reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a ja po porodzie to biorę się za hula-hop (super modeluje brzuch itp)
no i rolki to znowu na uda).

Lece na na wspolnej

reklama
Ja też mam Euphorie ale miałam i tą Euphorię blossom i też śliczna i Super się trzyma :-)

Hehe, nie dość ze obie jestesmy z Białegostoku, to jeszcze zapachowe gusta takie same:-) Fajnie:-)

Moni-super ze przyniosłaś dobre wieści. No i maleńka wcale nie taka maleńka:-D

Aneczka- po porodzie sn to juz po ok. 6 tyg. czyli jak ci sie połóg skończy, chyba ze szybciej bedziesz czuła sie na siłach. Ale po cc to trzeba z 2-3 miesiące odczekać z "brzuszkami" z tego co pamiętam.

Położna też mi powiedziała że wywoływany poród boli bardziej:tak: I teraz stawiam na naturę i czekam pierwszy wywoływany pieruńsko bolał.
- Ja tez tak slyszałam. Pierwszy miałam wywolywany, nie da sie opisac bólu...zreszta pewnie wiesz :(( i tak 7 godzin umierałam z bólu.:-(

ŚWIETE SŁOWA!!!

Nie ma co sie doszukiwac jakis oznak ,czopó
w itp dziecko wyjdzie kiedy bedzie na to gotowe!!!

NA forum MM jest dziewczyna ktora w 33tc juz poród wywolywala,po schodach latala itp bo niby usg wykazalo ,ze dziecko rozwinięte 2 tg do przodu.Jak czytalam te jej posty to aż we mnie sie gotowalo .
- o Ludzie...bez przesady :eek: to ze dziecko 2 kg do przodu to nie znaczy ze rozwiniete...:eek:ludzi jednak maja w glowach nie po kolei:-D wiem bo moja kumpela z cukrzyca urodzica corke w 32 tygodniu i wazyla 2800 !:szok: strasznie duzo jak na ten tydzien no i nie oddychała sama...:no:

O ja to muszę się wybrać do jakiejś drogerii :-p nie kupiłam sobie żadnego kosmetyku od chyba 3-4 miesięcy :-p Tylko wszystko dla dzidziusia kupowałam :-) A byliśmy wczoraj z M na zakupach w rossmanie i kupiliśmy małej 1szą herbatkę z kopru włoskiego z Hipp'a, małej tak smakuje, że ciągle by piła ją ;-)
- Ojjjj ja tak samo...drogeri nie widzialam juz ho ho ho z domu nie wychodze za bardzo jedynie do lekarza to i sie nie maluje zbytnio. A kiedys to niezła tapeciara ze mnie była...aż wstyd sie przyznac hehe:-D A herbatki z Hippa sa super :) mozna tez dawac taką zwykla zaparzana z kopru ale jest bleeeeeeeee i nie dziwie sie ze dzieci nie lubia. Taka to sobie mozesz Ty wypic, wtedy jak dasz mu cyca to w mleku tez to masz :) Lekarka mi powiedziala zebym ja piła i melise jak dzidzia nie spokojna i koperek i rumianek

Caroline-zmień niespodziankę na Dagmarę:-D
Już wiemy,że to na bank dziewczynka...mąż zachwycony,obcałowywał mnie jakby w totka wygrał;-)
- oooooo super ze ostatnia niespodzianka sie ukazała :))

dziewczyny a co z mirosią??
- o wlasnie....danwno jej nie było....wogole kilka dziewuch nie ma od dluższego czasu. a Mag349 nadal sie nie odzywa??

Ja też chciałam mieć zawsze pierwszego syna. Ale to chyba wynikało że ze mnie taka chłopczyca zawsze była i została do dziś. Nie lubię nie chodzę w sukiekach, najlepiej mi na sportowo no i wogóle sport uwielbiam prawie w każdej postaci. Oprócz piłki nożej :-D No i zawwsze sobie wyobrażałam ze będę miała takiego "małego gangsterka" w bluzie z kapturem hihihi :-)
- Ja to tez zawsze chcialam miec synków ( i mam :-D:tak:) Ja tez taka chlopczyca w mlodosci w pilke nozna gralam u mnie w lidze w gliwicahc, no i mam 3 siostry...to juz mam dośc bab:cool:

Hej dziewczynki ja już po wizycie u gina Olunia rośnie jak na drożdżach waży już 3400 :szok: strach pomysleć że zostało jeszcze 3 tyg, kolejna wizyta za tydzień.
Mała pięknie ułożona do porodu :tak: ale po badaniu dowcipnym gin nie stwierdziła żeby pchała się już na świat, także pozostaje czekać i mieć nadzieje że przez te 3 tyg mała już tak nie przybieże na wadze :sorry2:
Miedniczka nerkowa sprawdzona, dalej jest poszerzona ale nie rośnie chociaż tyle :tak:
Zrobiła mi dzisiaj posiew na GBS wynik ma być w poniedziałek, no i ktg - tętno małej oki ale nie chciała się ruszać za to na usg nadrobiła i kopała sonde :tak:
Dodatkowo mam mierzyć 2 razy dziennie ciśnienie bo wyszło mi 121/91 ale to chyba przez to że wcześniej zdejmowałam kozaki przed zważeniem i strasznie się zmachałam :-D
Ogólnie czekają mnie teraz cotygodniowe wizyty, usg i ktg a jak cos się zacznie dziać to do szpitala ;-)
A teraz biore się za nadrobienie tego co napisałyście :tak:
- O Ludzie co za gigancioch z malutkiej.!! jak Ty ja urodzisz!!??? taka malenka jestes;-)
No a ja postanowiłam ze zsunduje sobie po porodzie Orbitrek i bede cwiczyla aby jak najszybciej wrocic do dawnej sylwetki. Wiecie co dziewczynki tak mi brakuje sportu... Normalnie jakas masakra, ale już we wtorek Synek bedzie z nami i coraz blizej do dnia aby popracowac nad kondycją.

A wogóle to po jakim czasie mozna zaczac cwiczyc tak troszke intensywniej?
- po połogu czyli 6 tygodniach . Tak mi sie zdaje.

Ale mam skurcze znowu cały dzień. Nie bolą bardzo tylko lekko. Obym wytrzymała do soboty bo mam fryzjera umowionego:-D a u nas taaaaaaaaaaaki przystojny jeden lekarz, odbieral mi 1 poród i serio wstyd mi przed nim bylo hehe

Hehe, nie dość ze obie jestesmy z Białegostoku, to jeszcze zapachowe gusta takie same:-) Fajnie:-)

Moni-super ze przyniosłaś dobre wieści. No i maleńka wcale nie taka maleńka:-D

Aneczka- po porodzie sn to juz po ok. 6 tyg. czyli jak ci sie połóg skończy, chyba ze szybciej bedziesz czuła sie na siłach. Ale po cc to trzeba z 2-3 miesiące odczekać z "brzuszkami" z tego co pamiętam.
2-3 miesiące:szok::no::no::no: nie wytrzymam tyle:-(

a mi przy ćwiczeniach po porodzie (oprócz rany po cc) przeszkadzały pełne cycki :confused2: nie umiałam skoczyć nawet ani podbiec do busu - takie miałam skały. I lało się znich przy wysiłku.
W sumie mogłam ćwiczyć w domu - ale u mnie jest tak, że jak nie wyjdę gdzieś ćwiczyć to kapa... zero silnej woli....
... no i z tego miałam 10kg nadwagi :crazy: teraz zamierzam zrzucić, może wiosna mnie zmobilizuje i to, że mam podobny start.... przy porodzie z Olkiem ważyłam 72 teraz gdzieś 74....

a mi przy ćwiczeniach po porodzie (oprócz rany po cc) przeszkadzały pełne cycki :confused2: nie umiałam skoczyć nawet ani podbiec do busu - takie miałam skały. I lało się znich przy wysiłku.
W sumie mogłam ćwiczyć w domu - ale u mnie jest tak, że jak nie wyjdę gdzieś ćwiczyć to kapa... zero silnej woli....
... no i z tego miałam 10kg nadwagi :crazy: teraz zamierzam zrzucić, może wiosna mnie zmobilizuje i to, że mam podobny start.... przy porodzie z Olkiem ważyłam 72 teraz gdzieś 74....

Ja mam to samo...zero samozaparcia....ale liczę, że zrzucę karmiąc piersią i dużo spacerując z wózeczkiem....no i jeszcze czeka mnie podnoszenie tych słodkich ciężarów:-D:-D:-D:-D

Hej!
A ja znowu w domu!!!
Przez wiele tygodni zamartwiama sie, aby ta moja Corunia nie urodzila sie zbyt wczesnie a teraz nie chce wyjsc.
Caly dzien w szpitalu nie przyniosl nic nowego. Wieczorem pozwolili jechac do domu. Jutro mam sie znowu wstawic.
Najprawdopodobniej przebija mi pecherz i wtedy cos sie ruszy. Mam nadzieje, bo juz jestem strasznie zmeczona tym wywolywaniem porodu.

Hej Brzuszki,podczytywałam BB rano a pózniej mnie wywiało z domu więc dopiero teraz piszę:tak:Jutro w końcu USG no i zobaczymy ile Kubek waży...aż się boję:rofl2: młoda_mamuska ogromniaste gratulacje dla Ciebie i Męza że w końcu wiecie co tam w brzuszku siedziało:tak::-DWidzę że trochę burzliwie było na BB,ja to przemilcze...jakoś niemam ochoty się wczuwać w takie akcje...:eek: co do tuszy to mój ulubiony to masterpiece choć ostatnio zakupiłam 2000 kalorii i też jest spoko, a puder to tylko dream mat muss nie jest strasznie drogi a dobry dla mojej tłustej cery :tak:

Effa bidulko trzymam kciuki żeby w końcu wszystko się dobrze ułożyło,ale się nalatasz przed tym porodem...szpital-dom i tak w kółko...

Aneczka ja mam orbitreka,na poczatku na nim ćwiczyłam,ale od dłuższego czasu stoi i tylko miejsce zajmuje,no i kurz zbiera

Hej!
A ja znowu w domu!!!
Przez wiele tygodni zamartwiama sie, aby ta moja Corunia nie urodzila sie zbyt wczesnie a teraz nie chce wyjsc.
Caly dzien w szpitalu nie przyniosl nic nowego. Wieczorem pozwolili jechac do domu. Jutro mam sie znowu wstawic.
Najprawdopodobniej przebija mi pecherz i wtedy cos sie ruszy. Mam nadzieje, bo juz jestem strasznie zmeczona tym wywolywaniem porodu.
Ojoj.... A w jaki sposób ci ten poród wywoływali?? Jeśli można wiedzieć. Tym bardziej że puscili do domu. Widzę że mamy ten sam wiek ciąży.
Aha i położna też mi mówiła że w swojej praktyce baaaardzo często spotyka się z ciężarnymi które po tygodniach leżenia ze względu za zagrożoną ciążę przedwczesnym porodem nie mogą się rozkręcic do porodu.

reklama
moj ostatni to lancome photogenic lumessence..super rozświetlający, na maksa leciutki w ogóle go nie czuc a kryje bardzo ładnie:) tak świeżo sie w nim wygląda:tak:
Wogóle produkty Lancome są super:tak::-)

Caroline-zmień niespodziankę na Dagmarę:-D
Już wiemy,że to na bank dziewczynka...mąż zachwycony,obcałowywał mnie jakby w totka wygrał;-)
Gratulacje Kochana!!:-)

A wiecie co.. wrociłam z tej konsultacji ortopedycznej i dostałam skierowanie do cc:szok: Nie wiem czy smiac się czy płakac:eek:

Do góry