reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Agusia, bedę musiała mu pomarudzić, bo potem to On przecież idzie na urlop aż do 13 marca, a ja na 10 mam termin (wg ostatnich jego wyliczeń)

reklama
Ja od początku ciąży chodzę do jednego lekarza (u żadnego innego nie byłam) i termin mam cały czas taki sam.
Miroslava no pomarudz mu :-) a jakie badania robił Ci ostatnio?

obejzał nogi i posłuchał serduszka, zapytał się jak się czuję i powiedział, że wyniki krwi i moczu mam super i to była cała wizyta u niego, u połoznej dłużej siedziałam:szok:

Trzymam kciuki abyś za tydzień wywalczyła sobie usg ;-) mi też obejrzał nogi, spytał jak się czuję, posłuchał serduszka tylko że dodatkowo zrobił usg, co prawda takie króciutkie żeby tylko zobaczyć ile waży, ale i to ważne ;-)

Dziewczyny o 20 tej odebrałam wyniki krwi i moczu, krwi ponoć mam dobre, moczu niby też ale, powiedzcie mi w moczu mam leukocyty 2-4 wpw., to ponoć w normie bo norma to 1-4wpw. Ale co one mogą oznaczać?, a i wykryto liczne bakterie.:-(
W poniedziałęk idę do ginka, ale trochę się zaczęłam martwić.:-(

Hej hej
Wpadlam na chwilke :-)
Ewelcia nozki tzn opuchlizna po cesarce schodzi tak po tygodniu do dwoch wiec nie przejmuj sie ,ja mialam nogi jak balony w klapkach szpitalnych do domu przyjechalam ..pamietam jak dzis:-D.
Ja tez mam opieke zagramaniczna ale nie narzekam ,usg sami robia ,nie mam zadnych "ale".Badnie ginekologiczne szyjki macicy mialam w 24 tygodniu w szpitalu,i ponownie bede miala 5 marca.To wszystko zalezy od szpitala u mnie.Natomiast wiem ze Anglia,Szwecja ,Irlandia i Norwegia ma ten sam system konsultancki ,ciaze prowadzi polozna,a jesli sa problemy to konsultant.Ja mialam troszke problemow na poczatku oraz problemowa poprzednia ciaze wiec od razu przydzielili mi konsultanta oraz polozna.Opieke mam super ,choc duzo sie slyszy o tym ze w Angli dziewczyny maja opieke do kitu.Moj szpital dostal nagrode za "najlepsza porodowke" w calej poludniowej Angli wiec juz lepiej trafic nie moglam:-)a moja polozna jest polozna roku 2008-koleznak twierdzi ze sie w czepku urodzilam..ale to sie okaze po porodzie-sama bede miala opinie na temat ich opieki.Poprzednio rodzilam w innym szpitalu a dzis sie dowiedzialam ze tam juz cesarek nie robia,a kolezanka wlasnie tam chciala rodzic.
Dzis tez dowiedzialam sie ze moja swiadkowa jest w ciazy z drugim bobaskiem:-),tak wiec ja ,moja siostra oraz swiadkowa od slubu koscielnego bedziemy mialy dzidzie z jednego rocznika:-)-plodny ten rok .

M*R* zgodzę się z Tobą że ten rok jest płodny. hi hi ja, moja ciocia, druga ciocia ;-) oraz koleżanka rodzimy w 2009 roku :-D jedna ciocia już urodziła 4 tyg temu, koleżanka tydzień temu, druga ciocia ma cc za tydzień, i zostanę tylko ja he he :-p

reklama
ja ostatnie usg miałam 6 tygodni temu, kolejna wizyta jak dotrwam to 11.03
zostało mi już tylko 4 tc... a właściwie za 2tc to już dzidziulek nie wcześniaczek... jej jak ten czas leci
dzisiaj miałam w nocy takie skurcze łydek, że aż strach:szok::szok:
musiałam iść do toalety i dostałam skurcz w obydwie nogi i nie mogłam się ruszyć - czy wam też się ostatnio skurcze łydek nasilają - ja biorę 3 asparginy dziennie i nic nie skutkuje:baffled:

Do góry