reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie!
mloda mamusia wspolczuje bardzo, badz dobrej mysli, lekarze wiedza co robia, i sie na razie nie zamartwiaj sytuacja z mezem....trzymam kciuki!
ionka nie zazdroszcze, ale rodzice na pewno przyjada zobaczyc sie z Ola....
Redan jakis dzisiaj niespokojny, marudny i nie chce spac...ech. Juz sie nie moge doczekac urlopu w Polsce, jak ja tam odpoczne. Oby tylko ten zabieg szybko mi zarezerwowali....
Milego Dnia!

reklama
dziewczyny jak ja mam napisac wniosek o urlop fakultatywny?[/QUOTE]

Witam serdecznie. Może coś w tym rodzaju: http://www.umk.pl/dsp/file/um4.doc lub
http://www.rzeczpospolita.pl/pliki/prawo/wzory/wniosek%20o%20dodatkowy%20urlop%20macierzynski.jpg
Ja miałam gotowy wniosek z kadr, na nim była prośba równocześnie o ten normalny macierzyński jak i ten fakultatywny, jeśli chodzi o ten fakulatatywny, to tam było jedno zdanie, że na podstawie....(podstawa prawna) proszę o udzielenie urlopu w wymiarze dwóch tygodni.

Helol :-)
Pogoda nam sie zepsula, wieje dosc mocno i chmury ida, moze wystawie pozniej Mlodego na balkon, a sama wezme sie za jakies porzadki i prasowanie...
Biedny Al budzil sie kilka razy w nocy, smarowalam mu te dziasla i zasypial...
Nie jest zle, choc musi go to meczyc. Nie podaje mu zadnych czopkow, bo on poplakuje jakies 3minuty i usypia, wiec bez sensu go faszerowac.

Mloda Mamusia sorry, ale czy Twoj M oszalal? Mamusia mamusia, ale bez przesady, on ma juz swoja wlasna rodzine i takie rzeczy powinien konsultowac z Toba :baffled: Bardzo nieodpowiedzialne.
Zycze powodzenia dzis z Amelka!

Heronek a ta masc, ktorej uzywasz B..cos tam, czytalam, ze od 4 miesiaca jest. Ja mam ten Bobodent, one wszystkie chyba podobne.

Blueberry jak Adas? Skok przeszedl?

My wczoraj zaopatrzylismy sie w miseczki i lyczeczki, ale chyba jeszcze zaczekamy i w przyszlym tyg. wprowadzimy cos nowego, bo w pt. szczepienie jeszcze mamy.

Blueberry jak Adas? Skok przeszedl?
Dalej nie chce sam zasypiać. Chyba się odumiał ;) A niezbyt mam warunki na naukę, bo Adaś śpi w dużym pokoju (niestety naszą sypialnię przerobiliśmy na pokój dla Karola), więc nie zawsze mogę mu zapewnić ciszę i spokój... A tak się cieszyłam, że sam zasypia :(

Młoda mamusia, współczuję sytuacji z m i jego rodziną.

Dalej nie chce sam zasypiać. Chyba się odumiał ;) A niezbyt mam warunki na naukę, bo Adaś śpi w dużym pokoju (niestety naszą sypialnię przerobiliśmy na pokój dla Karola), więc nie zawsze mogę mu zapewnić ciszę i spokój... A tak się cieszyłam, że sam zasypia :(
Ojjjj to faktycznie nieciekawie. Ale powiem Ci, ze jak ja juz nauczylam Alexa samodzielnego zasypiania, to teraz bardzo czesto klade go do gondoli, ktora jest w salonie i pomimo tego, ze telewizor mam wlaczony, czasami ktos u mnie siedzi i ogolnie nie jest cicho, zasypia bez problemow.
Warto sprobowac, to tylko pare dni poswiecenia, a jaki spokoj i wygoda pozniej :-)
Zycze powodzonka!

Ojjjj to faktycznie nieciekawie. Ale powiem Ci, ze jak ja juz nauczylam Alexa samodzielnego zasypiania, to teraz bardzo czesto klade go do gondoli, ktora jest w salonie i pomimo tego, ze telewizor mam wlaczony, czasami ktos u mnie siedzi i ogolnie nie jest cicho, zasypia bez problemow.
Warto sprobowac, to tylko pare dni poswiecenia, a jaki spokoj i wygoda pozniej :-)
Zycze powodzonka!
Adaś też tak zasypiał w każdych warunkach właściwie. A teraz jak go kladę, to oczy jak 5 zł, rączki i nóżki biegają i ani myśli o spaniu. Na rękach też się nieraz rozgląda szeroko otwartymi oczami i muszę go zmusić żeby patrzył na mnie, a nie na boki czy do tyłu. Jak skupi wzrok w jednym miejscu, to po chwili oczy się zamykają :) No popsuło mi się dziecko ;)

A Ty stosowałaś metodę Tracy Hogg?

Moja mała dostała gorączki w 5 dobie ospy :baffled: bardzo podejrzane...zbiłam juz jej ale mala jest apatyczna ciagle...qrna jak nie urok to sraczka:wściekła/y: najpierw przeziebienie z ktorym ciagle walcze, potem ospa a teraz goraczka...wrrrrrrrrrrrr

Ja bardziej sugerowalam sie ksiazka "Usnij wreszcie", ale troche wiedzy tez zaczerpnelam z "Jezyka niemowlat". Jak ich nie masz, to moge wyslac.
Alex jak go ukladam do snu tez wierzga, a jak sie nad nim pochylam to gada, smieje sie itp. i nie wyglada na to, zeby mial usnac, ale ja go zostawiam ze smokiem i przytulanka i zazwyczaj zasypia w ciagu 10-20min. Zawsze zwracam uwage kiedy zacznie ziewac i to jest dla mnie tym sygnalem, ze musze go polozyc, pomimo, ze wyglada na baaaaardzo rozbudzonego. Jak przegapie ten moment, to wtedy widze, ze marudzi i to juz ostateczny sygnal, ze musze go polozyc :tak:
Ale jak czytam o Adasiu, to moj tez tak samo sie zachowuje, z ta mala roznica, ze pozniej sam zasypia ;-)

dronka oj biedna Twoja malutka!Zawsze te chorobska chodza parami...

tabasia ta masc bonjela jest u nas od 2 miesiaca, byla jedyna od tak wczesnie u mnie w sklepie

reklama
dziewczyny jak ja mam napisac wniosek o urlop fakultatywny?

Witam serdecznie. Może coś w tym rodzaju: http://www.umk.pl/dsp/file/um4.doc lub
http://www.rzeczpospolita.pl/pliki/prawo/wzory/wniosek%20o%20dodatkowy%20urlop%20macierzynski.jpg
Ja miałam gotowy wniosek z kadr, na nim była prośba równocześnie o ten normalny macierzyński jak i ten fakultatywny, jeśli chodzi o ten fakulatatywny, to tam było jedno zdanie, że na podstawie....(podstawa prawna) proszę o udzielenie urlopu w wymiarze dwóch tygodni.[/QUOTE]
Dziekuje bardzo :-)
Ja bardziej sugerowalam sie ksiazka "Usnij wreszcie", ale troche wiedzy tez zaczerpnelam z "Jezyka niemowlat". Jak ich nie masz, to moge wyslac.
Alex jak go ukladam do snu tez wierzga, a jak sie nad nim pochylam to gada, smieje sie itp. i nie wyglada na to, zeby mial usnac, ale ja go zostawiam ze smokiem i przytulanka i zazwyczaj zasypia w ciagu 10-20min. Zawsze zwracam uwage kiedy zacznie ziewac i to jest dla mnie tym sygnalem, ze musze go polozyc, pomimo, ze wyglada na baaaaardzo rozbudzonego. Jak przegapie ten moment, to wtedy widze, ze marudzi i to juz ostateczny sygnal, ze musze go polozyc :tak:
Ale jak czytam o Adasiu, to moj tez tak samo sie zachowuje, z ta mala roznica, ze pozniej sam zasypia ;-)
Tabasia moglabys mi wyslac te ksiazki? monikaab@o2.pl

Do góry