reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Hej kobitki , witam po weekendzie:)
U nas weekend zimny, ale dziś pogoda się robi , więc pewnie posapcerujemy:) Weekend rodzinny , mała dopieszczona :p wszystko byłoby pięknie gdyby nie nocka....znowu 3 godziny aktywności zamiast spania :( choć ostatnie nocki były już prawie wzorowe, ale jak widać nie ma co się cieszyć za wcześnie:)
Anka trzymam kciuki mocno.....a do jakiego lekarza idziecie?

reklama
Truskaffka u nas też 8 zęboli :)
Zabka wszystkiego dobrego z okazji 10 miesiąca życia dla synka :) I wszystko będzie dobrze trzymam kciuki
Anka trzymam kciuki :)
Kiniusia ćwicznie na tej rehabilitacji i życzę żeby ten płyn się unormował i wszystko wróciło do normy... Wierze w to bardzo mocno :)

Czy Wasze dzieci się też tak biją??? Moi nieprzeciętnie... Ignacy jak tylko Antek jest w pobliżu i ma jakąś zabawkę to idzie do niego jedną ręką się go trzyma a druga go okłada a jak Antek mu oddaje to zaczyna gryźć... Non stop afera. I do tego krzyczy jeden na drugiego w tym jeden w niezrozumiałym języku.
Co do słówek to u nas pojawiło się: "jee" - jest i "nima" - niema. Tata ciagle brak. Ale za to na Antka zaczął od dwóch tygodni mówić A-B. I jak ja wołam: "Antek" to Ignacy woła: "AAAA-BBBBee". Pokazujemy jeszcze jaki jestem duży. I jak mu się powie coś to wie o co chodzi typu. "gdzie jest smoczek" - przynosi smoka, "gdzie jest krówka" - pokazuje w ksiązeczce itd...

Melduję się po weekendzie bardzo ciężkim generalnie nocki takie, że chodzę na rzęsach :-(
Nie zastanawiam się co jest grane bo nie mam już na to sił, weekend przespaliśmy we czwórkę w jednym łóżku.
Poza tym byliśmy w sobotę na I urodzinach córci mojej przyjaciółki, dziewczyny super się odnalazły w nieznanym środowisku więc było fajnie :-)
Trzymam bardzo mocno kciuki za Łucję i Ethana.
Ewciulek jakaś zmowa między Naszymi dziewczynami, bo znów nocą grandzą.
Deizzi moje się nie "leją" ale Oliwia namiętnie zabiera Gabuli zabawki a Gabula w ryk albo się złości.

Deizzi moja póki co jest jedna , więc narazie sie nie ma z kim bić:p , ale jeśli się jej czegoś zabrania to płacz i krzyk...uparta jest jak pieron , ale mój mąż na szczęście bardziej .......
Kania a były ostatnio u Was jakieś lepsze nocki, czy cały czas kiepskie od x czasu?

Kania wspólczuje i łącze się w bólu , ja póki co z jednym pieronkiem nieśpiącym się zmagam, a Ty z dwoma:( u mnie to wiadomo jak zeby , katar , czy gorączka -nie powiem słowa ,że dziecko się przebudzi , bo to zrozumiałe, ale jak jest najedzone, przewinięte i ma zapewnione jak najlepsze warunki do snu , to się wkurzam, wiem ,że moja Niczka ma mnóstwo energii, co pokazuje w dzień, ale w nocy to męczy:)

witam:)
deizzy Artur to mnie czasem uderzy a jak mu mowie ze nie wolno to mi robi papa i sie smieje:baffled:
kania ty to masz jazdy z tymi chorobami,wspolczuje bardzo :(
anka kciuki za synka:) ja jade Arturowi krew pobierac w tym tygodniu.
my tez na spacer wyjdziemy jak sie mlody wyspi:) rany juz 10 miesiecy ma :) ale czas szybko zasuwa...

hejka :)

hejka

u nas leci dzieciaki szaleją ze sobą i za sobą. Ostatnio ulubioną zabawą Melki jest zakładanie sobie lulki-pieluszki tetrowej- na głowę i raczki pt"nie wiem gdzie idę ale super zabawa jest":-p a młody jej wtedy często coś śpiewa i młoda leci za nim :-D

poza tym puszcza się ta moja córka coraz częściej:-D i dumna jest z siebie :-D
dość ładnie już stoi bez trzymanki :-) ale z pchaczem chodzić nie chce :p co przy nim stanie, ruszy, to zaraz siada i zaczyna się kółkami bawić, wariatuńcio mój :p

Matikowi rusza się kolejny ząb, co mu coś nowego wyrośnie, to następne leci :-D

Deizzi moi się nie leją. Za to zauważyłam że z Melki się robi zazdrośnica i jak Mati się do mnie tuli, to żmijka w ekspresowym tempie jest przy mnie i się wciska żeby ją tulić:rofl2:
ładnie Ignaś pokazuje :) Melka pokazuje na twarzy nosek oczka buzię uszy. Książeczki strasznie ciężko się z nią ogląda, bo zaraz zabiera i ogryza...:baffled: jedynie jak smoka dam do buzi to idzie z nią coś obejrzeć:rofl2:

Ewciulek Kania ehh te nocki, u nas w kratkę, śmieję się że czasem jest lepiej żebym mogła choć trochę siły zregenerować, a potem zaś hulaj dusza pobudek milion pięćset :evil::growl::ninja2:
Anka Kciuki od samego rana zaciskam na maksa, daj znać!!! i buziaka słodkiego dla słodziaka przesyłam na te 10 miesiączków...normalnie zaczyna się odliczanie do roczków naszych maluchów..SZOK
Żabka jak mały cię pacnie, to bierz mu rączkę i pokazuj jak się cacy robi :)
moja też często się śmieje jak jej czegoś zabraniam, łośki małe:-p i dla Arturka Kochanego Muuuuułłłłłaaaaaa :* 10 miesięcy za wami!! :-):-)

reklama
a to normalne :p dzieci tak mają, nie robią tego ze złości, raczej z radochy, moja mała (i starszy też tak miał) też plaskacze sprzedaje, ale uparcie zamieniamy je na cacy cacy ;) do skutku ;)

Do góry