reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

iwona, dodam jeszcze, że to nie było tak minimalnie powyżej normy tylko sporo, naprawdę sporo powyżej. Jutro idę do drugiego gin i się jeszcze jego podpytam ale wydaje mi się, że jest ok :)

reklama
hej dziewczyny ja po pracy zmasakrowana :wściekła/y:, niewiem ile jeszcze wytrzymam.
gratulacje dla dziewczyn, że wizyty przebiegły dobrze
królowa napewno jutro będzie ok. zobaczysz :tak:
co do nerek to ja już choruje 22 lata i urosep to jest tabletka ziołowa więc napewno nie zaszkodzi :-D , bardzo często nerki ujawniają się u kobiet w ciązy. Ja z Nikosiem jak byłam w ciąży to leżałam przez to na patologii, nie życzę nikomu
corazon zazroszczę ci takiej weny na kuchnie bo ja na nic nie mam ochoty, wszystko mi w buzi rośmie
spadam spać na szczęście jutro wolne!!!!!!!!!

Witajcie

życzę wam spokojnego oczekiwania na spotkanie z maluszkiem.

Jestem lutówka 2013 choć mogłabym być i marcówką 2013 bo termin mam 28 luty/1 marca zależy jak kto liczy, ale postanowiłam się zakotwiczyć na lutóweczkach, bo marcówek wtedy jeszcze nie było...:-D

Ania1973G witaj, u Nas też możesz się zadomowić.
Królowa Dramatu o której masz to usg?
Marysia nie katuj się tak w tej pracy, możesz wziąć kilka dni zwolnienia i potem znów wrócić.
Ciekawa jestem jak tam Anka26,7 na urlopie w Pl się z początku odzywała a teraz przepadła...
Corazon prowadzisz własny blog kulinarny?
Iwona85 masz rację nie ma co się przejmować pracą, choć doskonale rozumiem Twoje obawy przed reakcją. Sama nie dawno wróciła a tu taki suprise :-)
Asinka85 jak Twój synek się czuje?

Hej dziewczyny przepraszam że długo nie pisałam ale podczytywałam Was.
Dostałam jakiś plamień dziwnych, do lekarza wybieram się w poniedziałek. Wczoraj robiłam bete i progesteron. Beta ponad 13 tyś, co daje 5-6 tydzień a wydaje mi się że powinna być większa i się boje bardzo:-(
3 tygodnie temu badałam i było 240, czyli 3-4 tydzień, coś tu nie gra:-(progesteron w normie i tsh też w normie.
Bardzo się cieszę że udało Wam się zobaczyć kruszynki i bijące serduszka.

Jula27 jak masz plamienia to bym się wcześniej skontaktowała z lekarzem jak jest taka możliwość, a jak nie masz to idź do innego,

Kania dzwoniłam do mojego gina jak zobaczyłam plamienie, mówił że jak się nasili bądź będzie krew to żebym zaraz jechała do szpitala, a tak wizytę mam w poniedziałek, on tylko w poniedziałki przyjmuje. Plamienie ciężko nazwać plamieniem w sumie bo pojawia się nie codziennie a jak się pojawi to raz dziennie kropeczka, bardziej żółto-brudno różowa, kremowa coś takiego. Bardziej martwi mnie beta bo powinna być wyższa:-(

Dostałam jakiś plamień dziwnych, do lekarza wybieram się w poniedziałek. Wczoraj robiłam bete i progesteron. Beta ponad 13 tyś, co daje 5-6 tydzień a wydaje mi się że powinna być większa i się boje bardzo:-(
3 tygodnie temu badałam i było 240, czyli 3-4 tydzień, coś tu nie gra:-(progesteron w normie i tsh też w normie.
żeby beta była wiarygodna trzeba zrobić badanie i powtórzyć po 48h, tu nie wynik jest ważny tylko czy dobrze przyrasta ;)
Jak robiłaś wczoraj, to powtórz jeszcze jutro i porównaj wyniki.

aniulkas, nie czytaj takich rzeczy!!!

wrzuciłam arbuza do blendera (po wyciągnięciu pestek, ale nie wszystkie mi się udało co nie ma znaczenia bo reszta została zmielona) i dolałam trochę soku jabłkowego (choć arbuz jest b.soczysty to i sokiem rozrzedzać nie trzeba). Dzisiaj do tego chyba dorzucę mrożone truskawki...albo jagody.

do takiego soku jak się wrzuci banana (albo dwa) to robi się on gęsty i można użyć jako polewy do lodów :)))) mniaaaaam!!! Moja ulubiona polewa do lodów: truskawki (świeże albo mrożone) albo maliny, sok z jabłka i banan.

Królowa zrobiłam sobie wczoraj ten twój koktajl :) jakies 0,5 ... wypiłam pół szklanki..pycha..mąż wrócił z pracy i pomógł mi dokońćzyć :D tak mu zasmakowało...
a pozniej pojechali do supermarketu na zakupy remontowe...a przy okazji zakupił 4 kg arbuza :D
zmroziłam go troche i truskawki mrożone...
zrobiłam wieczorem to i rodzice wypili i siostrzeniec... w sam raz na orzeźwienie w czasie remontu :D super smak...każdy miał zadowoloną minkę

Jula ja na twoim moiejscu pojechała bym na izbęprzyjęć u mnie w szpitalu czynna o każdej porze... do 15 godz przychodnia...a pozniej izba... jak dzowniłam do przychodni powiedziala ze nie ma mozliwosci mnie zapisac na wczesniej ale jak cos dolega i bolu brzuch to kazała szybko przyjechac na izbę...

reklama
Kania staram się...dopiero w sumie zaczęłam ale jak widać mało jest wpisów bo leniem jestem:)))
Ale może teraz jak mam więcej czasu będę regularnie coś wklejać:))

Dzień dobry, my dopiero wstajemy...znaczy się ja bo maleńka jeszcze śpi, leniuszek:)

Do góry