reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Dzień dobry :)
Ja byłam na wizycie dwa tygodnie temu, wczoraj na USG i KTG .. maluszek rośnie zdrowo i waży już ponad 3 kg :) duży chłopaczek... nastepna wizyta w czwartek:) teraz będę tak chodzić co tydzień... mój lekarz powiedział że za tydzień szykujemy się już do porodu :)
współczuję bólu ząbka!! mnie też boli :) wczoraj miałam założony opatrunek a mam isć znowu 6 marca a boli okropnie..spałam z mrożonką na policzku :(
obiecałam sobie że zabiorę się dzisiaj za skręcanie łóżeczka, może mi się uda :)
pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

skurcze łydek to koszmar :( też mam :( na początku łykałam diosminex na krążenie i było ok a teraz już nic nie pomaga :( jeszcze 3 tygodnie i same przejdą :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam was z rana no prawie rana:) w sumie nie spie juz od 8 ale łaze po tym domu jak cień, mama w pracy moj tez juz pojechał i tak sobie siedze... net znowu szwankuje ręce mi opadły juz dawno, ale tym razem juz czekac nie bede :( mam dosyć denerwowania sie. Ale miałam dziwny sen:(. Śniło mi się ze dzidzia w brzuszku b mi się wierci i skacze ze cos się jej dzieje obudziałam się przerazona i dlugo zasnąc nie mogłam.Nie wiem moze kopala mnie w tej chwili i sen tak jakos przy okazji przejaskrawiony mi się przyśnił :(. Wystraszyłam się tylko.Pora się ubrac teraz.

Hej, witam!!!
Ja dziś stosunkowo szybko wstałam, w nocy trochę się męczyłam ze snem, a teraz same się oczka zamykają. Ale spróbuje przetrzymać, może w nocy lepiej zasnę. Mój mąż pojechał na zakupy po wałki do malowania, puc i inne rzeczy. Dziś zaczyna przygottowywać pokój dzidziusia. Trochę to potrwa, bo roboty dużo, a czas właściwie tylko w weekendy, ale on chce to profesjonalnie zrobić.;-) Do narodzin mam jeszcze miesiąc (no chyba, że cesara zostanie, bo dzidziuś się nie odwróci-to wtedy 2 tygodnie), więc powinien zdążyć:-)
Ja mam wizytę co dwa tygodnie i na każdej KTG i USG (ale krócutkie, lekarz sprawdza tylko położenie dzidzi. Jak narazie caly czas główką do góry). 2.03 ostatecznie sprawdzi położenie i jak się nic nie zmieni to cc.

modroklejka -życzę miłych chwil z gośćmi
Agusia i M*R* macie racje, że ten rok płodny. Ja z wyżu demograficznego pochodzę i dzidzia będzie też:-)

Ja się dzisiaj czuję tak jakoś do niczego :baffled: hm tak bez sensu :-p. Wstałam o 8 i nawet nie wiem co od tej pory robiłam hmm. Już mnie denerwuje ten stan błogosławiony :-D chcę mieć swoją starą wagę, mieć co ubrać, nie mieć opuchniętych nóg itd. :crazy: wszystko mnie dzisiaj jakoś denerwuje... .

Witam:-)
Ja już po sniadanku,chatka wysprzątana już wczoraj, zostało mi tylko zrobienie obiadku więc cały dzień lenistwa ale co tam należy mi się po ciężkim tygodniu:tak:
W moim otoczeniu wychodzi na to że też przybędzie troszkę dzieciaczków,fajnie będzie się spotkać na ławeczce w parku :-)
M*R* z opini znajomych wiem że w uk tez kiepska opieka medyczna więc może faktycznie ty w czepku urodzona i bardzo dobrze ;-)
modroklejka miłego weekendu:tak:
kaczuszka2 ja ci powiem że już sama nie wiem jak to liczyć i kiedy dzidzia już nie będzie wczesniakiem każdy mówi inaczej
emil_e30 3kg to kawał chłopa :-)
Nika81 mi ostatnio też bardzo często sni się moja kruszynka prawie codziennie :happy:
Caro81 miłego remonciku i mało sprzątania życzę,ja tez mam teraz wizyty co tydzień

:-)Hej

Fajnie z etak cieplo nas witacie na forum

Kurde mala chyba sie cos przestawila bo nie chce spac w lozeczku tylko z nami jaka masakra hahaha walczymy rowno ale ona swoje ciagle cycki sporadycznie butla i do wyrka naszego a najlepiej jak sa roczki:-D
Kupa jesc spac i tak ciagle
dzis w nocy juz dala troszke nam popalic chyba cos tam sie jej w brzuszku dzialo bo jak pozniej sie wykupkala to byl spokoj a tak to poplakiwala
Jestem lekko niewyspana
Cala w mleku czuje sie jak krowka
kurde nich juz te pierwsze tygodnie mina a malutka nich juz rosnie zdrowo
Niedlugo szczepienia usg bioderek powoli sie zacznie weradowanie ale to musi byc ladniejsza pogoda i spacerek pierwszy

A ja wstałam świeżutka i wypoczęta po dobrze przespanej nocy (2x kibelek) i przede wszystkim bez bólu zęba:-D

Zdążyłam już zrobić pranie, posprzątać, ugotować obiad, obejrzeć jeden z odcinków House'a (mój ulubiony serial) a teraz czytam, co u Was. Dziś po południu wybieram się do mojej szwagierki - ma być u niej pokaz naczyń i akcesoriów Tupperware - nie znam tej firmy w ogóle, kucharka ze mnie żadna, ale ma być parę znajomych dziewczyn, jakieś ciasteczko, kawka, ploteczki - więc fajnie.

U mnie mnóstwo śniegu i słońce - i nawet ja, która nie cierpię zimy, uśmiecham się, bo w całym domu jasno:-)

Mój mąż dzisiaj stwierdził, że jak się do poniedziałki nie spakuję to on za mnie to zrobi - cóż, chyba podziała to na mnie motywująco. Może i ma racje, że powinnam to zrobić, termin niby mam dopiero na 25 marca, ale raczej będzie cc więc na pewno zrobią wcześniej, a co jeśli Dzidzia zadecyduje, że chce jeszcze wcześniej wychodzić?

Pranie ubranek dla Małej w toku, prasowanie też - ale robię to stopniowo - w przyszlym tygodniu będzie koniec.

Ostatnia edycja:
Maniulka ja przyjmuje, że dwa tyg przed terminem dziecko jest donoszone, czyli w momencie jak sie zacznie 38 tydzien.
Z Kaczuszką may ten sam termin wiec u nas to bedzie za 2 tygodnie. Bardzo jestem ciekawa czy wytrzymam. Juz jutro bede mogla troche wstac (po 5 tygodniach lezenia). Moze jakis maly spacerek sobie zafunduje:) I jutro obiad u tesciowej.

Ja w zasadzie poprone mam juz wszytsko. Jutro jeszcze przeprasuje na siedzaco parę rzeczy, dopakuję torbę i będę gotowa:)

Wizyte u gin mam w przyszly wtorek (3.03). Nie muszę juz robic badan. Pewnie bede miala tylko badanie ginekologiczne. Ciekawe jak szyjka. USG juz nie bede miala wiec nie mam ojecia ile babel wazy. W 32 tygodniu bylo 1900 gr.

Agusia mam nadzieje, ze zdenerwowanie przejdzie.

Kaczuszka ja na szczescie zadnych skurczów lydek nie mam. oze jak bedziesz na jakiejs kontroli dopytaj co mozna brac innego zeby Ci tak nie dokuczaly te lydki.

Te skurcze łydek to zmora jakaś mam je od dawna. I jak czasami mnie złapie to łydka boli jeszcze z poł dnia albo dłuzej :(. Nie działanie internetu działa mojemu J na nerwy ciagle kaze mi tam dzwonić ja juz nie mam nerwów i zdrowia nie chce tam dzwonić mam dosyć :(( uzerania się z nimi działa nie dziala nadszedł weekend i du.. blada. Piatek wieczór nadchodzi i z netem kiszka. Ja juz nie mam sił się tym zajmować. Mam jeszcze pakowanie torby na glowie pranie poszewek na łózeczko rozkłądanie łozeczka. I nie chce sie wkurzać

reklama
Witam Was kochane w ten sloneczny sobotni dzionek:-).
U mnie ciag dalszy syfku na koleczkach;-),na srodku kuchni mam lodowke ,zamrazarke , lodowko zamrazarke i pralke:-D-dobrze ze jest cieplutko to przynajmniej szybko nam pojdzie z tymi kafelkami.
Caro ja za 4 tyg mam cesarke wiec tez mysle ze zdazymy:-).
Przed chwila poddenerwowalam meza :-D:-D:-D,spytalam co by zrobil jakby mnie teraz bole zlapaly... a on caly brudny w pyle bo tnie kamien:-D:rofl2:.Stwierdzil ze mam czarny humor:sorry2: od rana.
Ja tez wyzu demograficznego rocznik'79:-).

Do góry