Witajcie!!
Jejku dziewczyny, jak ja mam nadrobić to co pisałyście, muszę częsciej zaglądac, zeby z Wami normalnie zaczac rozmawiać. Ale jak Miko pojdzie do przedszkola to więcej czasu może miec będę.
Widzę, że ostatni temat to o porodach. Ja z Mikołajem miaam cc, bo był ułozony pośladkowo. znieczulenie podpajęczynówkowe( to wlasnie takie w kręgosłup). Jak dla mnie, tylko cc, no ale jak nie bedzie wskazan to trudno, zobaczę jak wygląda naturalny poród
, choć nie powiem, ze się nie boję. Po cc tez mialam schizy, ze mi władza w nogach nie wroci, zwłaszcza, ze w jednej wracała szybciej. Ale spoko, fajnie wspominam, naprawdę. Az pielęgniarki się dziwiły, ze ja taka prosta na drugi dzień, jak inne dziewczyny zgięte w pół ponoć.
A ja widziałam wczoraj drugi raz w życiu( pierwszy raz ok 5 lat temu;-) ) najpiękniejszego maluszka i słyszałam najpiękniejszy pod słońcem dzwięk bicia serduszka ( wybaczcie to naj, ale to dlatego, ze to moje i nie mogłam się oprzeć, wiem ze kazdy maluszek jest naj, naj z moim Mikołajkiem włącznie) Już się tworzą nózki i rączki, widziałam malenki ogonek, a nawet płyn owodniowy, taki przeźroczysty pęcherzyk w pecherzyku ciązowym. Mam filmik i trzy fotki, ale na fotkach malo co widac, lepiej na filmiku, może uda mi się zrobić zdjęcie tego ujęcia, gdzie widac te malenkie nózki i raczki Na tym etapie wszystko oki, pieknie wygląda. 27 sierpnia kolejna wizyta, ale tutaj u nas. Na niej umówimy się na tą w 12 tygodniu, co się bada czy nie ma tych wad. Z usg dzidziolek ma 7 tygodni i pięc dni, mierzy 14,06 mm. Serducho wali 174.42bpm. Robił mi też to 3d, ale ja tam nic nie widziałam, bo to malenstwo, on widział i mi pokazywał. Jak chciał zmierzyć bicie serducha to nam zmykał mały bąbel, Skarbek mamusi. Oby tylko wszystko było oki i by dzieciątko było zdrowe. Mam nadzieję, ze usg nie szkodzi, on robi praktycznie co wizytę, z Mikim też tak miałam.Zapytałam go nawet, to mówił, że nie. Jak myslicie? No ale przecież nie powiem mu, zeby mi nie robił, własnie mi zawsze pasowało w nim to, ze on robi. No i to tyle. Siedziałam u niego z 40 minut, jednak co prywatnie to prywatnie, niestety.
Chciałam się z Wami podzielić moją radością
Doczytałam troszkę, bo ja tak nie lubię tylko o sobie.
Missiiss - Wszystkiego Najlepszego z okazji slubu!!!!!!!!!!!
Maborka, wow!! Super z tymi blizniakami Twoimi, a powiedz mi, jak jednojajowe tzn, ze jedna plec bedzie, tak?? :-)
Kamikaa, to dobre wieści przynosisz z badanka, to super, że oki. I gratki widoku, fantastycznie!!!
Mazia, gratulacje!!!!!!!!!
AsiaKC, właśnie o to chodzi ze starszym rodzeństwie, dzięki, ze o tym przypominasz. I to zainteresowanie i prezent, też już gdzieś o tym słyszałam czy czytałam.
Ja brałam folik, a teraz FemiFeral, bo coś zelazo słabo wchłaniam, tam tez jest folik w tym.
To tyle co doczytałam.
Miłego dnia dziewczyny!