reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

EVE miejmy nadzieje że Aduni szybko przejdzie :tak: jak Alanek miał katar i pokaszliwał to pediatra przepisała nam syrop Pyrosal i kropelki Navisin Soft można kupić bez recepty a są dobre , syrop dawalam 1/3 małej łyżki do herbaty 2razy dziennie i pomogło :tak:
Irma zdrówka dla córci i oby Wojtus sie nie rozchorował :sorry:
Ewelcia widze że bedzie miły wieczór we dwoje ;-) a ja czekam na męża żeby pare słów zamienić i napewno zaraz padne spać bo rano do pracy i muszę wstać o 4.30 :szok:

reklama
EVE81 mam nadzieję, że szybko przepędzicie choróbsko od Ady.
irmaa dużo zdrówka dla Izuni.
Ja podobnie jak kilka z Was cały czas ostatnio ruszam buzią. To zatrważające...:szok::wściekła/y:Jeszcze nie doszłam do wagi sprzed ciąży, a już się objadam jakbym znowu miała zostać mamą :szok::szok::szok:
Chociaż nie mam zgagi jak M*R* ;-):-D, więc nie testuję ;-)

witajcie dziewczynki - nastał upragniony wrzesień i wracam na bb
duży poszedł do przedszkola i mogę wreszcie coś robić - zaczęłam od większych porządków, bo przy 2 dzieci i szpitalnych walkach trochę się nazbierało.
z Mikim nadal nieciekawie z nocnym siusianiem - w październiku mamy rezonans magnetyczny może coś się wyjaśni
Mały chyba słabo przybiera - waży ok 6,500 kg:zawstydzona/y:
ogólnie ostatnio jest wielkim rozbójnikiem - ucieka mi z łóżka pełzając i kulając się... śpi strasznie - co 1,5 h karmienie - a właściwie poniuplanie chwilę piersiaka - więc już 2 dzień staram się go odstawić i przejść na butlę. Młody się mną po p;rostu bawi pije max 5 minut ale bardzo często i jest to już wkurzające...
Obiadek i deserek w ciągu dnia podje troszkę - tak 1/3 słoiczka małego
Zębów u nas brak
Ze względu na niewyjaśnioną sytuację z synalkiem - jego nocnym brakiem siusiania i bólem jednak zdecydowałam się na urlop wychowawczy - mam nadzieję że wreszcie coś lekarze ustalą i na wiosnę wrócę do pracy
chciałam iść na podyplomówkę od października, ale te wszystkie komplikacje mnie wypompowały i pójdę od stycznia:tak:
Niestety nie nadrabiam niczego - ale teraz już wracam...
Niestety waga stanęła....:wściekła/y: - jem za dwóch i podjadam słodycze więc co się dziwić... ale jak tylko odstawię młodego od piersi to dieta na maksa...:szok:

No wiecie co przy piątku tak się rozpisać:-D:-D:-D
kaczuszka2 super że juz do nas wracasz na stałe:-)
Jak Martin by mi tak cycka molestowała w nocy to też bym sobie odpuściła bo ile można,ciekawe co małemu jest oby do rezonansu może coś się wyjaśni
M*R* chyba że wiatropylna jesteś:-D
avanti85 4/30 o mój boszzze :szok::-)
EVE81 biedna Adunia,ale niestety to są realia żłobków,przedszkoli,szkół skupisko dzieci nie wszystkie zdrowe musisz się na to nastawić,mój syn kiedys na 21 dni mozliwych w przedszkolu był 3 masakra ciągle mi chorował i wiecio co zawsze mi mówili ze musi swoje wychorować a on ma prawie 9 lat i choruje do dziś jakis wyjądkowy egzemplarz mi się trafił czy jak:szok:ZDRÓWKA DLA ADUSI
ewelcia86 ale ci się miły wieczorek zapowiada:rofl2:superrrr
irmaa zdrówka dla córci i oby Wojtuś nic nie podłapał
No i ja się obrzeram jak prosie no a słodyczki to chodz.a za mną non stop w ciązy nie jestem:-)bo mam @ zreszta juz chyba końcówkę jak się cieszę odzwyczaiłam sie od niej a ona odemnie nie,to świnia:crazy:
MM no cóż pytasz jak mi tu a więc:ogólnie jest dobrze,mały w szkole radzi sobie jakoś a to mnie najbardziej przerażało,mała zalimatyzowała się więc tez ok,est tu trochę polaków ale jakos nie moge się z nimi spotkać(zapoznać)okolica przepiękna,mała wioska ale urocza.Tylko ta pogoda:szok::-(jak wyjeżdżałam z Pl było 29 stopni w Oslo jak wyszłam z lotniska było 20 a jak dojechałam na moja wieś było tylko 12 stopni i oczywiście deszcz.Ale jesteśmy wszyscy razem a to najważniejsze i tak wspólnie zyjemy sobie w tym jak ja to mówię :-D:-D:-DWODNYM ŚWIECIE:rofl2:

hej... i ja się melduję. nie było mnie kilka dni a tu widzę zmiany zmiany zmiany... i nie tylko tu ale też na wz! nie nadraiam nie mam szans - ale widzę, że Truda i MM znów są z nami:-D Moje maleństwo - na Ciebie to już się nie mogłysmy doczekać:tak: I Ada w żłobku - szkoda, że zaczęła chorować. A Ola się odzywała?? Ciekawe jak tam jej nowy domek...
A mnie nie było bo taka zalatana byłam. Ból szyi mi nie przeszedł - jest coraz gorzej. od kilku dni mam tez jakieś zatrucie pokarmowe. Ledwo się ruszam. nawet nie miałam siły was czytać....:zawstydzona/y: Ale może już będzie lepiej. - i znów schudłam dwa kilo... Słabnę strasznie:zawstydzona/y:

Witam wczesnym rankiem:-)
Mała wstała skoro świt bo po 6 m się śmieje że ona za budzik robi tak śpiewa w łóżeczku i ze tatusia do pracy odprowadza(do przedpokoju) tylko mi nie do śmiechu bo ja to bym chętnie pospała ale mam nadzieje że młoda pójdzie spać po 8 a ja razem z nią .M będzie dopiero o 12 z pracy,syn ma wolne dzisiaj chata posprzątana to co ja będę tak bezczynnie siedzieć lepiej pójdę lulu:-)
Justyna337 no własnie cos cię nie było zawsze wieczorkiem towarzystwa mi dotrzymywałaś,zdrówka ci życzę kochana:tak:
No właśnie ciekawe jak tam ola po przeprowadzce na pewno roboty ma full

dziś wielki dzień - 3 podejście do odstawiania od piersi - mam nadzieję że mąż pomoże
nocka straszna - mały jadł ok 8 razy
o 6 pobudka na siusianie (całą noc nie robił więc rano znów z bólami) no i jak już zrobił to przesiusiał ubranko....
tak się namęczył że o 6:30 znów spał i tak do 8:30 - ale z 2 pobudkami na karmienie. WLaściwie to on się na to jedzenie nie budzi - ma zamknięte ocz i kula się wierci, woła, tak że po przystawieniu do piersi popije chwilkę i zasypia z piersią.... a smokiem pluje:no::wściekła/y:

Moje maleństwo - na Ciebie to już się nie mogłysmy doczekać:tak:

Milo to slyszec:zawstydzona/y::-)

Kaczuszka biedny ten Twoj synus:-(

A ja zaraz biore sie za ogorkowa:-p pozniej przychodzi do mnie kolezanka z synkiem wiec nie bedzie czasu robic obiadu mieszkanko wczoraj posprzatalam wiec luz:tak: Amelia wstala dzis o 8 pobawila sie zjadla i zasnela 20 min temu;-)

Martyna śpi juz od 2 godzin miałam z nią pospać ale po kawie mi się odechciało:-)
MM czekałam żeby cię spytać gdzie ty w No kupujesz ciuszki???Tyle fajnych ciuszków ma Amelka chyba tu wydajesz na ni fortunę no jak popatrzyłam na ceny:szok::szok::szok:to normalne szok za 2 pary rajstop 199kr a nie wspomnę o reszcie

reklama
ja tylko na chwilkę :)
zaraz lece do fryzjera. dziś mamy wesele mojego brata ciotecznego.
tesciowa przyjeżdża zająć się Jaśkiem, muszę jeszcze po tym fryzjerze dom troche ogarnąć... miłego dzionka!

Do góry