reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Kania, Kociątka, Basieniak wrzuccie fotki brzucholków mi też coś chyba zaczyna wysadzać i cały czas się zastanawiam czy to po jedzeniu czy przez ciąże ;-)
Corazon ja dalej będę trzymała kciuki, współczuje czekania i przeżyć :(

reklama
Corazon nawet nie wyobrażam sobie jak musisz się stresować:( nie takie wiadomości miałaś przynieść! Oby jednak okazało się, że wszystko jest ok...

Hej Dziewczyny
Witam się w niedzielny poranek. Jakoś ostatnio nie mam weny na siedzenie w necie ale zaległości już nadrobiłam.
Chciałam się pożalić. Może pamiętacie jak mówiłam, że strasznie bolą mnie stawy i puchną stopy. Otóż okazało się, że mam rumień guzowaty ( reakcja alergiczna organizmu na infekcje np. sarkoidoza) Prześwietlenia płuc z racji ciąży nie mogą mi zrobić więc pełnej diagnozy nie mam. Żadnej innej infekcji brak (chyba ,że ukryta) ewentualnie jeszcze reakcja organizmu na ciąże i tu nic nie poradzimy. Nogi bolą coraz bardziej :( już chodzenie sprawia mi problemy. Maść sterydowa, którą dostałam nie pomaga. Zastanawiam się nad zwolnieniem. Samopoczucie do du.... Cieszy mnie tylko jedno, że nie jest w żadnym stopniu groźne dla dziecka.

Witam Was w niedzielny poranek.
Moja córa dziś łaskawa była, bo do 7 pospała, oczywiście koło 5 domagała się mleka więc mąż jej zrobił, około 6 się budziła z jękiem i płaczem ale zasnęła jeszcze. Dzięki temu jestem wyspana bo poszłam spać ok 21.30. Męża z córą wysłałam do teściów, bo ja uziemiona ruszyć się nie mogę do wtorku.
Kociatka
dziękuję, że pytasz teraz już dobrze, temp spadła już nie jestem taka słaba, chyba to była jakaś wirusówka no bo jak to inaczej wytłumaczyć. Cieszę się, że u Ciebie to łożysko przykleja się :-) U Nas pogoda nijaka, jakby powietrze stało, no i gdzieś słyszę w oddali burzę więc może jak spadnie jakiś deszcz to się oczyści wszystko.
Madziarra, Heledorka jak Wasze postępy w odstawianiu nikotyny?
Czarnana82 prześwietlenia robią z tego co wiem w ciąży tylko zakładają ołowianą kamizelkę by chronić płód. Współczuję Ci tych dolegliwości, jest szansa ze miną? Najważniejsze fakt, że dziecku nie zagraża.

Leczy się to bardzo łatwo antybiotykami jeżeli jest wynikiem infekcji U mnie nic się nie dzieje - infekcji brak. Jeśli jest wynikiem ciąży (jak to brzmi - alergia na ciążę) to minie samo ale po porodzie :(.
Ja też paliłam przed ciążą ok 1 paczki dziennie. Teraz ograniczam się na maxa jak tylko mogę. Myślę, że idzie mi nie źle. W większości nie palę w ogóle ale są dni kiedy pozwolę sobie na 1 papierosa. Nie kupuję fajek zamiast tego cały czas objadam się marchewkami.

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
Jestem Kinga mam 22 lata, jestem w 6 tygodniu ciąży, to moja druga ciąża, mam nadzieję, że mogę przyłączyć się do Waszych pogaduszek? bo umieram z nudów całymi dniami, tym bardziej, że mój mąż teraz na wyjeździe służbowym.

Do góry