reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MARTYNKA 26tydz, 900g, 37,5 cm

Alicjo co u Martynki słychać? Napisz chociaż parę słów, wiem że teraz jesteś pochłonięta Niunią ale napisz czy wszystko ok? Pozdrowienia a dla silnej córeczki uściski od ciotek BB:-)

reklama
Witam
Dawno mnie nie było nie to że nie chciałam tylko że jakoś po prostu czasu mi brakuje.
Martynka jeździ na rechabilitacje co drugi dzień, jak dotąd jest rechabilitowana metodą Botha i już potrafi główkę obracać na wszystkie strony, jednak Pani powiedziała że ze względu na to iż nie poleży spokojnie tylko cały czas się wierci i nie potrafi ją Pani dokładnie pielęgnować( bo tak się ponoć nazywa ta metoda) będzie ją na zmiane rechabilitować metodą Vojty. Mała bardzo się denerwuje nie lubi jak ją tak obraca cały czas to w prawo to w lewo i spina wszystkie mięśnie, lub się napina. Ufam mojej rechabilitantce:tak: i wiem że wie co robi naprawdę super kobieta.

Pozatym byłyśmy na badaniu słuchu jest wszytko suber słyszy:tak::tak:, co wiedziałam od razu, bo reaguje na każdy głos. Poprostu wie kiedy przyjdą siostry do domu i tata i wtedy zaczynają się jej sceny aktorskie:-D, czyli wymuszonym płaczę bez łez, tak długo woła kogoś aż wezmą ją na ręce:tak::tak: i za sekunde już jest spokuj.

Byłyśmy również u okulisty i tutaj wyszło że ma oczka niedotlenione troche mnie to zmarwiło:-( ale Pani powiedziała, że może być tak że i tak dobrze będzie widzieć mimo to dla mnie ważne że widzi mój uśmiech:-D i sama już zaczyna oddawać uśmiech świadomie:-D:-D, a jeżeli będzie miała jakąś wade to mało to dzieci ma okulary.

Jednak nie wszytko jest takie piękne miała badenie moczu i wyszły cuda 4 jakieś silne bakterie :-( dlatego właśnie dziś jedziemy ponownie do pediatry i zobaczymy chcą abyśmy położyły się do szpitala:-( na 3 dni aby zrobić dokładne badania, no cóż jak trzeba to trzeba lepiej wiedzieć co się dzieje bo do tego od 3 dni ma dziwną temperature 37,1 37,2 tak choćby coś się zaczynało dziać i zaczeła mniej jeść a było okres że wypijała po 100ml a po kompaniu nawet 120ml.
Martwie się ale wiem że gdyby nawet coś (choć oczywiście nie dopuszczam żadnych czarnych myśli ) moja Calineczka da radę.
Pozdrawiam i napewno się odezwie.
Całuski od Martynki:blink:

Cześć
Ja chciałam tylko kilka słów wtrącić
Z Martynką dobrze wyniki wszystkie super.
Po za tym zaczęłyśmy ćwiczyć metodą Vojty i jest dobrze coraz lepiej fakt mała się buntuje ale ćwiczymy po 3-4 razy dzienni.
No i waga rośnie w oczach 3900gr :tak::tak::tak::tak::tak:
Pozdrawiam cioteczki

HEJ
No to na życzenie parę zdjęć wklejam Martynki z siostrami.
Całuski od Martynki

Załączniki

• M4100001.jpg
    M4100001.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 163
  • 121.jpg
    121.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 168
  • M4100002.jpg
    M4100002.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 166
Pisze bo aż się muszę pochwalić. Moja Martyna zaczęła gaworzyć:-D tak po swojemu gdy do nie się mówi odpowiada, uśmiecha:-D się aż mi się łezka w oku zakręciła gdy pierwszy raz coś z siebie wydobyła. Po za tym jest zdrowa jak ryba dziennie na spacery chodzimy i wszędzie ją biorę u mnie w prazy też już była.No i waga przekroczyła 4kg, :-Dteraz już wprowadzamy zupki jarzynowe które jej smakują oraz deserki. Nawet nie sądziłam że tak z tego wszystkiego wyjdzie bez żadnego uszczerbku gdy mówię ludziom że to wcześniak urodzony tak w 26tyg i z wagą 900gr to nikt w to nie wierzy. Każdego dnia dziękuję Bogu że dał mi ją i nie pozwoliła aby odeszła.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale sie ciesze ALICJO:tak::tak::tak:Super ze wszystko jest tak dobrze:tak:Ze mala ładnie je i przybiera na wadze:tak::tak::tak:
Gratuluje gaworzenia:-)

Zrob sobie suwaczek kochana zebysmy wiedzialy ile dokladnie malutka ma miesiecy:tak::tak::tak:

reklama
Pisze bo aż się muszę pochwalić. Moja Martyna zaczęła gaworzyć:-D tak po swojemu gdy do nie się mówi odpowiada, uśmiecha:-D się aż mi się łezka w oku zakręciła gdy pierwszy raz coś z siebie wydobyła. Po za tym jest zdrowa jak ryba dziennie na spacery chodzimy i wszędzie ją biorę u mnie w prazy też już była.No i waga przekroczyła 4kg, :-Dteraz już wprowadzamy zupki jarzynowe które jej smakują oraz deserki. Nawet nie sądziłam że tak z tego wszystkiego wyjdzie bez żadnego uszczerbku gdy mówię ludziom że to wcześniak urodzony tak w 26tyg i z wagą 900gr to nikt w to nie wierzy. Każdego dnia dziękuję Bogu że dał mi ją i nie pozwoliła aby odeszła.
ciesze razem z tobą Alicjo, serce się raduje:-D

Do góry