reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

basianek a wy chcieliscie z mala roznica?
natalia spokojnie, dziecku sie nie spieszy ;-) ja sie budze z taka czestotliwoscia na siku wiec tez nocek super nie mam

betina ja sobie ciagle folguje :cool2: choc ja uwielbiam warzywa i owoce wiec chyba to mnie ratuje

Kania
wspolczuje sasiadce, tez tak kiedys pojechalam z nadzieja na rozwiazanie. to bylo w sierpniu, a urodzilam dopiero w pazdzierniku... eh :baffled:

marynka chyba Ci sie wlaczyl syndrom wicia gniazda :-) ale skoro juz teraz masz tak, to ciekawe co bedzie pozniej... moze remont mieszkania ;-)

my juz z mala po sniadaniu, poszlabym na spacer ale jest przymrozek wiec chyba sobie odpuszcze albo poczekam do poludnia. pozdrawiam cieplo wszystkie marcowki

reklama
Martuska po prostu pisz co u Was, zrozumiałe że pracujesz, dwójka dzieci i masz mniej czasu. 1 kg na plusie to super wynik, można pozazdrościć (oczywiście pozytywnie). U mnie też nie wiadomo, kto w brzuchu pomieszkuje, a wizyta dopiero pod koniec listopada.
Natalia88 przez święta to tu pewnie cisza będzie, jak makiem zasiał :-) Mnie w nocy póki co tylko "matka natura" wzywa do wc.
Herbata aż taki błąd w wyliczeniu???

Ostatnia edycja:
Hej ;)
Dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna za ciepłe słowa. :zawstydzona/y:
Jak dobrze, że ten weekend się skończył...oczywiście jak zaplanowałam sobie leniwy weekend pod kocem z gorącą herbatą, to jakby się wszyscy umówili i miałam samych niezapowiedzianych gości..:wściekła/y: Z mężem od piątku na wojennej ścieżce..i tak jakoś końca nie widać..

Cześć Dziewczyny!

Nie uwierzycie - wyspałam się :-D:-D. Ta zmiana czasu na zimowy jest jednak dobrym pomysłem :-D:-D. Ale zaczynam już wyraźnie czuć ucisk na kręgosłup - niestety dość często budzę się na plecach, chyba czas już zainwestować w rogala.
W tym tygodniu tylko 3 dni pracy, bo piątek biorę wolny, więc szykuje się większe lenistwo :-):-).
Betina, Kania, mam plan, żeby jeszcze miesiąc wytrzymać. Dłużej i tak nie będę pracować, bo 8.12 mamy ślub, chcemy wyjechać na tydzień, a potem już święta.. Może ze 2-3 dni zobaczą mnie w biurze w grudniu :-D. Ale to się wszystko okaże w ciągu najbliższych dni. Coraz bardziej tęsknię do błogiego lenistwa. Tylko jakoś odwagi mi brak, żeby ten krok zrobić...:zawstydzona/y:.
Zilla, trzymam mocno kciuki, żebyś szpital zobaczyła dopiero przy porodzie. A tymczasem leż, oszczędzaj się i słuchaj lekarza. Będzie dobrze!!
Herbata, gdyby nie to wczesne wstawanie to nie byłoby tak źle, bo niewiele się ostatnio w mojej firmie dzieje...
Basiatoja, ja też czuje dzidzię dość nisko, choć ostatnio i poniżej pępka daje o sobie znać. Ale najczęściej właśnie po bokach w okolicach jajników. A i niżej się zdarzy. Ostatnio bardzo dużo się przemieszcza, i to dość szybko :-D.
Martuska, fajnie Cię widzieć :):) Wow, +1kg, godne pozazdroszczenia :)

PS. My się dziś wybieramy do dr Dudarewicza na USG połówkowe, mam cichą nadzieję, że Bąbelek pokaże nam, co ma między nóżkami :) Wizyta o 19 :)

Herbata ja to z natury pracowita jestem ;-) czasami ;-) a bablowi juz planowalam rozmieszczenie mebelkow i male malowanko. niestety maz stwierdzil, ze "nie bedzie do cudzego dokladal". w sumie blok ma 8 lat, jest bardzo czysty i zadbany, a ja tylko kacik malucha chcialam :zawstydzona/y: no i dzisiaj znowu 6 godzin snu...

Martuska witaj ponownie ;-)

Makunia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, miesiąc pracy to sporo ale na pewno dasz radę. Ucisk na kręgosłup niestety cały czas czuję więc doskonale rozumiem Cię.
Kiniusia mam nadzieję, że z mężem się szybko pogodzicie :-) Leniuchowania się zaplanować nie da, bo zawsze ktoś/coś pokrzyżuje ten plan.

Kania nie, mialam termin na 29.09 ale to byl koniec sierpnia, wiec moglam bezpiecznie rodzic. niestety szyjka super trzymala i tylko skurcze zyc nie dawaly, wiec jakos to zatrzymali. zeby bylo smieszniej teraz mam termin wg usg na marzec, a wg om na kwiecien... i badz tu czlowieku madry... jednak mysle ze wezma bardziej pod uwage wielkosc dziecka niz moje ost. cykle

marynka moj pewnie powiedzialby to samo, my tez wynajmujemy... to sama pomaluj, co sie bedziesz pytac ;-)

makunia wspolczuje wstawania....to cos czego nie cierpie chyba najbardziej, zwlaszcza ze zima sie zbliza

My codziennie wstajemy o 6 rano, czasami o 5, mimo iż ja nie pracuję teraz... ranne z Nas ptaszki.
Mój suwak coś szwankuje... dodał mi jeden dodatkowo dzień...
Herbata faktycznie duża rozbieżność, ale lekarze liczą tak, że dwa tyg w przód, dwa tyg w tył to taka norma.
Generalnie dziecko w 38 tc jest donoszone, 41-42 tc to dziecko przeterminowane.

reklama
Witam was dziewczyny!
A ja mamwizytę u ginka jutro na 17ta.Troche się boję co od niego usłyszę,bo ostatnio mnie zmartwil ze mam problem z lozyskiem.Biore Luteinę na noc.Eh,zobaczymy jutro...
Martuska--kluski sląskie to nie bo bez jaja.To takie kluchy które trzeba ubijać zaraz na ugotowanych ziemniakach.Poźniej już by nie wyszły:-D.
Witaj po przerwie tak w ogóle;)
Makunia-ja byłam u Dudarewicza w 12tyg na usg genetycznym z pomiarami i już wtedy widział że to dziewczynka,amiopunkcja potwierdziła płeć:-):-) więc ten Dudarewicz nie pomylił sie.Poza tym on jest w czołówce polskich ginków z certyfikatami więc jesteś w dobrych rękach a płęć na pewno dziś poznasz;-)

Pozdrawiam pozostałe dziewczynki!
Herbata witaj na forum.Super że dzieci będą miały małą różnicę wieku.Na początku możesz mieć ciężko ale za to jak super będzie później-wspólne zabawy rodzeństwa,wspólni znajomi itp.

Nie mam pomysłu na obiad,chyba do pomidorówki zrobie placki ziemniaczane.

Do "usłyszenia"

Do góry