reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Szczerze mówiąc nie przejmuję się wagą po ciąży po prostu to zgubie.

Czarnana82 mi też się wydaje że swędząca skóra to reakcja uczuleniowa i może właśnie na oliwkę bo ja tez nie mogę oliwki

Agula Tak Amelia poszła właśnie do pierwszej klasy a w zasadzie poszłyśmy:-D:-D

reklama
Patrycja - masz od nas wszystkich bezwzględny zakaz negatywnego myślenia !!! :angry: Zobaczysz , że będzie wszystko ok. Pewnie to objaw po antybiotyku albo jakaś infekcja. Nie płacz i nie załamuj się , bo negatywne myślenie i nerwy udzielają się dzidzi, a ona teraz ma ważniejsze rzeczy do zrobienia niż uspokajanie płaczącej mamy :-) Dzidzia teraz się intensywnie rozwija i potrzebuje porcji hormonu szczęścia czyli endorfin, toteż włącz sobie jaka komedyjkę, albo poszukaj głupkowato śmiesznych filmików na You Tube . Jak się troche rozweselisz to i dzidzia będzie szczęśliwsza. A nam Mamom chyba właśnie o to chodzi - by nasza dzidzia była szczęśliwa :-) i zdrowa :-D

Hej dziewczynki, ja znowu tak tylko przelotem.
Wróciliśmy na chwilę do hotelu, udało mi się znaleźć fryzjera ufff ;) tylko obawiam się ile ze mnie zedrze, bo to centrum Krakowa, ale nie znam tego miasta zupełnie, więc weszłam do pierwszego porządnie wyglądającego salonu jaki znalazłam.
Do hotelu wróciliśmy na siku i lecimy łazić po Krakowie, w końcu po to przyjechaliśmy wcześniej ;)
Mam nadzieję, że przez weekend nie naprodukujecie zbyt wile stron, bo nie mam kiedy Was czytać porządnie od dechy do dechy ;)
Miłego dnia! ;)

Tyle mnie nie było, że nie wiem czy mnie pamiętacie ;P jak nie, to .... no, zobaczycie ;)
Witam WSZYSTKIE NOWE MAMY ;)

Uprzejmie informuję, iż nie mieszczę się w żadne spodnie, gdyż mój brzuch osiągnął spore rozmiary (poza brzuchem nic mi nie tyje, no może biust mam większy i po twarzy trochę widać, ale tak, to jest ok) - przytyłam chyba 7 kg już.

Mam nadzieję, że z brzuchami Waszymi OK i z ich mieszkańcami też;)

Co do tematu ślubów, który gdzieś się przewijał - jeden już miałam, za kolejny podziękuję. Chociaż rozwód trwał znacznie krócej niż cała ta ceremonia w kościele (nie wspominając, że był znacznie tańszy).

Hej dziewczyny,jestem nowa przyjmiecie mnie do siebie? :) jestem w 14 tygodniu ciązy wedle usg, wedle miesiączki 16 tydzień:-). Ostatnią miesiączkę miałam 23.05.2012 r. Staraliśmy się z mężem ponad 5 lat o dziecko,przeszliśmy 2 nieudane inseminacje i szok-ciąża naturalna z zaskoczenia:) Martwie się czy wszystko będzie ok, teraz 11.09 miałam wizyte,niby wszystko dobrze,dzidzia ma 8 cm,strasznie ruchliwa-tak słodko rozprostowywała nóżki,aż z mężem napatrzeć i uwierzyć nie mogliśmy :) Dziewczyny powiedzcie mi jak z Waszymi nastrojami w ciąży? Bo ja mam okropny problem,jestem nerwowa strasznie i agresywna. Mąż na każdym możliwym kroku mnie wkurza jak nie wiem co, koleżanki tak samo-niby ładnie pięknie że jestem w ciązy,ale tak jakby miały to w dupie,więc nie utrzymuje juz kontaktów,bo według mnie powinny mnie jakoś wspierać ,a nie olewać,tylko dlatego że juz nie mogę pić piwa ,czy nie mam ochoty iść na grilla..Cały świat po prostu zwariował,jestem bardzo przygnębniona i wściekła,jest mi smutno-jestem taka samotna...Do tego sie martwie wciąż o maleństwo,czy będzie dobrze,jak rozpoznać że dzieje sie coś złego?> czy tylko krwawienie/plamienie o tym przesądza w tak dużej już ciąży? Czy może jest inny objaw? ja miałam już 2 poronienia na początku ciąży,i wtedy pojawiło sie zwyczajne krwawienie..A teraz? nie mam pojęcia? Jestem załamana :zawstydzona/y: Pomóżcie proszę :)

Ostatnia edycja:
aha dopiszę jeszcze,jeśli chodzi o wagę to stoi w miejscu,na początku w sumie schudłam 2 kilo i tak zostało do teraz.Cieszę się,bo akurat ja mam sporą otyłość :( i brzuszek mam duży,ale nie aż tak wielki :)

justa gratulację, że się udało:) Ja humoró szczególnych nie mam a koleżanki w większości dzieciate więc za bardzo nie pomogę, za to zmęczona i leniwa jestem maksymalnie;)
Kania powodzenia z odstawianiem smoczka. Ja właśnie wczoraj się na to zdecydowałam. Miałam czekać aż mała skończy jakieś półtora roku ale niestety ona budzi się w nocy i nie potrafi zasnąć znowu bez smoczka a szukać nawet nie próbuje... dopóki budziłą się 3-4 razy w nocy było ok ale ostatnio budzi się całą noc co godzinę i już miałam dość a jej też nie sądzę żeby to odpowiadało... U nas wczoraj w dzień była pierwsza taka drzemka bez smoczka i godzina i 20 minut krzyku - masakra - myślałam, że nie dam radę szczególnie, że jak szłam co jakiś czas do niej i ją odkładałam to robiło się jeszcze gorzej ale w końcu padłą... Za to wieczorem już tylko jakieś 20 minut i nastawiałąm się na fatalną noc a tu okazało się, że wyspałąm sę lepiej niż jak miała smoka - ze 2 razy przebudziła się ale po momencie sama usnęła i ze 2-3 razy musiałam do niej pójść bo już stała w łóżeczku ale odłożyłam i od razu zasnęła.... Dzisiaj w dzień już tylko jakieś 5 minut płaczu więc mam nadzieję, że szybko pójdzie:) oby u ciebie było jeszcze lepiej...

reklama
Do góry