reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Ja mam ciągle takie wrażenie na żołądku jak bym zjadła wielka torbe chipsów... takie wrażenie jak bym najadła się tłuszczu... najpierw wydaje mis ie ze jestem glodna...a jak zjem znowu jestem pelna ze ruszac sie nie moge... wieczorami tez tak mam...

reklama
zabka to fajnie ze juz po wyzytach w wc :)

u mnie wymiotów nie bylo i narazie nie ma. tylko te mdłosci...
moja mama mowiła mi ze na chlopca sie wymiotuje ...
ale sie zobaczy... u mnie siostra wyjsc z domu nie mogla ciagle spotkania w wc miala. no i chlopiec jest, mojej mamie ciagle nie dobrze bylo tak jak mi no i ma 2 córki :D
poczekamy zobaczymy...
chce juz piątek... chyba dzisiejszej nocy nie przespie... jutro wizyta u gin :(

Nie zazdroszczę Wam tych mdłości, wymiotów..
Mnie póki co, z czego się bardzo cieszę, omijają takie rewelacje, w pierwszej ciąży też mnie ominęło. Mam nadzieję, że nie cieszę się za wczasu, i że mnie nie dopadną już te dolegliwości. :)

też się cieszyłam a nawet martwiłam ze nie mam mdłości. a tu proszę, przyszły z dnia na dzien i jeszcze pojawiają się nie zawsze cod dzien...
zjadłam jagodzianke w pracy i troche przeszło :)

A wczoraj z okazji urodzin nie moglam zrobic ciasta przez remont a tak to zawsze robie. Kupiłam rurki z bita smietaną jakies smakołyki, napoje ... rodzice z meżusiem wypili drinki na zdrówko...a ja pół szklamki coli:) poszaleliśmy wczroaj ze słodyczami :)

Nie ma co wierzyć w te przesądy, mówią, że kwaśne je się na chłopca, a słodkie na dziewczynkę, ja jadłam cały czas kwaśne w pierwszej ciąży i to do takiego stopnia, że potrafiłam wodę z ogórków kiszonych wypić (jak sobie teraz o tym pomyśle fuujjjj :baffled: ), a była dziewczynka.

Chyba zalezy od upodobań smakowych z przed ciąży...
a jesli chodzi owymioty i mdłosci to juz od organizmu ...musimy czekac by sie dowiedziec co tam u nas rośnie :)
ja ciagle mówię maluszek albo maleństwo... sama nie wiem czy myslec czy tam dziewczynka jest...c zy chlopiec i juz samam nie wiem co bym wolała bomysle tylko o tym by było zdrowe i miało 20 paluszków :)

Chyba zalezy od upodobań smakowych z przed ciąży...

Ja przed pierwszą ciążą uwielbiałam słodycze, dałabym się poćwiartować za kawałek czekolady :p, a w ciąży mnie odrzuciło kompletnie od słodkiego, do dzisiaj z resztą prawie nie jem słodyczy, tak mi się smaki pozmieniały. Ale tera coś zaczynam miewać ochotę na coś słodkiego.

A czy będzie chłopiec czy dziewczynka wszystko mi jedno, byleby było zdrowe i.. żywe.. Choć wyprawkę mam bardziej uszykowaną dla dziewczynki.

reklama
Hej
W czasie dwóch poprzednich ciąż bardzo mnie mdliło i byłam wrażliwa na zapachy.Mówiono będzie dziewczynka.Mam dwóch chłopaków.teraz właściwie nic mi nie jest.Moze będzie dziewczynka? Zobaczymy...
Mnie dziś głowa boli.:wściekła/y:

Do góry