeby wdychania tych cilit bangów,cifów itp.Polecam.Sposób na pozbycie się kamienia z wody.

A chciałam jeszcze zapytać-czy imię Lusia to jakieś zdrobnienie??Jaka jest pełna forma??Luiza?Podoba mi się to imię.

Martuska-to możemy sobie rękę podać:-) bo ja tez uczę języka obcego(rosyjskiego i ang).Głównie rosyjskiego.Z anglika mam papiery ale w szkole uczę "ruska":laugh2:

Pozdrowionka
Do swidanija:-p

reklama
Kinajaka - ja też mam wstrętną szefową więc wiem co to za problem, ale pamiętaj jak ona taka cwana (tak jej się pewnie wydaje) to tutaj musi zadziałać zasada "jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie" ... może też ją zgłoś np do Zusu - niech jej również kontrolę zrobią :)

basiatoja Będziemy mieli dziecko: Gdy tata ma Rh+, a mama Rh- - Zdrowie i uroda w ciąży- Rodzice.pl prosze ;-) ja mam 0 rh minus, a to moja trzecia ciaza wiec da sie wszystko tylko trzeba byc pod kontrola

kiniusia ciesze sie ze juz w domku! no coz, ja tez mialam krwawienie i to dosc silne w 12 tc, lekarze tez nie wiedza czemu... moze jakis krwiak? dzwigalas cos i pekl? czasem sie nie dowiesz

szczebiotka to fajnie ze humorek lepszy. a ile mezowi stuknelo? wszystkiego naj dla niego

Kania jak sie miewasz?

ala mnie sie Nela podoba. kojarzy mi sie dobrze ;-)

asinka dobrze ze stluczka niepowazna, no i AC najwazniejsze

Krolowa dramatu wspolczuje bolu plecow... wiem cos o tym. lez duzo i odpoczywaj

ja dzis cala noc nie spalam z powodu dzisiejszego usg. bardzo sie stresowalam ale cale szczescie wszystko ok :tak:

Ostatnia edycja:
Nie miałam krwiaka, to nawet nie było krwawienie tylko takie brązowe plamienie, ważne, że przeszło.
Zobaczymy za tydzień co mój gin jeszcze powie.
Dziewczyny czy, któraś z Was bierze luteinę? Ja zaczęłam brać od trafienia do szpitala i mam powódź z cycków normalnie znowu, tylko mój organizm tak dziwnie na lutkę reaguje? W pierwszej ciąży miałam tak samo.
Mój mąż załatwił sobie wolne przyjedzie dzisiaj ok 20 będzie tu na miejscu i zostaniemy do piątku u rodziców, ale się cieszę, że przyjedzie, zawsze jakoś lepiej mieć go obok.

kinajaka to milego odpoczywania na zwolnieniu. szybko kontrola Cie dopada. są tu dziewczyny na zwolnieniu od poczatku ciazy a żadna jeszcze nie mówiła o kontroli
Kania78 cały czas odchorowywuję ;) do następnego razu (oby nieprędko ;) )
Asinka85 dla pocieszenia moj maz wczoraj tez obrysowal auto. wiec każdemu kierowcy moze sie zdażyc, niezależnie od stażu
makunia no mnie tez sie wlasnie wydawało z Twojego opisu ze mała miala czkawke. mnie sie to tez kilka razy zdażyło, zupełnie iiny rodzaj "ruchów", wiec inaczej nie potrafie sobie tego wytłumaczyc
truskaffka fajnie ze weekend udany
ala84 powodzenia na glukozie, ja mialam robic dzisiaj ale po wczorajszych imieninowych ciastach stwierdzilam ze to nie ma sensu i pojde moze w śr ;)
Szczebiotka milo slyszec poprawe humoru u Ciebie, domyslam sie ze wyjazd tescia mial na to znaczący wpływ ;)
Królowa Dramatu fajnie że wróciłas. to ile w podróży bylas? bo jak mowisz o tych plecach, coraz bardziej sie zastanawiam czy ja dam rade w aucie przez ok 10h..
kiniusia nie dziwie sie, z mężem u boku zawsze milej. no chyba ze sie narazi.. ;)

po całym dniu załatwień juz w domku, ciemno za oknem, tym bardziej miło w środku, z książką i herbatą. a i pyszne powidła sobie kupiłam. takie domowe prawie ;)
kolejne pajace przyszly z allegro, ale na ciuszki daje juz sobie szlaban. niedlugo trzeba bedzie sie rozglądnąc za większymi sprawami jak lozeczko itp

Nie miałam krwiaka, to nawet nie było krwawienie tylko takie brązowe plamienie, ważne, że przeszło.
Zobaczymy za tydzień co mój gin jeszcze powie.
Dziewczyny czy, któraś z Was bierze luteinę? Ja zaczęłam brać od trafienia do szpitala i mam powódź z cycków normalnie znowu, tylko mój organizm tak dziwnie na lutkę reaguje? W pierwszej ciąży miałam tak samo.
Mój mąż załatwił sobie wolne przyjedzie dzisiaj ok 20 będzie tu na miejscu i zostaniemy do piątku u rodziców, ale się cieszę, że przyjedzie, zawsze jakoś lepiej mieć go obok.

Ja biorę Luteinę dowcipnie:-) już miesiąc,Żadnych zmian nie dostrzegłam. Jeśli chodzi o wycieki z biustu to może byc podłoże hormonalne.Ja z Gabrysią jak byłam już w 4 miesiącu to zaczęłam mieć pokarm i aż do porodu nosiłam wkładki laktacyjne,a po porodzie to normalnie miałam "mleczarnię".Karmiłam córkę do 9m-ca i jak już piersi się uspokoiły,nie było pokarmu to wreszcie mogłam spać bez stanika:sorry: Od 4 m-ca ciąży musiałam spać w staniku i jak już mogłam bez to czułam się błogo;-)

Betina wczoraj najpierw ok 4h - 5h w samochodzie, potem na lotnisku, 2h w samolocie i ok 20 min w taksówce, już w samochodzie mnie bolało, siedziałam więc pochylona do przodu - na początku przynosi to ulgę. Myślę, że skumulowało mi się to bo ogólnie całą podróż dużo jeździliśmy samochodem. 10 h do dużo ale może jeśli to jednorazowa podróż to nie będzie źle... choć przyznam, że mi odechciewa się już jakichkolwiek wyjazdów, za dwa tyg mamy lecieć do Szkocji i jeśli mi ta nichęć nie przejdzie to zostanę w domu, nie będę się męczyć...
Skończyłam "Obserwatora" Charlotte Link, naprawdę dobra. Trzyma w napięciu do końca :)

Cześć marcóweczki . Miałam intensywne 4 dni gości i jeszcze raz gosci ,w srodę pierwszy raz odczułam ból brzuszka dziwne to było taki ucisk na dole jak gdyby ktos mnie dosłownie skopał nie mogę tego nawet określic potem przelazło to na plecy męczyłam sie trzy dni ale jakos przeeszło.Dzis pierwszy raz moje persi wydały jakis płyn , nie wiem jak to nazwc bo pierwszy raz w zyciu tego doświadczyłam.Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.

reklama
Ja cały czas biorę Luteinę ale jeszcze nic mi z piersi nie leci :p
co prawda mam trochę takich białawych kropeczek na sutkach ... hmm to pewnie z tego i za jakiś czas coś się pojawi
:zawstydzona/y:

ps. co za gamoń ze mnie, dopiero dziś udało mi się poprawnie ustawić sygnaturę z tymi suwaczkami ... hehe

Do góry