reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Żabka gratuluję, b. się cieszę z udanej wizyty.
Królowa Dramatu trzymam mocno kciuki za dzisiejsze usg.
Truskafffka, Joannah witajcie.
Madziara gratuluję, pierwszy dzień za Tobą, z każdym dniem będzie lepiej :-)
Aniulkas no to się wczoraj napracowałaś :-) dziś odpoczywaj dla równowagi.
A co do witamin mnie dr kazał sobie brać, ale od 12 tygodnia chyba to zrobię, teraz jem kwas foliowy i inne leki więc po co maluszka obciążać ;-)
Zakupiłam już vita-miner z DHA.

Ostatnia edycja:
reklama
gosiulek hehe wstyd się przyznać, ale nie wiem ile ma pęcherzyk:sorry2: w papierach pewnie jest wpisane...
to było szybkie usg, bo właśnie wymieniali sprzęt i byłam ostatnią pacjentką ..wiem tylko że jest dobrze hehe i za dwa tygodnie jestem umówiona na konkretną wizytę -z biciem serducha mam nadzieję :)

Aniulka Ewelinka ja do tej pory też tylko na foliku jechałam, ale mam na karteczce spisane specyfiki do kupienia-witaminki i magnez

Zastanawiam sie czy wymioty w ciazy to normalka..bo czytałam gdzies "Warto jednak podkreślić, że u kobiet z wymiotami podczas ciąży występuje teoretycznie mniejsze ryzyko poronienia, obumarcia płodu, porodu przedwczesnego czy wewnątrzmacicznego ograniczenia wzrastania płodu"

ja nie wymiotuje i troche sie zdenerwowałam, mdli mnie tylko... i co dziwne jak dawno niebrałam proszków na ból głowy tak teraz ból głowy prawie co dzien mam...ale jest jeszcze do wytrzymania i nie biore apap...

hej :)
ja dzisiaj ledwo zyje. nic mi sie nie chce i mam taka ciezka glowe jak bym dostala czyms i w dodatku troche zaczyna pobolewac :( nawet nie chcialo mi sie isc po buleczki a piekarnia 2 kroki ode mnie.
jesli chodzi o wit. to ja biore tylko kwas foliowy (juz przed ciaza bralam) i lekarka tez kazala brac tylko to narazie. tyle ze ja biore wieczorem przed spaniem dlatego ze jak przed ciaza bralam w ciagu dnia to zle sie czulam i bylo mi niedobrze. Nie wiem jak by to bylo teraz ale narazie wole nie sprawdzac bo dopiero co mi sie polepszylo z mdlosciami i nie chcialabym wracac do tych przezyc w lazience.

Mnie od 3 dni boli tak głowa, że bez apapu nie dałabym rady funkcjonować ale podejrzewam że to wynik gorączki, osłabienia.

Hej!!
Długo mnie tu nie było, ale zawsze coś... Teraz mi się Tymek pochorował, w sumie przeziębienie, ale jest tak absorbujący... Wczoraj na wieczór puściła Mu się krew z nosa i nie chcę więcej widzieć takiego czegoś... Cała twarz we krwi :-:)-(
Co do mdłości, to u mnie bez zmian, nie odpuszczają mi. Nie raz zdarzy mi się zwymiotować, najczęściej po obiedzie.
Jem tyle co kot napłakał, najczęściej same warzywa i owoce, bo nic innego nie mogę przełknąć. Nie pamiętam kiedy ostatnio na obiad jadłam mięso.
A co do witamin, to na razie nie biorę. Mam tylko kwas foliowy i luteinę, w zamian za Duphaston, po którym czułam się tragicznie...

Corazon - ja mam luteinę dopochwowo. Może dlatego;) Dawkę mam 2x2, 4 tabletek na raz nie mogę wziąć, bo z tego co biorę to i tak dużo "wypływa". Nie chciałam podjęzykowej, to to smakuje jak zaprawa cementowa, a mi jest teraz ciężko cokolwiek przełknąć, co nie ma smaku tego, na co akurat w tym momencie mam ochotę;)

Mam dokładnie tak samo, tylko mniejszą ilość luteiny.

aniulkas pierwsze słyszę o czymś takim... Z doświadczenia wiem, że raczej te wymiotujące dziewczyny w ciąży to mniejszość a nie większość...
asinka współczuję choroby maluszka... nic przyjemnego... a tego widoku krwi to nie potrafię sobie wyobrazić...
joannah no właśnie widziałam Cię gdzieś na początku wątku a potem zniknęłaś;) dobrze pamiętam, że pisałąś też na lipcówkach 2011, prawda?? Fajnie:) Już cztery lipcówki są tutaj:)

ja z młodym miałam tylko nudności, obyło się bez wymiotów...zobaczymy jak teraz będzie, nie wiem, może zapomniałam jak to było z Matikiem, ale teraz mam wrażenie że mała Ryba mnie bardziej męczy, objawy jakoś wcześnie dopadły

w dzień często cierpię na chorobę morską, piersi ciążą...

Asinka ujć biedny Tymek, oby akcja z krwią się nie powtarzała

reklama
Byłam po zakupy i w aptece. Kupiłam lutkęx2 (podjęzykowa i dopochwowa) i witaminy Falvit Mama, zapłaciłam kolejne 80zł...

Do góry