reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

Nimitii ja tak miałam z Ignasiem miał być okres test negatywny dopiero po dwóch godzinach była delikatna kreseczka ale niby już nie waży był po trzech dniach dopiero wyszła kreseczka. Najlepiej BETA.

A! Apropos okresu ten ktorego nie dostałam - testy wychodziły negatywne - przyszedł rowno po 68 dniach :) czyli moje dwa cykle bo ja mam co 34 dni.

reklama
ja własnie nie chce się nastawiać. Zanim zaszłam w ciążę z Alexandrem leczyłam się hormonalnie i bywało tak że nie miałam okresu nawet 2,5m. Pobolewa mnie to podbrzusze jak na okres więc co idę do toalety spodziewam się że zobaczę że jednak jest. Po porodzie miałam ładne równe 29 dni. Kupiłam test i teraz ( jak to ja) gryzę paznokcie bo chcę zrobić dzisiaj ale myślę żeby poczekać do jutra rana.

ta kreska wyszła mi tak słaba, tak nikła że albo ja się dopatruje czegoś czego nie ma i jest to tak zwana autosugestia, albo mam sokoli wzrok i "przenikam" przez nieprzeniknione :D pitole. Chyba zrobię bete! to jest najpewniejsze!

Nimitii trzymam mocno kciuki. Ja gdy robilam test ta druga kreska byla ledwo widoczna. cien cienia widoczny tylko pod odpowiednim katem. Tez myslalam, ze to autosugestia (tez sie leczylam) a tu niespodzianka, ktora dzisiaj konczy pol roku. Powodzenia. Daj koniecznie znac!

Melduję się po weekendzie, Oliwia poszła dziś do przedszkola, Gabi zaharatana, zapalenie spojówek, katar, kaszel więc w nocy śpi kiepsko...
Rozłąkę z cycem średnio znosi, ale mam nadzieję że z czasem lepiej będzie.
Jutro mam wizytę u chirurga kontrolną po zabiegu a czuję się średnio, jadę na przeciwbólowych lekach chociaż i tak z tych silnych zeszłam, bo żołądek by tego nie wytrzymał.
Mąż się spisał przez te dni, co mnie nie było, dużo pomaga więc jestem z Niego dumna
biggrin.gif
Zwłaszcza, że Gabi się przekonała do tego, że tata też potrafi nakarmić i położyć spać
biggrin.gif

Zdrówka życzę Wszystkim Chorym Maluchom i Rodzicom
biggrin.gif

Poczytam w wolnej chwili, a mam nadzieję że taką dziś znajdę...
Buziaki póki co i miłego

czesc dziewczyny

Wesele udane siedzialam tam do 20:15 a potem do domciu bo wiem ze Ethan jak sie wyspi to potem bede go bawila:-D
Wrocilismy do domciu to Ethan jeszcze wypil mleko i zasnal
Laura zadowolona
Maz wczoraj rano pojechal do Pl a dzis juz wraca
U nas trwa festyn wiec wczoraj bylismy na karuzelach i dzis zamierzam znow sie wybrac przy okazji zjemy cos i nie musze przygotowywac obiadku:tak:

Nimitii trzymym kciuki, oby bylo po Twojej mysli. Ja przy ciazy z Ethanem zrobilam test 2 dni przed @ i wyszedl pozytywny. Z Laura bylo inaczej bo zorbilam dopiero po 5 dniach
Kania trzymym kciui za wizyte i wspolczuje bolu, a tabletki potrafia zniszczyc zoladek. Bierzesz cos oslonowego?
Ewciulek jak rocznica?
Agula to nich maz zlozy ponownie papiery;-)
Deizzi wazne ze nic sie nie stalo a wypadki chodza po ludziach wiec nie ma sie co obwiniac . I zadzam sie ze kazde dziecko jest inne bo u nas Ethan jest ten delikatniejszy, taki strachliwy ze szok, nie lubi jak jest glosno bo zaraz placze. Glosno mam na mysli krzyki, bicie bembnow... Spi przy tv wiec normalnie mu odglosy nie przeszkadzaja ale wyzsze decybele juz tak. Laurze by bomba wybuchla i ja to nie ruszalo:-D

Anka biorę synbiotyk, a co do wrażliwości, delikatności, to moje Obie Panienki takie, byle krzyk, huk usta w podkówkę i ryk... Fajnie, że wesele się udało :-)
Nimitii u mnie też była ledwie widoczna na pierwszym teście, na drugim się nie pojawiła a 9 m-cy później się urodziła Gabrysia.
Deizzi na szczęście nic poważnego się nie stało, mnie Gabrysia już dwa razy zaliczyła upadek z łóżka :-( Też sobie wyrzucałam że więcej jej nie położę na łóżku a wystarczy sekunda nieuwagi i już jej nie ma, taka ruchliwa się zrobiła.
Ewciulek Najlepszego z okazji rocznicy.
Zuzkon najważniejsze że jesteś pod opieką specjalisty.
Agula niech mąż złoży ponownie dokumenty na to stanowisko, a co mu szkodzi?

Ostatnia edycja:
hejka.
aniu fajnie ze weselicjo udane:)
kaniu zdrowka dla ciebie :*
mimiti trzymam kciuki za starania:) tez mi sie kolejne marzy ale na razie sie wstrzymamy, moze jak Arturek skonczy rok to sie pomysli nad rodzenstwem dla niego:)
no a u nas bez zmian. walka na noze dalej trwa, bbcia w szpitalu z sepsy wyszla. twarda sztuka z niej :) Syn moj coraz mniej w dzien spi. dzis do od 7 do 13.30 spal tylko 20 min. teraz zasnal ale nie wiem na jak dlugo. licze na dluzsza drzemke.pogoda do kitu ze az nic mi sie niechce:/

hej dziewczyny jutro zaczynam uczelnie. jestem podziebiona..z domu nie wychodze ale na top gearze na stadionie narodowym obecnosc obowiazkowa..wiecie co nie mam odwagi zadzwoni i pojsc na ta terapie.. wiem ze powinnam ale sie boje...Kuba dalej cały zssypany wiec dalej bez sloiczkow..musiałam łozeczko obnizyc ale dlatego ze kuba kiwa sie na czwroakach i lapal sie barierki..i nie chciałam aby wypadl.

nimitii trzymam kciuki za wasze starania:)napisz jak bedziesz miala wynik bety.
zabka to super ze z babcia juz lepie.

reklama
Ethan spi ponad godzinke umylam okna, odbrobilam z Laura lekcje i czekamy by wyjsc z domu :))
Zalece jeszcze do pralni i zobaczyny co dalej:-D
Laura tylko czeka kiedy sie brat przebudzi:-D
Zuzkon no to pwodzenia na uczelni.Wy nadal macie wysypke? to moim zdaniem za dlugo:szok:Mi Ethana wysypalo po herbacie z czerwonych owocow ale to mu zeszlo po 5 dniach. Moze to nie wina sloiczkow? Warto by to sprawdzic
Zabka wiedzialam ze babcia da rade. Super! strasznie sie ciesze.Mocna kobieta!!!

Do góry