kapciuszek
Zaciekawiona BB
Mam nadzieję, że mi się udało Dziękuję za pomoc bo sama bym na pewno na to nie wpadła
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oooo to z mietka nie wiedzialam, musze poczytacCzytałam w gazetach ciążowych, że właśnie zielona i czerwona herbata są dla nas teraz najzdrowsze. Ogólnie jest ona bardzo zdrowa i myślę, że taka ilość kofeiny raczej nie zaszkodzi:-) A oprócz tego mają bardzo dużo witamin, które są nam teraz tak potrzebne i jeszcze pomaga w przemianie materii. A znowu o mięcie czytałam, że nie jest zbytnio wskazana i ogólnie niektóre inne zioła.
Jeżeli chodzi o moją cerę to też jest masakra a o wzdęciach już nie wspomnę... normalnie przebijam swojego M!!! Coś okropnego
Zaczełam też się smarować oliwką, bo boję się, że będę miała rozstępy. Moje piersi teraz są tak wielkie, że pomimo oliwki czuję, że ich nie uniknę.
Slodko :-)My jeszcze nie czekamy na poniedziałkowe usg może będzie już więcej widać a nie tylko pęcherzyk
Chcielibyśmy dać rodzicom zdjęcie z usg i w ten sposób poinformować ich że zostaną dziadkami :-) także trzeba jeszcze troszke poczekać
Agniesiak85
Niżej podaje linki do przykładowych stron
Przyrost wagi w ciąży - kalkulatory_artykul
Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl
W tym roku to tragedia jest co przez burze się dzieje, ile ludzi zginęło, wypadków i nieszczęść. U nas lekko padało, ale tego roku w sumie nie było dużych burz, na szczęście.
Dzisiaj pierwsza wizyta dlatego uciekam się szykować później zdam relację. Miłego piątku.
A właśnie....powiedziałyście już najbliższym?? U nas wiedzą moi rodzice i siostra, teściowie jeszcze nie...
Dziewczyny trzymajcie kciuki za moją wizytę u gina. Mam wizytę o 15 ale jadę jeszcze na zakupki. Dam znać wieczorem
Odkryłam piwo bezalkoholowe, może nie smakuje tak dobrze jak procentowe, ale jak narazie mi je zastępuje. Mąż zadowolony, bo mu nie pozwalałam pić, by mi smaka nie robił. Teraz sobie razem pijamy, jak to zawsze bywało.
Dzieńdoberek:-)
Ja mam wizytę u gin. o 15:50 i się stersuję coraz bardziej, ale pochwalę się wam, że mam dzisiaj urodzinki i mam nadzieję, że będę miała najwspanialszy prezent w postaci wiadomości, że z naszym malenśtwem jest wszystko OK.:-)
Ale się rozpisałam
Wy już mówicie o serduszkach, a ja właśnie wróciłam z USG. Tydzień temu nic nie było widać, dzisiaj też nic... :-(Nawet kropki... Miesiączki nie mam, testy ciążowe wychodzą pozytywne, piersi bolą. Gin wysłał mnie na betę, za 2 godziny mam odebrać wynik. Jak będzie duża wartość, to do szpitala... :-(Podejrzewa ciążę pozamaciczną... :-(
W ogóle według lekarza zaczęłam dziś 9 tydzień Mój suwaczek ma trochę odmienne zdanie
Hej jestem po wizycie i niestety nie zobaczyłam fasolki, lekarz mi nie robił usg powiedział, że zrobimy przez brzuszek za miesiąc, teraz i tak nie będzie nic widać, a skoro testy pozytywne, objawy ciążowe są i druga ciąża, pierwsza bez komplikacji to wszystko ok Dostałam już kartę ciążową, więc jestem "legalną ciężarówką" Lekarz i położna bardzo sympatyczni, dostałam reklamówkę z gazetkami, prawie wszystkie mam po Dawidku, po za tym dostałam skierowanie na cukier i toksoplazmoze, morfologie i mocz mam super także wszystko ok. Po za tym powiedział, że za miesiąc będzie 12 tydzień i wtedy zrobi dokładne badanie USG bo obywatel będzie miał już wszystko to co trzeba pomierzyć i mam zabrać męża ze sobą Termin mi wyliczyli na 11 marca, dzień po moich urodzinkach Szkoda, że nie zobaczyłam kruszynki, ale tak w środku czuję, że jest wszystko w porządku
Beta wysoka... Jadę do gabinetu, będzie mnie badał jeszcze jeden lekarz. Jak nic nie zobaczy, to do szpitala...:-(
A ja myślę, że nie ma co przesadzać ;-)Oj Kochana...bezalkoholowe tez ma w sobie jakiś procent alkoholu.. nie pij tego świństwa Bo przyjdę do Ciebie i w doopę klapsa przyłożę;-)